13.06.2018 12:41
для всіх
283
    
  1 | 1  
 © Меньшов Олександр († 2023)

Альтернативна реальність в наших мізках

Альтернативна реальність в наших мізках

Вкотре в новинах повідомляють то про мапу, яку надрукували в цивілізованій Німеччині де Крим зображений частиною РФ (наче випадково). То говорять про якихось італійських депутатів, що з’їздили до Криму… Отже я, як людина з буйною фантазією, не міг не обіграти у власній свідомості такі собі цілком абстрактні умоглядні речі.

Уявіть собі таку картину: просинаєтесь ви вранці, йдете на кухню, щоб зварити собі кави, або вичавити свіжого фрешу, заодно вмикаєте телевізор, а там диктор новин з розгубленою посмішкою на губах починає нести якусь нісенітницю. На екрані в цей час демонструють, наприклад, карту Італії в якій не вистачає… «носочка черевичка», тобто Сицилії. Та і Сардинія десь зникла. Потім з’являється якийсь журналіст, який бере інтерв’ю у місцевого продавця курятини… Ой, сорі! Продавця оливкової олиї, такого собі Олехандро Захаренцо, який заявляє, наче сицилійці ніколи не були італійцями. А далі про утиск галло-італійської говірки, про фашиста Муссоліні… «нє забудєм – нє прастім»…

Сардинці теж в один голос підспівують «носочку черевичка». Вони грізно махають «шаблями», тобто MIM-104 «Петріотами» – ЗРК середнього класу дії, випадково знайденими у своїх вугільних шахтах… Ой! Я хотів сказати – виловлених бідними сардинськими рибаками в глибинах Середземного моря.

Або ось раптом такий сюр: на екрані президент Франції Еммануель Макрон, який цілком серйозно віщає з трибуни, що згідно з термідоріанським конвентом 1795 року Бельгія споконвіку належить Франції, а її так би мовити державність – чистої води фікція, яка була ще і незаконно оформлена! Отже «повернення в рідну гавань» цілком правильне рішення… І тут же – па-бам! По вулицям Брюсселю марширують солдати якогось 2-го парашутно-десантного полку марин чи 35-го піхотного полку, хвацько їдуть трясучи траками AMX-56 Leclerc та мчать розфарбовані VBCI… І все під «Марсельєзу». На завтра в усіх посібниках малюють нову карту Франції… а по ОРТ… сорі, по НТВ… знову вибачаюсь, по France 24 демонструють «щасливі обличчя» бельгійців, котрі дякують Макрону за «камені з неба» та Монбланський тунель, котрий «назавжди прив`язав до Франції бельгійські землі»…

Німеччина теж не хоче пасти задніх. На щорічній «Прямій лінії з Ангелою Меркель» на каналі ARD фрау-канцлер розповідає, що австріяки та німці це взагалі «адін нарот»! Що обидва розмовляють на німецькій мові, що їх штучно розділили прокляті заокеанські буржуїни! Що Австрія та ФРН «абрєчєни на савмєстнає будущєє». І вже на мапі з’являється така собі Східна марка зразка 1938 року. А всіх режисерів чи інших культурних діячів, хто висказується проти того, та які називають подібне явище окупацією, записують до посібників терористів.

Маячня… якийсь абсурд… цілковита дикість… такого не може бути.., – відчуваю, що вас будуть терзати подібні думки. Хтось пошлеться на законність, на договори… цивілізованість… на менталітет… та ще на бозна що. Хтось пуститься просторікувати розповіді про нереальність подібного…

Так, це дикість! Варварство! Але пам’ятний 14-й рік… Крим… Донецьк та Луганськ… та ще випадково надрукована мапа… поїздки закордонних депутатів на півострів – все це не дає мені спокою.

Може це просто якась альтернативна реальнсіть в наших мізках?



2018

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 13.06.2018 19:15  Каранда Галина => © 

А ніхто не зобов`язаний нас захищати ... коли я в кінці 13-го казала тут, що Янукович, звісно, падло, але поведінка Європи теж дуже дивна, мене тут добряче віртуальними палицями побили. Бачили, очі, що купували, їжте, хоч і повилазьте!. Діяти треба в інтересах своєї країни і своїх громадян, а не шукати, під кого знов прогнутися. Не винна нам Європа нічого. А ми їй - тільки гроші. З цього й виходимо.

 13.06.2018 15:08  Панін Олександр Мико... => © 

Це реальність, реальна Європа,

Споконвіку на риму " ...опа!"

Тільки зовні - шляхетна і горда,

Боягузка вона і шльондра.

 13.06.2018 13:57  Тетяна Белімова => © 

Олександре... Що Вам сказать за Сахалін?.. Усе дуже просто й очевидно. Нема жодного діла зажертій і ситій Європі до України. А от прогнутися перед Путіним (через газ, хабарі і т. д.) - очень лєгко))) Шредер тут яскравий приклад та й багато інших, про яких знаємо і не знаємо. Ми ж уже не маємо рожевих ілюзій, що європейці кращі й розумніші? Правда ж? Звичайні люди, які купуються і продаються так само, як й українські чінуші. Їм заплатили - вони намалювали. Заплатили - вони приїхали. Та й по тому. Поки не станемо сильними і самі про себе не заявимо, ніхто з нами рахуватися не буде. Силу бачать і поважають. Слабких завжди товчуть і відбирають у них усе, що тільки можна. Насправді світ не став кращим. Але ми не втрачаємо надії))) Ми ж гуманісти)))))

P.S. отакі вони, значить, "цівілізовані"...