15.01.2019 11:47
для всіх
144
    
  4 | 4  
 © Анатолій Костенюк

Дитячий хрестовий похід 1212 року

Дитячий хрестовий похід 1212 року
По вірі вашій нехай буде вам ...
Євангеліє від Матвія.Мф. 7.7 - 20.

Я знаю, є на світі Бог,

Він кожному дає – по вірі,

та віра не спасла діто̀к,

пливучих у раби в Алжирі.


Напевно бісом був чернець,

котрий під іменем Ісуса

дитячі тисячі сердець

в Єрусалим іти примусив.


Де ваш був глузд, король Філіп

і Папа Римський Інокентій,

чому спинити не змогли

дітей потік в лабети смерті?


Європо, чи тебе ще кличе

твоє страшне середньовіччя?

15.01.2019р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 16.01.2019 15:06  Каллистрат => © 

Стих хороший, пан Анатолий! Спасибо.Детей всегда жалко.

Но, если бы в религии был хоть какой-то здоровый глузд, то это была бы уже математика с физикой))) А архимедам с пифагорами детей на смерть зачем отправлять, лучше уж пусть зубрят квадрат гипотенузы)))

Для церкви же это нормально, ибо христианская религия на страдании и основана и пострадать во имя веры самое то.

Наука и религия это как добро и зло. Диалектическая пара, сказал бы грамотный )))

А вот Филипп с Иннокентием, наверное физику не любили, паразиты)))

Европа же со средневековьем уже распрощалась, да и, если посмотреть по истории, так борьба с христианской церковью в ней никогда и не прекращалась, поэтому они и впереди)))

 16.01.2019 09:34  Тетяна Белімова => © 

Пане Анатолію, яке щастя, що Ви знайшлися))) Я Вам писала і сюди (на старий акаунт), і на електронну пошту - і жодної відповіді. Уже почала хвилюватися. Аж тут дивлюся знайомий ідіостиль)))
Вірш болючий, бо ж тема непроста. Багато в нас питань до історії, важко зрозуміти окремі моменти. Напевно, найголовніше, це робити правильні висновки і повторювати гасло "ніколи знову".