02.09.2017 19:15
для всіх
249
    
  8 | 8  
 © Борис Костинський

Про поета Мартина, пацифіста з-попід тину

Про поета Мартина,  пацифіста з-попід тину

з рубрики / циклу «Хохол - не українець!»

Мартин такий собі поет -

він ллє у римах чистий мед.

Іще кохає дивокраї

і до казок натхнення має.


Іде війна, б`є сполох дзвін, 

але сховавсь під тин Мартин.

Він каже всім, як та маняка:

"Мені політика - до сраки!"


Говорять люди про АТО, 

а наш Мартин: "Ой, те - не то!

Коли про сум такий я чую, 

то весь трушуся і нервую!.."


За комуністів цвів Мартин

і був такий він не один.

В районці друкувався чітко, 

його читала кожна тітка.


Про верби вів і про берези, 

про те, що краще буть тверезим.

Писав, що Ленін путь вказав...

Ні, не ловив Мартин наш "гав"!


Ну, а тепер він - пацифіст.

Відкривсь такий в поета хист.

Хтось скаже: "Не чіпай Мартина!

Нехай йому - лиха година!


Про луки ж бо він написав

та "розмаїття дивних трав"...

Так-так... Душевні ви хлоп`ята -

відрада для матусі й тата.


Але не слухаю я вас, 

бо жде Мартин команду "фас".

І, як прийде орда з Росії, 

то написати він зуміє:


"Бандиты эти правосеки!

Мы братья с русскими навеки!

Нам штаты навязали ссору!"...

Ой, той Мартин - така потвора!


Панове, лізе ворог в хату!

Поглинуть хоче Неньку "вата"!

Тому увесь той пацифізм

не кращий за фашизм-рашизм!


Ведуть мартини до поразки!

Не вірте в їх лукаві казки!

Давайте відсіч сходу тим, 

хто заховався попід тин!


01-02.09.17р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 13.03.2018 22:26  Славомир => © 

І смішно і сумно, бо наші органи не вміють ще дати по рукам цим "пацифістам", а в реалі - скритим ворогам.

 16.09.2017 14:55  Наталія Старченко => © 

Красиво написано!..

 07.09.2017 10:46  Тетяна Чорновіл => © 

Справедливо! І сумно тому, що справедливо.
Але "пацифісти" є не тільки серед поетів. Я часто думаю, що якби в будь-яке місто України, хай навіть у Київ чи Львів заблукала раптом якась расєйська машина з "гуманітаркою", то знайшлося б немало ура-патріотів у чергу за братніми дармовими харчами((( з лопати. Таких людей вистачає.

 05.09.2017 22:53  Надія Крайнюк => © 

Так, Борю, ти пишеш все вірно. Та тільки пацифіст (який щиро проти війни) і ватні зрадники - це не одне і те ж саме. Це моя така думка. Ну, а тих, що діють за принцтпом "і нашим і вашим" можна назвати хамелеонами. От це - дійсно зло.
Дякую за вірш.

 04.09.2017 16:40  Георгій Грищенко => © 

Гарний вірш.

 02.09.2017 22:03  Ковальчук Богдан Оле... => © 

А найстрашніше те, що таких індивідів нині чимало... Вірш, ясна річ, чудовий. Дякую, пане Борисе!