24.06.2017 15:25
для всіх
325
    
  3 | 3  
 © Душа

Але який сенс пізнавати нове, забуваючи старе?


Але який сенс пізнавати нове, забуваючи старе?.. Це, як кидати камені в бездонний колодязь. А у хорошої людини - велике серце!  


***  




Безумовно, ми повинні прагнути накопичувати знання, а не втрачати їх. Наприклад, кожен з нас вчив іноземні мови в школі, або освоювали їх, спілкуючись з їх носіями (що, звісно переважно), а потім просто забули і тепер ще і скаржимося, що система освіти недосконала, і не дає вільного володіння мовами. Знання потрібно накопичувати, систематизувати, розвивати, покращувати, а вразі необхідності, не самодурствувати, а не посоромитися взяти підручник і згадати ці знання. У людини є Велика Благодать - вчитися все життя, пізнавати нове і це чудово!!! Але який сенс пізнавати нове, забуваючи старе?.. Це, як кидати камені в бездонний колодязь. І звичайно ми повинні ділитися один з одним своїми знаннями і досвідом життя в різних куточках планети, а не забувати його. Це дуже цікаво і важливо, тому що оповідає очевидець, а не статті з інтернету (сумнівного авторства), фактично скопированые один з одного (які зневажають право автора першоджерела, теж сумнівного). Це і є кругозір, я наприклад, в тій чи іншій мірі, володію п`ятьма мовами, і це не означає, що я повинна їх забути, і користуватися лише українською (мою улюбленою), тому що це частка обмежених людей, так і не здатних на більше, ніж засуджувати інших за велике серце і пізнання широких горизонтів науки і географії.  




А Україна - це велика Любов, Україна - це ми! Але наші серця такі великі, що здатні вмістити набагато більше любові і подарувати її (і частинку свого серця) ще й іншим країнам, не перестаючи Любити Батьківщину!!! Подарувати її іншим людям, товаришам, читачам, природі, не перестаючи любити свою родину. А якщо я Вам, мої дорогі товариші і улюблені читачі, скажу добре слово, яке у мене завжди знайдеться для Вас, це не означає, що я присвячу менше любові своїм дітям. Адже у хорошої людини - велике серце. І чим світліше Душа її власника, тим більше любові воно (серце) вміщує... А хтось здатний обігріти всю Землю і її дітей, тому що Він єдино Вчинений з коли-небудь народжених - наш Бог Ісус Христос.  


Давайте ділитися один з одним знаннями, оповіданнями, досвідом і любов`ю, яка заволоділа нашими серцями, і оселилася в них назавжди, тим самим розширюючи горизонти один одного. 

 

 

P S: Адже кожен з Вас, неодмінно знає або бачив щось, чого не знаю я, і прислушаясь, я стану розумніше! А той хлопчик з циганського табору, з утворенням три класи середньої школи (вони, як мені відомо з безпосереднього спілкування з їх представниками, рідко вчаться довше) може відкрити для нас дивний і загадковий світ, і ми, нарешті перестанемо фантазувати про циганську цивілізацію, і станемо і ще на сходинку розумніше і освіченіші!!! 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 26.06.2017 08:49  Тетяна Белімова => © 

Ваші роздуми близькі й зрозумілі. Інколи трапляється, що якесь наше вміння чи знання перестаємо використовувати. З різних причин. І як приємно після довгої перерви відчувати, що існує банальна пам`ять м`язів. Або ж в розпалі розмови згадати потрібне слово іноземною, котре, як виявилося, нікуди не ділося, а сидить у пам`яті і чекає свого часу)))