03.01.2019 15:23
для всіх
129
    
  4 | 4  
 © Ем Скитаній

Коли сарказм...

коли сарказм суцільно скрізь, 

розлогий регіт замість сліз

в біді кривавій, 

біль, 

брехня, 

зневіра, хамство, метушня, 

огидна зрада;

коли вмовляють бандюка... -

а він все клеє дур-ни-ка

і дулі кидає у світ, 

і матюкає всіх у слід

...і то є правда.

коли у гамірній тусні, 

в бучних святах при цій війні 

гримучим змієм з-поміж трун

пахан,  

не джинджик, 

не жартун

отруту зроне, 

коли отак із дня на день

гниє в страху тайговий пень

і за червоним плотом він

в сліпій зненависті вже тінь, 

лайно у схроні...

....шукаю відповідь собі -

хто винен в тому?.....далебі...

чи хто наврочив на тяблі

оте хижацьке нам у злі

і щулить око?..

читаю я скрижалі ті

в халупі темній і пустій.

лунає рух перегортань

у новий рік, 

в зимову рань, 

в старий неспокій......


тябло - скрижаль

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 05.01.2019 07:27  Тетяна Чорновіл => © 

Вірш - крик душі, І все одно! Вірю в те, що всім бандюкам, зрадникам і пройдисвітам, що жирують і реготять на кутні НЕ ПОЗДОРОВИТЬСЯ! А лайно є лайно. Воно ним і лишиться в історії. З Новим Роком Вас, Миколо! І з Різдвом Христовим! Натхнення Вам і сили волі пережити і переспівати підлих ворогів, зайшлих і своїх "землячків" з гамірної тусні.

 04.01.2019 19:46  Каллистрат => © 

Хороший стих "за жизнь" пан Скитаний. Да. И так на всём пути, от начала и до конца, прости господи.

 04.01.2019 12:49  © ... => Каранда Галина 

та тут, мабуть, усе до купи: люди, звіри і боги, зайди, пройди і ми самі...але є така особливість у людини - пристосуванство...от ми і пристосувалися до існування поруч з якоюсь дивною війною - не оголошеною, але кривавою і жорстокою...

 04.01.2019 12:07  Вікторія Івченко => © 

На Новий рік я була свідком наступної сцени за новорічним столом: глава сімейства - за Президента. Він його підтримує в усіх починаннях. Інші домочадці - діцаметрально протилежної думки. Замість того, аби слухати новорічне привітання, всі лаються. Між собою. Промова Президента тоне у цій лайці. Миска з олів`є сиротливо стоїть поруч і понуро чекає, коли нарешті всі заспокояться і почнуть його їсти. Сельодка під цибулею також щулиться од страху... Навіть кішка під столом ховається у дальній куток. УКРАЇНА ОБИРАЄ ПРЕЗИДЕНТА. В НОВОРІЧНУ НІЧ. ГРОМАДА ПРОКИДАЄТЬСЯ ПІД БІЙ КУРАНТІВ. СЛАВА УКРАЇНІ! Десять тисяч загиблих Героїв чекають, коли громадяни замість радянського олів`є нарешті поставить на святковий стіл власну ГРОМАДЯНСЬКУ ПОЗИЦІЮ. І справді заживе ПО НОВОМУ.

Розповіла знайомій про цей епізод. Та підтвердила: і в їхній родині було те ж саме! Один чи двоє - проти другої половини... ВСЯ УКРАЇНА ОТЕ ОЛІВ`Є ЇЛА ПІД ГАРЯЧІ ДЕБАТИ: ХТО НАМИ ПРАВИТЬ І КУДИ ІТИ ДАЛІ?

 04.01.2019 10:21  Тетяна Белімова => © 

"Крихітка Цахес" ще коли була написана і теж не на порожньому місці виникла. Є в суспільства така неприємна властивість творити собі кумира, надто ж часто обираючи на цю роль негідників. Утім прозріння неминуче, як у казці Гофманна.

Твір болючий і правдивий.

 03.01.2019 20:53  Каранда Галина => © 

Хто його знає, хто в чому винен...