12.06.2019 13:34
для всіх
210
    
  3 | 3  
 © Андрій Осацький

Котовасія

з рубрики / циклу «Юмор»

 

Баба Валя бігала по квартирі: по кімнатам, яких було аж три та два коридори, кухня, туалет, ванна кімната та ще два балкони. Бігала та репетувала – бо в неї коти билися. Ну, як билися? Голосно: на всю п’ятиповерхівку. Зчепилися начебто два чорти та крутилися по квартирі між кімнат, як той стрибунець-колобок у лісі. Кричали ніби зараз березень, а не травень. Сусіди спочатку хотіли поліцію викликати тому що вирішили, що дядя Толя, чоловік баби Валі, лупцює її, бо таке трапляється коли інколи прийде додому на підпитку. Але це був не той випадок – бо жінка трохи тихіше ніж коти кричить та й не довго.

А почалося все з Юрасика – сина баби Валі. До речі вона не така ж стара – онуків ще не має, бо Юрасик не поспішає поліпшувати демографічну ситуацію у країні та і років їй всього під п’ятдесят. Але на вулиці одні баби! Той і вона стала теж, щоб не виділятися від колективу. Так цей Юрасик нарешті знайшов собі дівчину та почав з неї жити. Майбутня наречена переїхала до нього не тільки з речами але з домашнім улюбленцем – сіамською кішкою Варею. Хай їй грець, бо у Юрасика до цього жив його надійний друг - кіт Самсон. Прийшлось хлопцю вибирати між дружбою та коханням, бо нареченій кішку дівати було нікуди. Відвіз Юрасик бідолашного Самсона до мами у прийми. А що робити?

Коту баби Валі, на їм’я Мурзик, дуже не сподобався такий поворот подій. Він вважав себе повноцінним господарем у своїй квартирі і він зовсім не зрозумів - чого його не спитали, коли до нього підселили якогось ще Самсона.

І почалося! Бійка. Неймовірна. Запекла. Кровава та жорстока.

Покарані були всі. Мурзику покусали хвоста. Самсон під ліжком зализував рани. Баба Валя мазала на кухні зеленкою подряпані ноги. Дядя Толя поруч пив оковиту та тримався за розбитого лоба, яким вдарився коли розганяв бойових тварин.

Вирішили котів закрити на балконах. Кожного окремо. Це допомогло. В квартиру знову повернувся спокій.

Через місяць Юрасик привіз батькам дві новини – гарну та не дуже. Гарна новина – наречена завагітніла та баба Валя нарешті стане законною бабою. А не дуже гарна новина – у майбутньої мати з’явилася алергія на котів. Тому другу новину Юрасик привіз батькам власноруч – кішку Варю.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 13.06.2019 09:03  Тетяна Белімова => © 

Знаєш, Андрію, коли Ти вчора написав, що це сюжет із життя, у якому 90% правди, мені реально стало страшно... Побутовий горор(((

 12.06.2019 19:12  Каранда Галина => © 

Як же я їм співчуваю!) Усім!

У мене з котами дуже складні стосунки. Недавно в коментарях під чужою публікацією ділилася враженнями. Ось тут: