08.03.2018 20:19
для всіх
133
    
  4 | 4  
 © Двірний Сергій

Втрата

опоеза

Не хотів її втрачати.

Певен, вона мене теж.

Втрата знайшла нас сама: тихо підійшла ззаду й, ніжно обнявши за плечі, уклалася підборіддям поміж схилених одне до одного голів.


Уважно вслухалася в наші слова.

Співчуваючи, кивала головою.

Мовчки дивилася вдалечінь…


Знала нас давно.

Й не вперше навідувала.

Кожного разу повертаючись із болісним питанням в очах: «Ти як?..»


Вона не була нашою помилкою.

Зарівно, як і виразом немилосердної долі.

Ні, просто, жила власним життям…


Тинялася бозна-де місяцями, а то й роками, щоб потім зненацька з’явитися на твоєму порозі.

Відчиняв їй двері й вона входила у твій дім так, неначе на неї тут давно вже чекали.

Й залишалася, як правило, на довго…


Знічев’я перебирала на полиці книги, диски, насвистувала у ванній кімнаті…

Стояла за спиною, коли розглядав себе у дзеркалі…

Сплівши на грудях руки, подовгу задивлялася у темне вікно…


Розливши по пузатих чашках запашний чай, гомоніли до пізньої ночі.

Інколи затято спорили, звинувачуючи одне одного у всіх праведних і неправедних гріхах.

Зазвичай же просто згадували минуле…


В цілому, була чудовим співрозмовником.

Мала терпіння вислухати, такт змовчати.

Разом із нею, щемка на дотик порожнеча жовкла й осипалася ніби осіннє листя…  


Потім вона йшла…

Востаннє поправляла перед дзеркалом зачіску, осмикувала сукню, перевіряла, набиту різноманітною дрібнотою, сумочку.

Й, раз по разу, зиркала на моє відображення у себе за спиною.


Нарешті, навівши блідою помадою губи, поверталася до мене обличчям: «Ну, ти як?»

«Нормально…»

Усміхнувшись одними кутиками губ, клала мені на плече руку і, мовчки, йшла геть.


Дослухався до стихаючих кроків на сходах і ловив себе на думці, що мені її бракуватиме.

І, що, насправді, кожного разу з нетерпінням чекаю на її нове повернення.

Невже звикся із нею?..


Крізь вікно спостерігав, як її постать губиться у пістрявій мішанині інших і уявляв свою долю клепсидрою.

Котру завзято обертаю, по суті, лише для того, аби, услід за порохом марних прив’язаностей, явилася вона.

І, втратою всіх утрат, більше ніколи мене не залишала…

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 08.03.2018 20:24  Каллистрат => © 

Чудово!