21.04.2011 16:01
-
466
    
  4 | 6  
 © Лані

Як часто нам не вистачає

Худшее преступление, которое мы можем совершить по отношению к людям, - это не ненавидеть их, а относится к ним равнодушно; в этом – суть бесчеловечности.

Бернард Шоу

Як часто нам не вистачає 

Не благ земних, не нагород 

За хвіст не кожен упіймає 

Душі потрібний поворот. 


Тепла! Його не вистачає! 

Тепла людей, мамів, дітей, 

Нічого кращого немає, 

Тепла, добра не вистачає! 


Яка гора людей відомих 

Безслідно зникла без тепла, 

Хвиля прихильників свідомих 

В найважчу мить не принесла. 


Тепло людей їм заміняли 

Собаки й кішки-горе нам, 

Що в молодості їх плекали,  

Згодом забули, наче хлам. 


Яка біда бути відомим,  

І розбиратись нарозхват, 

А врешті доживать з надломом, 

І сам собі уже не рад. 


Напрочуд мало, мало треба! 

Відомим, рідним, чи чужим,  

Не од, не захвату до неба, 

Тепла! Хоч від кота, та треба! 


Я вас благаю, я вас прошу! 

Холонуть люди поруч нас! 

Зніміть із серця їхню ношу, 

І пригорніть! В вас є ще час! 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 22.04.2011 21:44  Наталка Янушевич => © 

Можливо, це єдина ситуація, коли людина може відверто і вільно висловлюватись, не озираючись на умовності.

 22.04.2011 18:36  © ... 

Вас таки пора в руки психолога, занадта таємничість має нерозгадані підстави.

 22.04.2011 18:25  Zorro => © 

Фахівцем може бути кожен. Але коли, мене викриє хто небудь - я ним вже не буду. Зате буде хтось інший, можливо...

Чому Zorro, тому що вигаданим героям легше, говорити правду, ніж це є в житті. Я б фахівцем себе не називав (хоча є такі галузі, в яких я фахівець), можливо я й не пишу вірші :)))) я ж про це не говорив! Я просто є в просторах інтернету, і читаючи вірші ви знайдете мене.... (наприклад, я є у коментарях до Вашого вірша :)))

 22.04.2011 18:11  © ... 

Так, фантазія у Вас скаженна.

І все ж " на наші простори не проникали Ваші твори?"

 22.04.2011 18:01  Zorro => © 

Я ніколи і не говорив про ідеальність! Ідеальність по суті не можлива - хоч все і всі до неї прагнуть (ну, переважна більшість..). Але ідеальності не існує - ідеальною може бути пустота, але в світі не має ідеальної пустоти. 

Колись мною був написаний ідеальний вірш, він так і називався "Ідеальний вірш". Зміст його був таким, цитую дослівно: .  .  . (пояснюю, стояло всього лиш три крапки) Коментарі щодо цього вірша були лише найкращими, тільки один із читачів написав "що я займаюсь дурнею". Тобто і цей вірш не був ідеальним, так як не у всіх читачів є почуття гумору. :)

 22.04.2011 17:53  © ... 

Прикро, але перший раз зробив помилку в своєму імені :)))

Отож і Ви не ідеальні - це незвично.

 22.04.2011 17:50  © ... 

Наскільки цей "правдивий, трішечки злий, дещо хуліганистий критик" знається на віршах з професійної точки зору? Ви фахівець? Хотілося б фахівця, бо ми справді тут якісь занадто добрі, хоча щодо лестощів наврят, але хто зна, хто влізе в шкіри нас людей?...

На наші близькі простори не проникали Ваші твори?

У нас є недалеко психолог, треба б Вас в  її руки для викриття істини.

 22.04.2011 17:44  Zorro => © 

Прикро, але перший раз зробив помилку в своєму імені :)))

 22.04.2011 17:42  Zorrp => © 

Ні, цю маску зірвати не вдасться! Бо її не існує....

Як не існує самого Zorro! Так як він це лише моя творча вигадка. (Такий правдивий, трішечки злий, дещо хуліганистий критик). Цей персонаж оживає лише тоді - коли ... Наступає темна-темнюча ніч, місяць виходить на свою почену варту та стереже непосидючі зорі на темному пастбищі Всесвіту. З нір вилазять ЖАХЛИВІ, сірі - мишки, і шукають що-небудь поїсти.... Ні, це я жартую, - не вночі, а в день, коли...

Щодо моїх віршів, читайте вірші в просторі інтернету - і можливо колись хоч один, та прочитаєте...  :). 

 22.04.2011 17:21  © ... 

Zorro!

Чи не настала слушна мить зірвати рвучко Вашу маску? 

І зазирнути в очі Вам, у вірші Ваші, ніби в казку?

 22.04.2011 16:55  Zorrp 

Миколі Чату

Миколо! Не розумію в чому моя вина :))) Я ж говорю лише правду! А Ви мене ще й при цьому обзиваєте! :))) Zorro  саме тому існує, що лестощі добре, але хочеться доброї коструктивної критики - Хоч вона і має вигляд, різких коментарів.

Щодо душі жінки :)  - 

Душа у жінки немов небо -

Та ще й виглядує крізь очі.

Любові їй, на жаль, не треба -

Якщо вона любові не захоче.

(22/04-11, Zorro)

 22.04.2011 15:21  Zorrp 

Які ви смішні, душа у жінки, ніби квітка, це не для нашого часу, мінімум будячка якогось не завадило б. Та критикуйте, аби лиш читали :)

 22.04.2011 14:24  Микола Чат => © 

Всерівно Zorro - Винуваті!!!

Коментарі ж бо різкуваті.

Душа у жінки. ніби квіти!

Їх треба пестити й ЛЮБИТИ!!!

 22.04.2011 13:36  Zorro => © 

З тим Зорро, я не маю нічого спільного! :)))) Але зареєструватися під своїм "псевдонімом" - Zorro, також не можу ("щоб показати себе на ділі") До речі все сказане, мною в коментарях - було сказане не для того щоб скривдити авторів, чи образити! Я лиш висловлював свою думку (ще раз наголошую: СВОЮ ДУМКУ), щодо того чи іншого вірша. А думки в різних читачів можуть бути різними, тобто відрізнятися між собою. Комусь вірш подобається, комусь ні - і це ж природньо.

Лані - ваші, вірші насправді хороші. Але інколи буває настрій таким - що бачиш всі недоліки...

 22.04.2011 13:19  Микола Чат => © 

Не намагався "захистити".

Хотів нахабу зупинити,

Що критикує всих з запалом,

А сам у римі тямить мало.

У авторах знайдіть "знавця"

Й Вас осенить, що Зорро ця

Мов слоник у посудній лавці.

Пустоголові римознавці!!!

 22.04.2011 12:19  © ... 

Дякую за захист, але таки вірші наврят хороші, певно Зоро щось на цьому знається.

 22.04.2011 11:54  МИкола Чат => © 

Чудовий вірш! Отож вітаю.

А "Zоrrику" відповідаю:

Шороховатість - для наждачки!!!

А замість критики й балачки,

Себе Ви покажіть на ділі,

Чи Ви лиш здатні на кобилі...?

 22.04.2011 08:54  Наталка Янушевич => © 

Згодна. Трохи більше лагідності - і все зміниться на краще.

 21.04.2011 18:21  Zorro => © 

Дуже багато "шороховатостей", які не з кращої сторони прикрашають вірш! В результаті - так собі - посередньоо! Тому лише 3.