04.01.2018 16:26
лише 18+
149
    
  1 | 1  
 © Серго Сокольник

Імператора вбито. Сюр. Маленька поема

Імператора вбито. Сюр. Маленька поема

***маленька філософська поема***


Імператора вбито.

Загинув тиран!

Мур палацу пробив

Плебісциту таран!..

....................

Не злукавив.

Криваво віддався мечу, 

І останнього "Аве!"

Собі не почув.

Відлетів, мов лелека

В осінній імлі, 

Все ще чуючи клекіт

Бундючних орлів, 

Бо мерзенно насправді

Було вочевидь, 

Як омріяну владу

Плебеям ділить, 

Пізнавати. І гидь

Зрозуміла твоя-

Краще гідно загинуть, 

Ніж бачити, як

Смолоскипи чадили

Пітьмою вночі, 

Як країну ділили, 

Її "здаючи", 

Ордам варварів- псів

Віддавали дівчат

І житло... Хто хотів

Про свободу кричать, 

Вже не знав, чи потрібна

Вона, а чи ні...

.....................

...так багатоосібно

Горить у вогні

Воля духу сталева-

Затиснута длань

Імператора- лева...

......................

...натомість поглянь-

Як тікали, ганьбили

Себе "королі"...

......................

-Дайте сили! Я сили

Візьму у землі

Неподільно-моєї...

Я все поверну!

Я злелію лілею, 

Зустріну весну, 

Щоб лелеками жити

У світі добра!..

.......................

...коло замкнене. Вбито.

Загинув тиран!..

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 06.01.2018 19:37  Георгій Грищенко => © 

ВЧудово.

 05.01.2018 19:20  Тетяна Чорновіл => © 

Серйозний твір! Символічний. І на наш час можна накласти, як кальку! Чудово. Хоч і сумно.