07.09.2019 07:49
для всіх
182
    
  7 | 7  
 © Анатолій Костенюк

«Українська мрія»

«Українська мрія»
Американська мрія – поширена у США доктрина,
за якою кожному американцеві відкрита можливість
досягти успіху — і навіть обратися президентом країни...
Вікіпедія

Май марнославства віз та щіпку знань,

безвусим недоукою-юристом

до Києва приїдь, стань журналістом,

чи краще на ТБ ведучим стань.


Пиши на тему визвольних змагань,

спілкуйся словом українським чистим,

до партії вступи і будь корисним

важливим людям без апелювань.


Всіх дивуватимеш кар`єрним ростом.

Хоча усе це втілити не просто,

але й не надто складно: спритність, хист,


а основне – це власні інтереси,

переконання – виключно для преси,

під сорок – депутат, за рік – міністр…


25.06.2018р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 09.09.2019 00:38  Серго Сокольник => Костенюк 

Цікаво) Сонетна форма... Відносно досягнення мети- може, складніше, проте я знаю таких кон"юнктурників))) І вони на замітці зовсім навіть не лише у мене, смію завірити)))

 08.09.2019 19:43  Панін Олександр Миколайович... => Костенюк 

Як казав дон Сезар де Базан: "Шустрый да быстрый,
выйдеш в министры!".
Влучно сказано.

 08.09.2019 16:53  Борис Костинський => Костенюк 

Дуже влучно та чітко! В Україні зараз відверто переломний момент, бо для суспільства постало питання: КУДИ ЙТИ ДАЛІ? Скажімо, для вояків УПА або для дисидентів-шістдесятників ніколи не було проблеми з визначенням шляху. Звитяга та відчайдушність цих людей була цілком зрозуміла і всьому суспільству, котре, в цілому, добре знало - де є ЧОРНЕ, а де - БІЛЕ, хоча і не мало змоги голосно про те сказати. А от зараз все розпливлося та змішалося. Якщо визначити цей стан одним словом, то треба вжити термін "ДЕМОРАЛІЗАЦІЯ". Стан вкрай небезпечний! Відсутність реальних орієнтирів та моральних взірців всюди призводить до занепаду та загнивання. Хочеться вірити, що поява героїчних постатей, здатних дати дезорієнтованому свинопасному хамлу стусана, буде доволі скорою. Якщо ж ні, то треба готуватися до нової Руїни.

 07.09.2019 20:06  Надія Крайнюк => Костенюк 

Вставлю і свої п`ять копійок, пане Анатолію, бо дуже вже влучно підмічено.
Дякую!

 07.09.2019 15:50  Тетяна Чорновіл => Костенюк 

Прямо в точку. Чомусь сумно стало... А сонет чудовий.

 07.09.2019 13:15  Каллистрат => Костенюк 

Спасибо за стих пан Анатолий! Всё правильно)))

У нас ведь нынче не украинский "нарід", а какое-то московско-советское послесловие))) И то, десять поколений под москвой и два под советами. Ещё и с мозгами колхозно-пролетарскими, так что любой вождь сойдёт за Моисея)))

Но опыт выживания есть, переживём и это горе  )))

 07.09.2019 11:36  Тетяна Белімова => Костенюк 

"А братія мовчить собі, витріщивши очі...

"Нехай, - каже, - може, так і треба?.."

Настала ера "безпрєдєльшиків", як каже наш нарід, що собі цей же "бєзпрєдєл" і "сдєлал вмєстє". Не в брову, а в око, пане Анатолію. Тут уже звикаєш поступово не вражатися, втягуєшся в "безпрєдєл", так би мовити, але 9 помилок в публічному дописі міністерки таки вкурвили... Бідна освіта й бідна наука, бідні всі ми, бо нам довелося втрапити в зону державної турбулентності, буде кидати нас цього разу дуже серйозно... Епоха безграмотних вискочок, трускавецькі курси їм у поміч... Та все ж "діла добрих оновляться, діла злих загинуть". Щось сьогодні в мене забагато цитат із Шевченка, і як він міг так геніально все передбачити?