30.05.2017 21:55
для всіх
265
    
  3 | 3  
 © Роман-Мтт

Астеродіанець

Астеродіанець

з рубрики / циклу «фантастичне»

– Що ти хочеш від нього? Він же – з астероїда! – промовив метушливий невисокий чоловік з вусами, – Вони там всі догори головами живуть – ось і мучся потім, пояснюй, як тут справи робляться, як правильно, як прийнято. Провінція, одним словом!


– Та не зовсім він дурень, – зауважив коренастий лисий старигань, – Справу каже чувак, хоч і з астероїда. Як на мене, будь він хоч з газового скупчення вгашений генокталогеном ультер, але каже він правильно: нас тут «нагрівають» по повній, а ми, як тепличні – ведемося.


– Але те, що він пропонує, – це все одно рівноцінно самогубству! – верескнув худорлявий в окулярах, – У них там, ну, на астероїді, добре: звалився вниз – тебе на іншому боці підхопили, навіть головкою стукнутися не встигнеш. Вони там компактно живуть: всі все про всіх знають, у них все просто: по рукам дали, щоб запам’ятав гарненько, що не треба лізти де не просять, зауваження чи попередження зроблять – і все! А тут так не прокатить: нас тут всіх за таке фахівці з СК спочатку просто зжеруть, потім відригнуть, і врешті-решт стратять – остаточно і надійно. Бо тут ніхто попереджати не буде! Це взагалі така жесть: я коли перший раз його слухав, так відразу і зрозумів – нам всім треба валити в зону ТТЗ, при тому, поки він ще й не договорив. Нас і так могли вже сорок разів пов`язати! Все ж слухається!


– Мабуть не все... Навіть якщо тут все слухають, – лисий задумливо потер носа, – то можуть і не почути, а може поспостерігати вирішили, а може і прослухали просто – відволіклися. Правда, якщо повторний автоматичний аналіз це виявить – тоді точно все. Але це ще не скоро буде: автоматика так завантажена, що до нас аналізатор добереться не раніше, ніж через років сто нашого післяжиття. А там нам вже все одно буде. А ось якщо спалимося раніше часу – тоді це справа двох хвилин, щоб всю інформацію на нас підняти і пов’язати. Але поки нас не чіпають, тому – не верещи завчасно. І ще: я хочу все ретельно обміркувати. Ви теж думайте, як це зробити. Провідник у нас, практично, є: він там бував. Інакше чого б тоді він почав розмову: про таке просто так не базікають. Але з ним, цим астеродіанцем, поки ні гу-гу – треба спочатку розвідати, що він за сам. Може він просто під дурника грає?


– А ти звідки знаєш, що він там бував? Він же невиїзний – це в нього на мордяці написано! Цей техперсонал далі кордону системи рідко хто випускає, – зауважив худий в окулярах.


– Почекай, досить вже пищати, – лисий потер обличчя, всім своїм виглядом зображаючи втому, – Хоч і рідко, але випускають, якими б відсталими не вважали... А він… А він – не відсталий ... Я тобі точно кажу: під дурника грає, а сам – не відсталий... Він – хитрий. Він дав нам наживку. Може він навіть не астеродіанец. А технарем навіть неосвічений ультер може бути ...


– Чому ти вважаєш, що нам треба спостерігати? – вусатий знову почав питати, – я нічого в цій ситуації путнього не бачу, окрім небезпеки. СК в цих питаннях діє жорстко і безапеляційно. Це або чистої води підстава, або дурість. Я б не грався в такі ігри: він не з наших, поки ми його розкусимо, поки в ці детективи набавимося – всім нам електромагнітними браслетами зап’ястки прикрасять…


– Не нагнітай, – спокійно і впевнено відповів старий, – я думаю, що він там таки був. Весь час в голові та розмова. Тепер я розумію, що не давало мені відмахнутися від цієї казки: я чув розповіді про Лівіну-21 не один раз. Багато разів чув. Знаю багато різних подробиць. Але це вперше, коли я чув абсолютно нову історію. Розумієте, плітки, які ходили раніше – вони всі однакові. І люди, які їх розносять, або були там давно, або переказують вже почуте. І у мене тільки два варіанти: він або був там, або – сам великий казкар. Але судячи з того, як він поводиться: або фантазер без кордонів сидить в його голові, а по ньому не скажеш, або – або він там був. Тому, давай ще раз: зараз тихо – всі думаємо, спостерігаємо. За декілька днів зустрінемося і ще раз обговоримо. А зараз – одягаємося і виходимо по черзі: і так вже півтори хвилини відсутні в полі зору, ще камери вирахують нас.


Всі мовчки натягли свої комунікатори і знову вийшли в цех, де збирався двигун...

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 01.06.2017 10:47  Леонід Пекар => © 

В мене виникла підозра, що вони всі роботи((

Коли друга серія?

 31.05.2017 16:19  Каранда Галина => © 

бррр .... вкінці робочого дня, мабуть, надто вже торможу... ттз, ск ... нічого не зрозуміла(((

 31.05.2017 08:37  Тетяна Белімова => © 

Продовження буде? Бо поки ясно, що нічого не ясно))) Але цікаво дізнатися)))))