31.05.2017 08:53
для всіх
204
    
  4 | 4  
 © Олександра

Прірва між ними

Прірва між ними

Її сукня тьмяно сахнулася вітру і впала на коліна нерівними складками. Білі руки, які тремтіли від постійних нервових зривів, були покладені на м`які сторінки якогось старого детективу. Вона, здавалось, спала. Волосся зав`язане в тугий хвіст, очі прикриті від втоми.

Скільки вона тут просиділа? Місяць за вікном блистів сірим світлом і тільки зірки горіли так, ніби дійсно були свічками, запаленими в небі.

Двері прочинилися. Почулись кроки. Вона їх впізнала.

Не відкриваючи до кінця очей, не відриваючи погляду від рядочків слів, у яких дівчина давно перестала читати сенс, вона слухала його розмірене дихання і чекала.

Він не підійшов, але, чуючи її власне дихання, знав, що вона не спить.

Між ними проросла прірва і грозилась поглинути кожного, хто перейде її межу.

Наручний годинник голосно відраховував час, і ця майже-тиша настільки дратувала юнака, що він ладен був розбити механізм об стіну.

Але він лише мовчав. Можна було б заговорити, або кашлянути, або хоча б змусити зустрітись поглядами, але йому цього зовсім не хотілося робити.

Нехай вдає, що спить. Нехай переконує, що читає. Він почекає.

Вітер ввірвався в кімнату і протяг голосно закрив двері.

Стіна напруги тріснула. Дівчина підняла очі.

Його лице, короноване темрявою, мало в собі нотку готики. Тверді м`язи, сховані під тонкою тканиною сорочки, відпочивали від навантажень. Вуста стиснулись. Очі розгубились.

Читала його риси, ніби конструювала макет живого будинку, поринаючи у зрозумілу лише їй архітектуру і вивчаючи кожен зигзаг його обрисів. Вона, напевно, настільки сильно закохалася, що забула його полюбити.

Закривши книгу і на мить відвернувшись, дівчина поправила пасмо волосся і глибоко вдихнула пропахше воском повітря.

Він знову зловив її погляд.

Прірва зникла, передаючи естафету своїй рідній сестрі - пустоті.

Вони не відчували нічого. Ні поривів, ні злості, ні щастя, ні суму.

Може, хотілося плакати, але вони цього ще не усвідомили.

Вона зробила крок, досі боячись, що прірва існує і захопить її, але він підхопив її страх і не дав упасти, підійшовши ближче.

Вона опустила погляд, коли він ніжно торкнувся її волосся, повернув до себе спиною і звільнив довгі пасма від тугого полону.

Повільно розчісуючи їй волосся, він дивився на її відображення у вікні і думав про майбутнє.

Хоча, це скоріше було минуле у майбутньому, яке він ще не встиг дописати у своєму власному детективі.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 31.05.2017 11:09  Максимів Галина => © 

Чудово!!!!