27.04.2018 23:57
для всіх
201
    
  2 | 7  
 © Коруняк Жанна Борисовна

У бібліотеці

У бібліотеці.


В читальному залі бібліотеки


Так тихо і млосно пахне папір

Шкрябають "мишки", тріпочуть сторінки, 


Чути перестук клавіатур.


Затишно. Зручно читач примостився, 


Поринув у вирій минулих століть, 


А тут у майбутнє заскочила думка


Фантастики слово в повітрі мигтить.


В кожного різні свої вподобання


Гарно, що можна знайти до смаку


Літературу і поліглоту,  


І нумізмату й садівнику.


Зненацька постукали в двері, зайшли, 


Комісія перевіряє книжки.


А що це, російська? Та як ви могли?


З ких пір Незалежна, а ви все туди!


І на підлогу, і каблуком


По Тютчеву з Блоком, по ЛЬву Толстому, 


Крилова, Булгакова геть із вітрини, 


А Гоголя що тут роблять світлини?


Ось так " діячі" лиш за мить обікрали


СвоЇх же внуків, дітей бо забрали


Змогу розширити свій кругозір, 


В іншій ракеті летіти до зір.


" Ми підемо далі, тремти Олександре, 


Знищимо нащадка отих пушкарів, 


Щоб і не пахло!" Побережи Боже


Нас від "активних таких діячів"

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 07.05.2018 17:49  Лора Вчерашнюк => © 

Ніби це можливо - знищити цілу культуру)))))) дякую, важлива тема!!!!

 28.04.2018 15:20  Суворий => © 

Уже не перший рік від зброї виготовленої та застосованої руками тих, хто читав у школі виключно Пушкіна, Толстого і Тютчева ЩОДНЯ в Україні гине або калічиться мінімум кілька людей... І це ще далеко не кінець... Певно варто було читати щось інше...

 28.04.2018 12:43  УКРОП => © 

ДЯКУЄМО ЖАННА ІВАНІВНА! НЕ ТРЕБА ХРЕСТИКА СТАВИТИ ВАМ НА ДВЕРЯХ. ЯК ТІКО ДОЇМО ВСІХ МЛАДЄНЦІВ, РОЗІПНЕМО МАЛЬЧІКІВ УСІХ І ПРОВЕДЕМО ГЕЙ-ПАРАДИ ВІДРАЗУ ПРИЙДЕМО ДО ВАС ПАЛИТИ ПУШКІНА. ЖДІТЬ.

 28.04.2018 12:36  Каллистрат => Каранда Галина 

Ну, искусство и культура шрифта это, нынче не наша ипостась, кириллические шрифты вообще слабо развиты, как-то, наверное не было в этом нужды, обходились тем, что есть.

И о сжигании книг.

В прошлом веке первыми начали сжигать и всячески уничтожать книги в Советской России.

Это когда подруга Ленина по борьбе "Минога" решила, что надобно бы для счастливой жизни сформировать и счастливых идиотов. И уже с 1923 года шел целенаправленный отбор литературы на уничтожение. Сжигали, конечно без всяких понтов, втихую, да народу и не до этого было. Это нацисты устроили театральное представление, а у наших всё уже было поставлено на поток, жгли работы: троцкистов, зиновьевцев, бухаринцев, рыковцев, отступников и предателей, вейсманистов-морганистов и величественной кодой в этом деле было уничтожение работ самого товарища Сталина стоимостью в одну Красноярскую ГЭС.

Никитку ещё немного потрепали, а потом и рукой махнули, не того калибру вожди пошли, ну скажите на милость кому какой вред был от "Целины" тов. Брежнева, посмеялись маленько, да и забыли. Беззубые времена наступили.

А далее будет видно.....

 28.04.2018 11:01  Костенюк => © 

На мою думку і я в ній впевнений, такого бути не могло. Я б назвав Ваш сюжет доведенням ідеї боротьби за укаїнську мову до абсурду. Чому ви не пишете про відсутність українських бібліотек в Росії? Про директора української бібліотеки в Москві (цікаво чи вже засудили, чи випустили))? Видно Вам це не болить... Те, що в міністерствах культури чи освіти (і не тільки в них) сидять дебіли, не заперечую. Але їх знесе вітром перемін, звичайно не російським. Шануймося, пані Жанна...

