05.06.2011 14:23
-
541
    
  2 | 2  
 © Тетяна Чорновіл

Болотяна казка

Болотяна казка

з рубрики / циклу «ПРОЗА. КАЗКИ»

Бродить Чапля – чап-чалап,
Не нагріє босих лап,
Бо в болоті коло річки
Загубила черевички.

Чапля не любила компанії. Цілими днями стояла вона на одній нозі серед болота та гордовито поглядала на інших мешканців. 

– Нема з ким і словом перемовитися! Ніхто тут не вартий мене! – сердито блимала вона на всі боки. 

Та якось під вечір прилетів на болото Журавель. Він похапцем повечеряв жабою і полетів собі. А Чапля зачаровано дивилася йому вслід: 

– Який красень! Треба обов‘язково познайомитися з ним! 

Вранці ж зірвала листок латаття, вистромила ногу з болота і сяк-так нашкрябала листа. Та ще й адресу написала : ЖУРАВЛИКУ

Сорока-листоноша взялася того листа доставити і зразу ж пурхнула в небо. Правда, по дорозі залетіла в гості до Ворони, Галки та Голуба. Опам‘яталася тільки тоді, коли багнюка на лататті підсохла. 

– От біда! – застрекотала листоноша і стала розглядати, кому ж адресоване послання. 

Але на місці адреси ЖУ вже давно обсипалося. Лишилося тільки – РАВЛИКУ. Тому Сорока відшукала на березі Равлика і кинула листок латаття просто на нього. 

– Танцюй, рогатий, тобі лист! – закричала вона з неба і полетіла геть. 

Равлик дуже перелякався, заховався у свою хатку і до обіду не висовував ріжок. А коли трішки заспокоївся, заходився читати. Читав аж до вечора, помалу переповзаючи з літери на літеру. 

– Мій любий друже! – писала якась незнайомка, – Ти мені дуже сподобався, але так хутко зник учора, що я не встигла й поговорити з тобою. Повертайся швидше на болото. Навіки твоя, струнка красуня. 

– Оце так! – здивувався Равлик, – Мабуть, я дуже поспішаю жити, що не бачу нічого навколо себе. Надалі треба бути уважнішим, щоб не пропустити свого щастя. 

Тепер Равлик повзає ще повільніше. До болота й назад. Тоді знову до болота. Час від часу висовує ріжки із своєї хатинки і придивляється, чи не йде його струнка красуня. 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 13.07.2011 18:46  Оля Стасюк 

Равлика жаль... Може, по дорозі зустріне якусь равличиху? А то від самотності і недовго на обід комусь пеотрапити...

 06.06.2011 09:53  © ... => Лані 

Продовження про равлика вийшло б дуже затягнутим :)))

 06.06.2011 00:24  Лані => © 

Сподобалась Ваша казка на ніч, хочеться продовження.

 06.06.2011 00:12  Тарас Іванів => © 

Саме це я зараз роблю - читаю . Вгадали>))))

 06.06.2011 00:04  Тарас Іванів 

З Вами точно треба щось робити...

 06.06.2011 00:01  Іванів Тарас => © 

Я тепер , як ваш равлик - до ліжка довго повзу<)))

 05.06.2011 23:58  Іванів Тарас 

:)))))) Приємно, що відгукнулися. Я думала, Ви вже третій сон бачите...

 05.06.2011 23:52  Тарас Іванів => © 

Казочка класна, але дайте равлику шанс!)))

 05.06.2011 23:46  © ... 

А чого це казочку ніхто не заходить читати? Я писала, старалася... Тільки для вас!!! Автор здивований :)))))