05.06.2009 00:00
-
41368
    
  30 | 72  
 © Настя

Ніколи не розуміла механізму уявного світу, думок, мрій, які під впливом щоденного життя з його проблемами, стресами, непорозуміннями поволі дивно синтезуються у сновидіння. Під призмою буття виринають неперевершено химерні стосунки, події, почуття, спрощуючись у нічних мареннях. Ніхто не скаже настільки відверту правду, як призма снів. У снах ти є таким, яким тебе знаєш тільки ти, але таким, яким ти ніколи не буваєш. 

Колись я дуже боялася падати уві сні. Але падати у житті набагато страшніше, ніж там. 

Сьогодні мені наснилася пантера, ласкава, вишукана, лискуча, як риба. Але було щось таке там, у її очах, щось невимовно магнетичне і доволі рішуче. Я її не боялася там, бо у цьому світі зовсім інші закони. 

Закони сну… 

Мені наснився дивний птах, чаруюче ніжний, оксамитове пір’я змагалося із сонцем у своєму сяйві. Він марив десь під самим небом, але той птах… Якесь дивне передчуття чогось далекого, малого апокаліпсису. Та там є інші сни. 

Інші… 

Тоді я побачила рибу, блискучу, як місяць, з величезними очима, у яких поглинався весь світ. Але вода була надто холодною. 

Ми йшли з вами вулицею серед розмаїття яскравих парасольок, які вітер грайливо викручував у різні боки. Дощ награвав свою пісню, яка була піснею моєї душі. 

Ми зупинилися. Я прибрала парасольку і подивилася на небо, посміхнулася: 

- Я люблю осінь. 

Але ви чекаєте весни. 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 02.02.2016 18:38  Альбина => © 

Альбина борщевська

 23.04.2015 21:04  наташа => © 

ето нето что я искала

 18.01.2011 16:25  Оксана => © 

Що ж, шановна Анастасіє, ось так ось просто одним вистрілом наповал! Браво! Влучили в самісіньку ціль! Ваше оповідання на стільки вразило... Молодчина! Нічого про вас не знаю, але вже зараз таємно білою заздрістю заздрю вашому сильному творчому потенціалу (вибачте, але ваша проза сподобалась мені помітно більше, аніж поезія). Так тримати, моя люба! Дерзайте!

 05.06.2009 09:19  Ярослав Молінський 

Помітив, що останнім часом тема сну присутня у творах.... Це дуже цікава і загадкова фізико-хімічна реакція у мозку)) я люблю сни...