15.02.2018 13:54
для всіх
455
    
  1 | 1  
 © Серго Сокольник

IV всеукраїнський конкурс імені Леся Мартовича

IV всеукраїнський конкурс імені Леся Мартовича

11-12 лютого у Жовківському районі відбулося ряд культурних та літературних заходів в рамках 4 Всеукраїнського конкурсу ім.Леся Мартовича.

За прийнятими творчими роботами, яких прийшло більше 200 у конкурсну комісію, членами журі було відібрано 120, та запрошено на нагородження переможців і відзначення учасників.

Ще раненько 11 лютого до Жовкви почали з`їжджатися учасники конкурсу. А вже об 11.00 автобус, який люб`язно надав Роман Симочко, виїхав до с.Монастирок на могилу Леся Мартовича. Приємно була вражена тим, що частина учасників вперше приїхали на Львівщину, як також у Жовківський прикордонний район.

О 12.00 ми були в селі Монастирок. Як і годиться добрим людям, письменників зустрічали дівчата із короваєм. Завдяки Богу протягом чотирьох конкурсів сюди приїхало більше письменників аніж проживає людей у цьому селі. Цьогоріч разом із працівниками культури гостей зустрічав і голова ОТГ Домінік, в якій розташоване село Монастир та заступник голови Жовківської РДА Юрій Дубневич.

Після покладання квітів на могилу Леся Мартовича, місцевий священик о.Ярослав Кунинець відправив панахиду, а всі присутні виконали улюблену пісню Леся Мартовича "Чом, чом, земле моя".

Поверталися до Жовкви мабуть швидше анж їхали на вшанування пам`яті письменника. Після обіду в ресторані "Жовква" всі прийшли на урочисте нагородження та відзначення учасників.

В концертній програмі, яка супроводжувала нагородження у 7 номінаціях, взяли участь найкращі колективи та учасники, зокрема, солістка Джей Зівер (США), танцювальний колектив Жовківського центру творчості (кер. Конопка,Наталя), чоловічий вокальний ансамбль "Cрібні дзвони" (кер. Микола Качмар), Народний сімейний колектив "Кожушки" (керівник Богдан Кожушко), соліст Микола Стахура, а також дипломанти конкурсу ВІкторія Бондаренко та Олесь Коляда.

В урочистій церемонії відзначення переможців взяли участь представники влади, які вручали нагороди та вітали переможців, зокрема - заступник голови Жовківської районної ради Алла Жук, заступник голови Жовківської райдержадміністрації Юрій Дубневич, начальник відділу освіти Жовківської РДА Михайло Коваль.

Лауреати 7 номінацій та дипломанти, котрі набрали від журі по 12 балів отримали статуетки та медалі, частина конкурсантів - грамоту за популяризацію своєї творчості на Жовківщині.

У зв"язку з цим можу особисто доповісти, що удостоївся диплому 1 ступеня в номінації Поезії, добірки.

Після нагородження в малому залі РНД відбулася творча зустріч, на яку приїхаа голова РДА п.Надія Щур та після привітання, зокрема, зазначила, що найкращим дарунком для творчої людини повинно стати спілкування з однодумцями, відчуття духу і творчості до співбрата-письменника"

За "круглим столом" відбулося знайомство з кожним автором, та обговорення важливості літературного слова, в контексті культурної експансіі

Наступного дня частина літераторів, що мала час і можливість залишитись у Жовкві, ознайомлювала зі своєю творчістю дітей у школах, я особисто також мав нагоду читати свої твори на відкритті погруддя Т. Г. Шевченка.

Загальне враження від конкурсу дуже позитивне, дружні літературне коло, дбайливе відношення до гостей, невимушеність і гарний настрій.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 16.02.2018 04:51  Георгій Грищенко => © 

Щиро вітаю Вас. Щасти Вам!

 15.02.2018 19:53  Тетяна Чорновіл => © 

О! Щиро вітаю Вас з перемогою в конкурсі! Нехай натхнення і невтомна творча наснага подарують Вам не одну таку перемогу!

 15.02.2018 15:34  Каранда Галина => © 

"найкращим дарунком для творчої людини повинно стати спілкування з однодумцями, відчуття духу і творчості до співбрата-письменника"  - не ведіться!) то вони, щоб грошей не давати!)))))

Бачила перший варіант публікації. Здогадуюся, чому з`явився другий . Як на мене - так аби щось середнє між ними... 

З успіхом - вітаю. Головне - щоб людина була щаслива. Я чесно не розумію таких заходів, але якщо вони приносять Вам відчуття щастя - я щиро рада за вас.