29.05.2011 11:54
-
276
    
  1 | 1  
 © Толік Панасюк

- Скажи мені вербо 

Де ділися мавки?  

Куди поховались русалки? 

Лісовики, баби-йошки і гноми? 

Я ще недавно їх бачив. 

Ще недавно боявся чудовиськ. 

І ходив на Калиновий мостик. 

А де той, казково покручений дуб? 

На якому, в дванадцятій ночі, 

Чорти грішникам долю дають. 

Тільки душу в замін потребують. 

Я не встиг обміняти, 

Тепер пропадає без діла. 

Де сховалася казка? 

Я не вмію уже чарувати. 

Заскрипіла старезна верба, 

Наче щось мені промовляє: 

- Як же скептику знатись на чатах? 

Тут потрібна уява і віра. 

І чорти від такого втечуть, 

Ти страшніший від Вельзеула. 

На що хлопчину згубив? 

Того, з голубими очима. 

З ним пішли дивні мавки, 

Веселі русалки, 

Баби-йошки і гноми. 

Назавжди. 

Ти теж забирайся і йди. 



Дрогобич, 2011

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 06.06.2011 12:41   

Підтримую повністю.


"Изменяя свое сознание, вы сами создаете свою вселенную!!!"

 06.06.2011 07:33   

Це спірне питання, Україна перехрестя цивілізацій, Зберегти кров оріанина неможливо. По самих скромних підрахунках вона змішувалась більше шести тисяч років. це такий собі мікс. Та й не кров головна коли йдеться про світогляд, скоріше роздуми і відчуття. Чому мені чужий світ симітів? Я спробував уявити себе на "лоні Авраама" куди відправляють хрмстиянські священники свою паству, жахнувся від часу перебування на тому животі (вічність), і якось так полегку почав шукати інші шляхи. Зараз мамагаюсь протоптати свою стежку.

 06.06.2011 02:54  Антоніна Чернишенко => © 

Я про арійців дуже багато теж знаю, років так зо два, цікавилася, вивчала, багато читала. Таку книгу, може ви чули, як "Путь ариев" Канигіна, перечитала мабуть тричі.


Стосовно симіцьких поглядів, то на це дивлюсь по іншому.Чому у вас запитала, чи ви язичник, бо я сама більше схиляюся до язичества.


Я так зрозуміла, ви писали, що виховувалися в симіцькому світогляді. А вам що це не близьке зараз?


І чому ж не в крові? Якщо арійський світогляд був сформований на території сучасної України, то в крові ми і є АРІЙЦІ!!!!!!!

 06.06.2011 00:43  Антоніна Чернишенко 

Ні це не в крові. Сиіцький світогляд вважає, що Бог створив всесвіт для свого задоволення. Людина не здатна зрозуміти Творця. Ціль життя людини в повній покорі Творцю. Свобода думки вважається бунтом проти Бога. Нагорода за послух, вічне життя в раю, за непослух вічні муки в пеклі. Земля приготована для знищення. Я думаю про ангелів і демонів ви чули. З цієї світоглядної колиски вийшли такі релігії, як юдаїзм з його різноманітними гілками, християнство, також надзвичайно розгалужене, і мусульманство з усіма його течіями. Вважається що цю філософію сформували симіцькі племена (племена кочівників), що прийшли на занепадаючу шумерську цивілізацію.
  Аріййський світогляд, або ще кажуть оріаський сформований в районі теперішньої України, так звана Індоєвропейська колиска, загублена мова санскрит, що, кажуть дуже подібна до старословянської. Нею писані веди, твори, які найшли в Індії, в будиських монастирях. В основі хліборобська кульрура і таке ж сприйняття світу.  Корінь ра, що означає земля, він захований в таких словах як: гора, нора, орати, Україна доречі також, є основою. Земля і всі стихії народжені Дажбогом (даючий життя), люди, онуки Дажбожі, які допомагають йому у праці. Ніщо не гине,лише переходить з одного стану в інший, Як дерево, формується листя, опадаючи іде в землю, звідти коренями і соком повертаються в новому тілі знову. Ціль людини зберігати баланс і гармонію. З цієї філософії вийшли такі релігії, як конфуціанство і будизм.
  Це так коротко.
З розвитком цивілізації ці дві філософії змішуються, утворюючи різноманітні, дивовижні поєднання, і блукання думок, що приносить неабияке задоволення.

 30.05.2011 13:24  Антоніна Чернишенко => © 

Зрозуміло.незнаю, що таке симіцькі, та арієць це тільки в крові)))

 30.05.2011 07:23  © ... => © 

Скоріше між двома сітоглядами. Між симіцькім та арійським. В першому вихований і живу другий бажаю збагнути. А виходить зрадив одним і не пийняв останнього. Я ніхто. Будівельник.

 30.05.2011 00:08  Антоніна Чернишенко => © 

Цікавий вірш.Одне до вас запитання, Ви що, язичник?