05.04.2019 22:15
для всіх
198
    
  5 | 5  
 © Григорій Кравцов

Лохотрон як соціологічне дослідження

з рубрики / циклу «Соціалка»

Отже, забавну річ хочу розповісти з вчорашніх моїх спостережень. У стрічці новин фейсбуку натрапив на загадку одного з друзів, там йшлося в умовах, що варіант відповіді треба писати в особисті повідомлення, в разі правильної відповіді автор посту мав розмістити в коментарях твоє ім’я зі смайликом, а в разі програшу ти мусив запостити обрану автором посту одну зі своїх світлин, з умовами загадки. Так от, я звісно впіймався, слід було уважніше вчитуватись, втім, страшного в моєму програші наче нічого й нема, так як ніби нічого страшного нема й в самій цікавості. Але вважаю що не все так просто, й не минає безслідно. Спершу я сприйняв це просто як розвагу, а потім побачив як воно, сука, спрацювало. Коротше, я хочу зауважити ось що, хвилин за 15 відреагували й купились на цю загадку з півсотні моїх друзів з фейсбуку, я навіть не встигав усім відповідати і вибирати їх світлини, оскільки ніхто з них, як і я сам з початку, не знали правильної відповіді. Але тут відповідь не головне, півсотні, за 15 хвилин, це грубо кажучи понад троє щохвилини. Зрештою я не витримав такого напливу повідомлень, до того ж ще треба було працювати, і я невдовзі видалив той пост із загадкою. Ну власне, що я хочу цим сказати, навідміну від вчорашнього, сьогодні я на своїй сторінці звернувся до друзів по допомогу з вибором служби таксі — відгукнулося лише п’ятеро. Протягом дня. Ага, саме так, п‘ятеро, протягом всього білого дня. І на що це вказує? Не знаю, страшно говорити, але все вказує на те, що суспільство, в більшості своїй здеградувало. Ми з таким захватом клюємо на такі здавалося б безглузді речі, як наприклад, картинки зі склянками, "котра зі склянок наповниться першою?", і водночас ігноруємо якісь справжні пости від живих людей. Чомусь репости з нісенітницями приваблюють більше. Стосовно ж деградації суспільства я не маю на увазі когось конкретно або якийсь окремий прошарок, я кажу про суспільство в цілому, і я в тому ж числі. Репостили вчора ту бісову загадку навіть ті, з ким я майже й не спілкуюся, просто додались до списку друзів у фейсбук, бо колись навчались разом, з кимось по роботі десь пересікались, з кимось у творчості, з кимось подорожували. Якась відверто непотрібна фігня зацікавила усіх, і ланцюжок спрацював. Це було схоже на сніговий ком що покотився з гори, чимдалі збільшуючись на своєму шляху. Та чого ж гріха таїти, адже ж і я сам повівся на це. Чому ми на всілякий мотлох так реагуємо? Чому нас так приваблює всілякий непотріб, всіляка фігня, навіщо це нам? Я думаю це робить нас тупішими, так працюють технології, такий собі Mass Hypnosis, до речі, Sepultura незабаром у Bingo.



facebook, місто Київ, 5 квітня 2019 р.

Григорій Кравцов цікавиться

  • Григорій КравцовМожете залишити хоча б два слова чи лайк?
  • На каву Автору
  • Якщо Вам сподобався чи був корисний цей текст і Ви хотіли б віддячити або фінансово підтримати дописувача Григорій Кравцов за минулі чи майбутні зусилля, можете перерахувати довільну суму коштів, що Вас не обтяжує, за вказаними під кнопкою з філіжанкою реквізитами

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 06.04.2019 10:23  Каллистрат => © 

Та то так!)))

Я помню, где-то в начале восьмидесятых годов примерно по такому же принципу распространилась волна рублёвых переводов по почте, чем вконец измордовали почтовиков))) Потом всё это постепенно угасло, или людям надоело ходить и получать свои рубли или начальство сверху прикрутило краник)))

 05.04.2019 22:39  Каранда Галина => © 

{#}маю лише робочий аккаунт в фб, та й то, здається, ту загадку бачила (це ж про двері,так?). Причому бачила її в аккаунті чиновниці обласного рівня. І таки да - в робочий час... загадка стара, до речі. Навіть якби в мене й був особистий аккаунт - з якого б переляку я б ув`язувалася в те, що пахне геометричною прогресією??)))) 

 А наче ж всі дорослі люди)))

Фейсбук  це сам по собі вірус. Та що тут дивного: в доінтернетну епоху знаходилися ж люди , що "листи щастя" писали... поштою відправляли. Пошесть така...