 28.04.2018 09:30  Каллистрат => Каранда Галина 

Ну, как говорят в народе - на дураках мир держится)))

А ввиду того, что по статистике каждый украинец прочитывает за год только 0,5 книги, так до всеобщего раздрая нам ох, ещё как далеко))) Да и не те мы люди, чтобы ссорится из-за непрочитанного. Это ж вам не вареники в самом-то деле, а так)))

Выступая на радио издатели иногда печалятся, что дела у них идут не очень. Да и то, в издании книг мы опустились даже ниже Беларуси. Грустно, конечно, но народ нынче голосует своей гривной, а не разговорами. 

 28.04.2018 07:52  Каллистрат => © 

Вы будете смеяться, но такое может быть.

У меня есть товарищ, депутат сельского разлива, так я тут как-то с ним целый вечер собачился на тему уничтожения российской литературы в наших библиотеках.

Его возмущение, как депутата вызвало то, что в сельской библиотеке до сих пор не уничтожена российская литература и он со своими полномочиями народного избранника наехал на бедную библиотекаршу, которой всё это как бы и "до лампочки", там и так никто ничего никогда не читает. Как и мой товарищ, который за сорок лет нашего знакомства не прочёл ни единой книги, ни русской, ни украинской.

Я ему пытался объяснить, что на то, чтобы перевести, даже техническую литературу с русского языка на украинский уйдут годы, не говоря уже о художественной.

Школы талантливых переводчиков ни постановлениями правительства, ни пожеланиями патриотов не рождаются. Они со временем приходят сами.

Я всегда побаиваюсь всяких сраных неофитов, они уже однажды сожгли Александрийскую библиотеку.

А для всеобщего успокоения скажу: "Ребята, не боись, пройдёт совсем немного времени и никто ничего читать не будет. Мы все в едином порыве объединимся во всеобщий разум, где каждому будет выписана его одна-единственная маленькая функция, за пищевую пайку, естественно, и все  будут счастливы!"

 28.04.2018 06:40  Каранда Галина => © 

Не витримала, полізла в гугл. Ага, 25 квітня в Україну не впустили російську дитячу книжку. То от звідки сир-бор. ...
Як кажуть, не волгу, а велосипед, не в лотерею, а в карти, і не виграв, а програв.... (чули, сусід в лотерею волгу виграв?)...
Збрехали вам, пані Жанно...

 28.04.2018 06:21  Каранда Галина => © 

І де це було? Ви самі це бачили? Чи це ви якісь цікаві передачі дивитеся?

В москві дійсно закрили єдину українську бібліотеку. А перед тим довго тероризували її, палили і засудили директорку на 4 роки умовно за екстремізм.

В Україні російськомовних книг явно більше в бібліотеках, і їх ніхто не палить...

 28.04.2018 04:44  Борис Костинський => © 

А для чого Ви пишете з голосу москалів? Покажіть КОНКРЕТНУ бібліотеку в Україні, де б хтось нищив книжки російською мовою? Дайте чітку адресу цієї установи!

 Проблема українців, не дуже шановна пані, в тім, що вони, у відповідь на повну заборону усього українського на Московії, ладні мало, вибачаюсь, не всратись, аби виглядати толерантними та поблажливими. Пані, москалі ніколи не знали українських класиків літератури, не знають їх зараз і знати не будуть у майбутньому, а от українці, якщо не читатимуть літературу "старшого брата", то будуть "обікраденими"! Та нехай читають європейську літературу, котра на три голови вища за усе те, що написали москалі за усі роки існування в них літератури(суто від часів Петра Першого, бо до того там ніякої художньої літератури і на дух не було!). Пані, годі вже бігти, задравши спідницю, за московським возом! ГОДІ! Коли в Україні російська мова, фактично, є домінуючою, то про яку Україну можна казати? Треба казати про Малоросію, а не про Україну у такому випадку! А, як так, то може і Путіна на танках запросити на Хрещатик?.. Га?! ;-)