06.10.2017 16:43
для всіх
243
    
  12 | 12  
 © Юрій Слащов

Мій погляд на життя

Мій погляд на життя

Борги та вороги, життя-сміття, 

жебрацьку пенсію сують...- Ганеба!

Чи має сенс мій погляд на життя -

країни мені іншої не треба!


Юрій Слащов©05.09.2017

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 10.10.2017 08:39  Тетяна Белімова => © 

Хочу трішки прояснити ситуацію з давньою літературою. Звісно, її непросто вивчати. Це справа фахівців, які володіють латиною, старослов`янською (давньоболгарською), давньогрецькою та іншими давніми мовами. Але цей процес триває весь час. Минулого року вийшов найновіший переклад "Треносу" Мелетія Смотрицького (переклав Р. Радишевський). Рекомендовано це нове видання і для викладачів, і для студентів, і для простих читачів. Проте чи будуть його читати прості читачі? Адже твори давньої літератури досить специфічні для сучасності, бо ж не мають сюжету, цікавої фабули, а лише проблематику, яка обертається навколо державних і релігійних питань. Треба глибоко перейнятися духом доби, аби бути "в темі")))

 07.10.2017 05:19  Борис Костинський => © 

Юра, як можна виїхати кудись з України, коли тобі скоро гривень 200 до пенсії Гройсман підкине?  {#}

А, якщо без реготіння, то  найближчими роками з України виїде до 5 мільйонів найбільш здорових та працездатних. Це не я вигадую, а науковці пишуть. Більше за всіх українців хоче Польща, бо там свої вже давно на Захід виїхали і полякам ВКРАЙ потрібні робочі руки у майже необмеженій кількості. Ізраїль також хоче забрати з України ті 500 тисяч, котрі підпадають під дію Закону про репатріацію(кожен, хто має, хоча б 25% єврейства). Угорщина розраховує на десятки тисяч закарпатців, Румунія - те саме з Буковиною, Росія дуже потребує "каклав" у Тюмені та на лісоповалах Сибіру... Так що, Юра, вигукнути красиву заяву, ясна річ, можна, але змінити заримованими вигуками демографічні та соціальні тренди - ні!

Тут тобі пані Ільніцька розповіла цікаву історію про "перевертня", то маю сказати, що аби українці не трималися зубами за Московський патріархат, а йшли усім гуртом у католіцизм, то вже давно б у Європі були та й срали на Москву! А так - буде Україна бовтатись у руському православ`ї, аж до повного... Ну, коротше кажучи, отого самого. {#}

Ось матеріал про реалії України, котрий я надибав після написання цього тексту: 

 07.10.2017 05:19  Каранда Галина => © 

чи має сенс? це вже питання...

 06.10.2017 18:00  Тетяна Белімова => © 

Пане Юрію, браво! Таких слів, напевно, я особисто чекала вже давно. Надто багато похоронних маршів лунає навколо. Але я, як і Ви, свято вірю, що не все в житті вимірюється об`ємом холодильника. Для мене Ваші слова - то слова справжнього патріота і мужнього чоловіка.

Ви знаєте, пане Юрію, нещодавно мені по роботі довелося працювати з текстом прецікавої книжки Ігоря Ісіченка, архиєпископа, - "Війна барокових метафор. “Камінь” Петра Могили проти “підзорної труби” Касіяна Саковича". Ця книжка вийшла минулого року в Харкові, у видавництві "Акта". По суті її зміст зводиться до "розбору" полеміки між двома церковними діячами - Касіяном Саковичем і Петром Могилою: автор подає сучасний погляд на теологічний диспут. А було так. Сакович заради кар`єрних міркувань і грошових питань покинув Православ`я і перехрестився в Католицизм. Досить поширене явище для України буремного лихоліття, яке передувала Визвольній війні 1648-1654 рр. Перехрестився та й перехрестився - то особиста справа Саковича. Але йому видалося, що цього замало. Він вирішив іще зарядити гарненьким плювком у свою колишню віру (це теж можна зрозуміти - так зрадники зазвичай виправдовують себе і, власне, сам акт зради) і видав «Perspectiwa» (1642), де дуже детально (зі знанням справи, бо ж виріс у Православ`ї) облив брудом усе, святе для християн Східного обряду... Ганебний вчинок. Не красить перекидчика, якому і до такого "трактату" не було особливо чим пишатися. І ось виходить відповідь - «Λιθоς» (1644) Євсевія Пиміна (архієпіском Ігор уважає, що під цим псевдо заховався Петро Могила і наводить відповідні аргументи). У «Λιθоς» перекидчика Саковича "роздягнуто до спіднього". Ворог не лише присоромлений. Він фактично знищений. Кар`єру в Католицькій церкві так і не зробив, до того ж, завдяки викривальному трактату опонента остаточно збезчестився. Ніби негарно і нешляхетно вчинив Могила щодо Саковича. Водночас ті, хто ллють бруд на колишніх одновірців чи соплеменників, мають бути готові до відповідного ж ставлення...