09.06.2017 22:44
для всіх
88
    
  2 | 2  
 © Олександра

Вікна

Вікна

Вечір спускається на дахи і чекає ночі. Ніколи не думали, хто з них величніше - Вечір, чи Ніч? А, може, - Ранок? Якби хтось із них були підданими, то кого б вони вважали своїм королем чи королевою?

Королевою, мабуть, була б Ніч.

Вона найдовша, найсильніша. Одночасно прекрасна і жахливо страшна.

Її корона, зроблена з чистої пітьми, прикрашена зірками, вінчає її чорне, мов смола, волосся.

Її сукня теж темна, як вона сама, і тільки очі - бездонні очі, про які кажуть "дзеркало душі" не так відлякують і водночас притягують, як все інше.

Вони красиві. Без страху, без мороку і величі. Вони просто красиві. У них заховані зірки і галактики, ранковий трепет і вечірня тривога. Очі Темної володарки настільки світлі, наскільки це можливо для неї.

А хто тоді Вечір і Ранок?

Вечір розвіює сон над містами і селами, огортає приємним холодом землю, обіймає дерева синім маревом і готує усе до прибуття своєї Королеви.

Хоча ні, не так.

Чому у Вечора має бути Королева? Він сам собі Король. Він приходить, щоб поклонитися лише одному - Небу. А потім йде, пообіцявши повернутися.

Ранок... Я люблю його, можливо, навіть дужче, ніж Ніч.

Ні, я не говорю про ті жахливі пробудження під сталевий дзвін будильника чи під клич когось із близьких "Встава-а-а-а-й".

Я про ті ніжні ранки, коли сам прокидаєшся раніше за сонце і вдихаєш повітря після ночі. Коли хочеться взяти щось, сісти на підвіконня і писати.

Коли влітку сонце встає дуже рано, щоб обігнати тебе, але ти все одно наважуєшся зустріти його з далекої подорожі.

Тоді, коли хочеться спокою і приємних роздумів під тихий, невпевнений спів пташок, або під музику цілковитої тиші, яка буває лише в такі хвилини.

Коли місто ще спить, коли ще сплять домашні, сплять дороги і навіть Небо, здається, що спить.

Тоді ти відчуваєш себе особливим. Хочеться писати, або просто думати. І тоді жодні проблеми, переживання, злість чи нудьга не огортають тебе, бо для них не лишається місця. Є лише спокій і тиша.

Так завжди. Не вдень, на жаль, але і ввечері, і вночі, і вранці. Тільки таке буває в особливі моменти, які важко осягнути думкою.

А вікна... Чому - "вікна"?

Я завжди відчиняю їх, щоб впустити Вечір у свою кімнату. Або Ніч. Або ранній Ранок.

Погодьтесь, якщо їх запросити, вони стають чудовими співрозмовниками.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 12.06.2017 09:59  Тетяна Белімова => © 

Дуже гарно, Сашо! Замріяно! Чудово))