08.01.2018 22:14
для всіх
141
    
  2 | 2  
 © Душа

Сирія. чоловічий Монастир Херувимів

Сирія. чоловічий Монастир Херувимів

з рубрики / циклу «Сирія нарис»

Історично-біографічний нарис (історична частина)продовження...


Чоловічий Монастир Херувимів (Дейр Шерубим) Антіохійської Православної Церкви на честь трьох Ангелів, які з`явилися пророку Аврааму і сповістили про чудесне народження наслідника від його дружини Сарри (1), був заснований в 3 столітті нашої ери, християнами, які рятувалися від язичників. Розташувалася Обитель на вершині гори Каламун, на висоті близько 2000 метрів над рівнем моря в районі провінції Сайданаї, мухафазі Дамаска. Монастирська територія складалася з Храму і комплексу печер монахів-пустельників. У 16 столітті обитель була сильно зруйнована і перебувала в запустінні.



У 20 столітті Монастир Херувимів був відновлений, і являє собою обитель дивовижної краси і архітектури. Так, в 1982 році з благословення Ігнатія IV, патріарха Антіохійського, почалися заходи з реставрації й відновлення монастирського і Храмового комплексу: реконструйовані печери відлюдників, зведені нові будівлі. А в 2002 році в монастирському комплексі з`явилася дзвіниця і великий кам`яний хрест.


У день святкування Покрова Божої Матері 14 жовтня 2013 року і напередодні великого мусульманського свята Курбан-байрам, на території монастирського комплексу була зведена скульптура Спасителя: «Я прийшов врятувати світ», загальною висотою 39 (2) метрів. Монумент Ісуса Христа, встановлений з надією знайти мир на стародавній сирійській Землі. Тут де зароджувалося Християнство, між небом і Землею, на краю гірського хребта Каламун, височить скульптура Спасителя, який Благословляє світ. Панорама монумента Ісуса проглядається з території Ізраїлю, Лівану, Палестини та Йорданії.


Монастир Херувимів - найбільший центр Православного просвітництва на Близькому Сході, в літню пору року в обителі працює дитячий табір, який дає знання про Бога і основи Православ`я.



1. « І явився до нього Господь між дубами Мамре, коли він сидів при вході в намет під час денної спеки. Він звів очі свої і глянув, і ось, три мужа стоять біля нього. Побачивши, він побіг назустріч їм від входу в намет і вклонився до землі, і сказав: Владико! якщо я знайшов благовоління перед очима Твоїми, не пройди мимо раба Твого...», – Біблія. Буття. Глава 18:1-3. «І сказав [один з них]: Я знову буду у тебе в цей же час, і буде син у Сарри, жінки твоєї», - Біблія. Буття. Глава 18:10.


На момент народження сина Ісаака, Аврааму було 100 років, а Сарі, дружині його 90 років.


2. Висота бронзової статуї разом з постаментом.


_

На ілюстрації - чоловічий Православний Монастир Херувимів Антіохійського Патріархату.


Автор нарису - колишній місцевий житель Сирії (Дамаск - Хомс - Масьяф (мухафаза Хами))

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 09.01.2018 08:34  Тетяна Белімова => © 

Цікава пізнавальна оповідь) Судячи з картинки, краса там неймовірна