24.12.2017 11:09
для всіх
282
    
  1 | 1  
 © Вікторія Івченко

Думки з приводу: ХТО НАСПРАВДІ ПРОВОКУЄ??

Думки з приводу: ХТО НАСПРАВДІ ПРОВОКУЄ??

Мені показали невелику публікацію зі свіжого номера газети «Слово просвіти» - про діяльність Михайла Саакашвілі в Україні. Перше, що кинулося в очі – заголовок. Щось про кровопролиття… Яке він готовий був організувати.

Одразу ж хочеться відкласти газету. Але пробігаю очима – по діагоналі – і чую коментар моєї близької родички: «Я і двох рядків не прочитала… Огидно!»

Ви дивуєтеся? Я – ні. Мені відкрилася суть одного конфлікта, який стався не так давно. Нагадати?

Якщо коротко, йдеться про усунення з посади головного редактора «Літературної України» Станіслава Бондаренка його ідейними, так би мовити, опонентами. На цю тему вже висловилося чимало літераторів, тож не буду повторюватися. Просто мої гіркі прозріння вкотре підтвердилися: ніколи не будуть підтримувати Михайла Саакашвілі люди, які протягом багатьох років маніпулювали тими ж Шевченківськими преміями… Видавали власні твори державним коштом… Просували СВОЄ, не помічаючи нікого, окрім себе... Збагачувалися і будували маєтки.

І от ­ – багатотисячні демонстрації, що пройшли в центрі Києва. Під проводом РУХУ НОВИХ СИЛ МИХАЙЛА СААКАШВІЛІ Полум’яні промови Степана Хмари, Олеся Донія… Але – ­ до головного: НЕ ХОЧЕТЬСЯ, ОЙ ЯК НЕ ХОЧЕТЬСЯ декому бачити за вікном очевидних речей! ЇХНІЙ ПОГЛЯД. Їхнє право. Але нехай не забувають: ми живемо у Час Змін. Маски на багатьох обличчях – зірвані. Обличчя під ними ­ без вуалі патріотизму та любові до України.

Ще багато чого можна сказати на цю тему. Під Новий рік прийнято підбивати підсумки. Старі сили нині ведуть запеклу боротьбу з новими, більш перспективними. Свіжими. Молодими. Незаплямованими. Тож публікації на кшталт вищезгаданої – не дивина.

Важливо правильно зрозуміти СУТЬ подій, які відбуваються на наших очах. І тоді це розуміння змінить навколишню РЕАЛЬНІСТЬ ­ гармонійно та безболісно. Оскільки будь-яка влада і справді ВІД БОГА. Коли ми ­ в муках ­ прозріваємо, нам ВІДМІНЯЮТЬ ЧЕРГОВУ ПОКАРУ. І дають більш світлих ДУХОВНИХ УЧИТЕЛІВ. Михайло Саакашвілі є одним із них.

Він, підіймаючи народ з колін, веде його не до кровопролиття, а до ПРОЗРІННЯ. І нової ери в історії України. Звісно, корумпованим владарям будь-якого рангу це не може сподобатися! ВОНИ ВИГАДУЮТЬ ВСЕ БІЛЬШ ОГИДНІ ПЛІТКИ про лідера Руху Нових Сил, сподіваючись на те, що народ не помічає брехню, що він СПИТЬ. У такий спосіб СИСТЕМА захищає не лише свої статки, вона захищає власне минуле – компартійне, кадебістське. Вона не хоче помічати ЗМІНИ В СУСПІЛЬСТВІ, залякуючи його, сіючи тотальну недовіру. Вона відчайдушно чіпляється за старе.

Але демонстрація, що відбулася у центрі Києва минулої неділі, стала яскравим прикладом того, як МИРНИЙ ПРОТЕСТ впливає на владу. Впливає на суспільство в цілому. Веде Україну до РЕАЛЬНИХ ЗМІН, а не лише на папері.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 24.12.2017 15:47  Каранда Галина => © 

зараз можна брати політичні статті кінця 13-го року, перетасовувати їх, як карти, з політичними статтями 17-го, і друкувати... якщо не вживати імен, то різниці ніхто не помітить.
"Час змін", "жити по новому", "нові сили", "корумповані політики"... дістало!