08.05.2017 18:04
для всіх
776
    
  2 | 2  
 © Роман-Мтт

Комік Кон 2017

Комік Кон 2017

про подію очима провінціала

Вражень від події настільки багато, що я ще не до кінця розумію де саме побував. Від початку приголомшила кількість людей на вході: ще до початку події перед Українським Домом зібралося до півтори тисячі людей, не менше. На відкриття відвідувачів побільшало. Народ активно пер до 3 години дня – черга на вході не вичерпувалася, потім правда трохи порідшала. Як на мене, тільки до цього часу в будівлю зайшло близько 3-4 тисяч душ.





Саме відкриття не вразило: обіцяний парад косплеерів пропустила більшість людей – вхід Українського Дому для різного роду дефіле не призначений, бо люди стояли в натовпі, і все чим могли насолодитися – це маківками тих, хто стояв попереду. Відповідно – я лишився без фото відкриття. Це перший і останній мінус.



Відразу після потрапляння в будівлю – на стенд коміксу «Волі», за своїм екземпляром. Швидкий огляд експозиції на першому поверсі, який відвели під літературу і комікси. Відвідувачів – дуже багато. На стенді Ідеографікі (дистриб’ютор коміксу Воля) – не проштовхнутися. Автори коміксу не розголошують тиражі, але, за плітками, свої замовлення в цей день отримали більше ніж 500 чоловік, в тому разі і Міністр культури України.


Другий поверх. Працюють дві лекційних зали і експозиція ігор (настільні, комп’ютерні, логічні головоломки), сувенірної продукції та одягу. Вразило все: площа для гравців займала не менше половини другого поверху. Присутній 1 стенд з віртуальною реальністю. В цей день відбували чемпіонати майже з десятка популярних комп’ютерних ігор: Контрл страйк, Мортал Комбат тощо. Представлено з десяток великих настільних стратегій, багато карточних, пригодницьких і інших розваг.


Сувенірка, одяг, іграшки. Одяг представлений куцо, як на мене, але вибір був. Сувенірки – не міряно. Іграшок – гратися-не-перегратися.


Лекції. Лекторій темної сторони дав чудову лекцію з історії Зоряних війн – дякую організаторам і лектору. Також був присутній на лекції-презентації видавництва «Навчальна книга Богдан» про їх видання переможців і лауреатів премії Х’юго.


В лекторії Світлої сторони відбувалися заходи для аніматорів, художників, авторів коміксів (там звісно не був – трохи не моє). Народу – повен зал людей, і постійно прибувало.


Тепер саме цікаве – косплеєри. Враження – найкращі. Більшість вдалося сфотографувати, всі привітні, витримують фотосесії, позують. Мені найбільше сподобались Нігани, яких прийшло аж троє (кажуть ще бачили четвертого – але я не бачив особисто). Представлені майже всі: Зоряні Війни, Грут з Рятівників галактики (на жать, не мав змоги його сфотографувати – бачив мигцем, а потім не знайшов), купа Гарі Поттерів, фей, принцес, іншої фентазі-публіки, аніме – очі розбігаються серед героїв і героїнь. Більшість з них не знаю, тому хто впізнає – відпишіть в коментах.





(більше фото, кому цікаво - прошу до мене в акаунт на ФБ, бо тут їх додавати - це морока, незручно, нерви.)


Мені все разом (одноденне відвідування з дорогою з Zp-міста) обійшлося десь під 1400 гривень. Фінансовий бік поїздки на майбутнє: на наступний КоміКон знадобиться близько 400-500 гривень на день для себе (це три рази перекусити + транспорт + інші невеличкі витрати) і від 500-700 гривень для придбання 2-3 речей в плані сувенірів, літератури тощо. Вхід на КоміКон цей раз коштував 260 (через інтернет) і 300 (в касі перед входом), додайте окремо дорогу до Києва.


Чи воно того варто? Варто. Я привіз: комікс «Воля», купу фото, познайомився з однодумцями в реалі, трохи поспілкувався з відвідувачами і набрався пречудових вражень на найближчі півроку точно. Як вдасться, то відвідаю і НекроКоміКон, якщо він буде в листопаді.


Наче все ;)

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 08.05.2017 18:17  Каранда Галина => © 

некро?:))) ой-ой-ой)))
а зомбі там будуть?:)