21.08.2017 01:22
для всіх
95
    
  2 | 2  
 © Чиянова Марина Вікторівна

Коли освіта стане легкою, життя буде прекрасним

Сонце сходить та заходить, час спливає... Кожен день наповнений неповторними можливостями та дає змогу відчути себе талановитими, яскравими, потрібними. Це шлях до досконалості, в якому важлива кожна деталь.

Університет може стати як чудовим стартом, так і гальмом для життєвих планів. Він може зміцнити віру в себе, а може знищити всі сподівання на реалізацію мрій та проектів.

Сучасних ВНЗ багато, вони різні за спрямуванням і організаційною формою, за цілями та можливостями. Часто саме спеціальність формує особистість випускника, але не менш важливим є оточення. Необхідно не тільки правильно обрати університет, але й відчувати єдність з однолітками під час навчання, бути причетним до громадського життя.

На мою думку, потрібно реформувати досить багато українських ВНЗ. Питання номер один – це практична доцільність отриманих знань. Також дуже важливим є матеріальне забезпечення корпусів. Ідеальний університет позбавлений корупції, скандалів та конфліктів, але правила в ньому розумні й не надто суворі. У фокусі навчальної програми мають лежати реальні таланти людей та ситуація на ринку праці. Крім цього, постійний зв`язок з представництвами інших держав покликаний підтримувати інфраструктуру та науку на гідному рівні. Потрібен і простір для стартапів і творчих студентських проектів, і відкриті лекції на свіжому повітрі, і якомога більше практичних майстер-класів.

Університет — це команда, яка діє разом та сфокусована на розвитку наукового та кадрового потенціалу країни. Це з одного боку. З іншого, ніщо не має заважати звичайній грайливості життя – тому «ура» концертам, фестивалям, конкурсам і тусовкам, але бажано — здорового спрямування.

Діяльність за принципом калокагатії (поєднання фізичної краси й духовної досконалості) та впровадження багато культурності й демократичних ідеалів допоможе зробити наші виші провідними у світі.

Коли освіта стане легкою, життя буде прекрасним.

Марина ЧИЯНОВА

Випускниця ОНУ ім. І.І. Мечникова



Київ, 2016

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 25.08.2017 07:27  Каллистрат => © 

Приношу свои извинения по поводу шутки о трезвом старшине)))

Я как-то не подумал, что у нас тут народ всё больше гражданский.

Суть замечания в том, что всякий военный знает: как бы прекрасно не была спланирована будущая операция, но после первого, же выстрела уже никто не сможет сказать, чем  всё это закончится – победой или поражением.

Потому как в свои права вступает пресловутый «человеческий фактор».

Предсказуемо работают только механические неодушевлённые системы, у которых «железная логика», а человек он всегда жив)))

И человек же, как всегда предполагает, а вот Господь располагает.

Но шишки набивать полезно у умных людей они служат украшением)))

 24.08.2017 15:44  Каллистрат => © 

Да моделировать, конечно же, можно, главное, чтобы старшина трезвый был)))))
Пугают меня эти моделяторы, ох, пугают, угробят ребятки жизнь, к бабке не ходи))))

 24.08.2017 12:56  Каллистрат => © 

Опять "невмирущий" "Город Солнца", опять тоталитаризм, опять лагерь, какого-нибудь фасону)))
Знание лёгким не бывает)))))

 24.08.2017 12:29  © ... 

Скорочувати компетентних - це не варіант.

 24.08.2017 12:29  © ... 

Тому і створюються стартапи - щоб продовжити лінію прогресу.

 21.08.2017 04:21  Борис Костинський => © 

Це доволі застарілі цифри, але чи навряд в Україні за 5 років кількість студентів зменшилася. Питання: куди країні, котра певною мірою перебуває у стані феодалізму, подіти отаку масу людей з дипломами? У Польщу, з котрої до Західної Європи масово тікають освічені люди? Ну, якщо так, то за українського західного сусіда можна таки порадіти - вони отримають те, що їм потрібно. Мало того, - абсолютно безкоштовно!  Але чи поставлять пшеки на знак подяки пам`ятника українським заробітчанам в центрі Варшави?.. Дуже сумніваюся!