11.11.2018 20:21
для всіх
314
    
  1 | 1  
 © Поліанна М

Біографія Пантелеймона Куліша: Невгамовний

Біографія Пантелеймона Куліша: Невгамовний

Історія драматичного кохання до Ганни Барвінок Пантелеймона Куліша

– Якщо Ви, мамо, не бажаєте, аби я пішла заміж за Пантелеймона Олександровича, – з Вашої волі я не піду, але тоді ніхто інший не стане моїм чоловіком.
Олександра Білозерська

Друзі Пантелеймона часто її називали «Беатріче», «ідеальною дружиною». Вона сама Куліша називала ще кумедніше: «моя дружина». Але яке було справжнє життя самої драматичної пари української літератури? Було все, і щастя, і радість, інші жінки та знову життя разом. 50 років – саме стільки тривав шлюб між Пантелеймоном Кулішем та Олександрою Білозерською (творчий псевдонім Ганна Барвінок).

Аналізуючи біографію Пантелеймона Куліша, одразу стає зрозуміло, що музою письменника по життю завжди була Олександра Білозерська. Вона надихала та надихалась. Адже саме під час шлюбної подорожі вона вперше почала писати. Її кохання – народило письменницю. Але яке воно, те щастя, в драмі Пантелеймона Куліша та Ганни Барвінок?

Олександра Білозерська (Ганна Барвінок) – перше та останнє кохання Пантелеймона Куліша.

Олександра Білозерська (Ганна Барвінок) – перше та останнє кохання Пантелеймона Куліша.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!