17.12.2017 14:41
для всіх
206
    
  1 | 1  
 © Чиянова Марина Вікторівна

Інтелігенція та інтелектуали

Пану Микиті Євстіфєєву - Сміливцю серед обізнаних. З товариською повагою та дружньою зацікавленістю.

Якщо це бодай якоюсь мірою залежить від нього та його законодавчої компетентності, я прошу його внести цю дату (17.12.2017) у список важливих для української соціальної науки днів - день створення терміну "кросінкультурованість". Аналогів у Google станом на сьогодні не знайдено.
Once again I`ve coined a term.

Обгрунтування антиконституційності "Закону про соцмережі".


Відповідно до закону чи відповідно до життєвої практики?


Я майже завжди перетинаю дорогу вчасно.


Я докладаю зусиль, аби за умов хаосу впорядковувати мову та мовлення.


Дієвість цього законопроекту в плані захисту суверенітету та гідності України викликає у мене чималі сумніви.


Прошу читачів не вважати висловлювання за снобізм.


Комерційна активність ЗМІ, в тому числі онлайн-ЗМІ, є одним з чинників розвитку держави як такої. Комерційна активність ЗМІ, тим більш незалежних ЗМІ - це показник підвищення показників України в міжнародному індексі людського розвитку, який є важливим для повної євроінтеграції.


Наразі ми маємо суперечливу ситуацію.


ЗМІ багато, а фахових ЗМІ серед них мало.


Бібліотек вистачає, а актуальності за певних умов годі й шукати.


Людина медійна (тобто a priori письменна, освічена) в Україні, а, можливо, і ще в певних країнах, ділиться на два "підвиди" - Homo televisicus та Homo Interneticus.


Homo librarius - це смисловий корінь, від якого і походять дві попередніх категорії .


Потенційно руйнівний та логічно сумнівний травневий законопроект - чинник розвалу інфомереж (і "народних", і "спеціалізованих") та ймовірний фактор зниження Індексу Людського Розвитку - чи не єдиного показника економіки, який підносить та виділяє Україну в світовій спільноті. Наразі в цьому Індексі ми посідаємо впевнене 9-е місце серед усіх країн світу, і це почесно.


"Людина медійна" - це особистість, яка обирає Знання як одне з ключових слів у списку своїх життєвих пріоритетів протягом 3 чи більше років, вміє користуватися від 3 до 10 онлайн-інструментів та мінімум 20% своєї уваги приділяє країні народження.


"Людина медійна" інстинктивно тяжіє до розширення своєї медіаприсутності.


"Людина медійна" - особистість, чия діяльність має як реальний, так і віртуальний компонент.


"Людина медійна" виступає творцем (генератором контенту) або споживачем, та ці показники змінюються з часом. Можна виділяти "роки споживання" та "роки творчості" в онлайн-біографії такої особи.


"Людина медійна" у 21-у сторіччі - це особистість із яскравим баченням життя та здатністю або створювати нові медіаресурси, або вносити "вічні цінності" до списку необхідних надбань.


"Людина медійна" може мати в своєму комунікативному житті та психологічному профілі таку рису, як "кросінкультурованість", яка не є буквальною копією космополітизму, а є частиною навчального процесу та результативної самореалізації.


Кросінкультурованість - це обізнаність з кількома культурними парадигмами водночас при збереженні вірності своїй державі.


Кросінкультурованість - компетентність, розвитком якої серед української молоді таємно або явно займались/займаються, скажімо, британські, італійські, французькі, румунські, китайські, чеські, польські, грузинські, індійські, американські, бельгійські, нідерландські посланники/бізнес-експати/журналісти/викладачі/активісти.


Утримаюсь від незграбних коментарів щодо Росії та її самопроголошеної "геополітичної та промислової величі". З економічної точки зору ця велич, ймовірно, ледь-ледь поширюється на дві основні столиці РФ. Новосибірськ я суб`єктивно додам до списку наукоємних міст із часткою українського населення та значною часткою лібералів.


З точки зору логіки та далекоглядності саме кросінкультурованість поколінь Y та Z в Україні та українській діаспорі є їх культурною перевагою.


Вони не суперечать парадигмі та настановам національної гордості.


Наскільки мені відомо, кросінкультурованість як особистісна риса /напрацьована компетентність притаманна від 5 до 10% української (за jus soli) молоді і частково перетинається з характеристикою "пасіонарність".


За якою ознакою обчислюється показник кросінкультурованості?


Це кількість оригінальних, наукоємних, нонконформістських, глибинно-аналітичних, яскраво-ерудиційних, лінгвістично новаторських постів авторизованого користувача соцмереж на тлі інших постів за умов наявності послідовних трендів у розміщенні цих постів.


Кросінкультурованість вносить свої корективи в медіа-світ.


Кросінкультурованість важлива як один з компонентів сучасних медіа.


"Молодь" - всі особи від 14 до 35 р. + низка нонконформістів, які мають соціальний авторитет та внутрішню молодість за умов відсутності репресивної активності протягом 10 років.



17.12.2017, Одеса

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 18.12.2017 19:41  © ... 

Щиро дякую)

 18.12.2017 09:48  Тетяна Белімова => © 

Цікаво написали, Марино) Особливо припало до вподоби визначення "людини медійної". Ваші думки, ерудиція, володіння мовою вражають. Завжди.