01.11.2019 21:58
для всіх
149
    
  6 | 6  
 © Надія Крайнюк

Як це несправедливо

95. Д’яков Михайло Олегович

17.06.1968 – 14.06.2014


Як це несправедливо і жорстоко, —

В самому розквіті обірване життя.

Палахкотіло небо чорнооке.

Невідворотність перекреслила буття…


Луганськ… літак... «Ігла». Вогонь пекельний.

Всі сорок дев’ять залишились в небесах.

Підступний акт, спланований ретельно.

У серці — біль… Застигли сльози на очах.


Хоч росіянин, — з серцем українця,

Свої він справи термінові залиша.

Пішов з країни вигнати чужинців…

Тепер між ангелів Михайлова душа.


Ридає небо... Явори сумують,

Лиш смерть радіє — біле плаття приміря.

Гіркий біль втрати роки не вгамують...

На землю впала, догоряючи, зоря.


07. 05. 2019 рік

Світлина з інтернету


Д`яков Михайло Олегович

Майор

17.06.1968 – 14.06.2014

Д‘яков Михайло Олегович - начальник повітряно-вогневої і тактичної підготовки 25-ї гвардійської військово-транспортної авіаційної бригади Повітряних Сил Збройних Сил України, військовий льотчик другого класу, гвардії майор.

Народився 17 червня 1968 року в селі Плеханове Грязинського району Липецької області (нині - Російська Федерація). У 1985 році закінчив середню школу №23 міста Мелітополь Запорізької області.

З 1985 року в Збройних Силах Радянського Союзу. У 1990 році закінчив Качинське вище військове авіаційне училище льотчиків міста Волгоград (нині - Російська Федерація). В лавах Збройних Сил Радянського Союзу та Збройних Сил України гвардії майор Д‘яков проходив військову службу на наступних посадах: льотчик – інструктор, помічник командира корабля, командир корабля авіаційного загону авіаційної ескадрильї, командир авіаційного загону авіаційної ескадрильї. З 2008 року проходив військову службу на посаді начальника повітряно-вогневої і тактичної підготовки 25-ї гвардійської військово-транспортної авіаційної бригади Повітряних Сил Збройних Сил України (військова частина А3840; місто Мелітополь Запорізької області).

З весни 2014 року брав участь в Антитерористичній операції на сході України.

14 червня 2014 року близько 01:00 години ночі, військово-транспортний літак ІЛ-76 МД Повітряних Сил Збройних Сил України, під час заходу на посадку на аеродром міста Луганськ, був підбитий терористами із переносного зенітно-ракетного комплексу. На борту літака знаходилось 40 військовослужбовців 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу літака, в тому числі і гвардії майор Д‘яков. В результаті катастрофи, весь особовий склад десанту та екіпаж літака загинув.

25 липня 2014 року похований на Новому кладовищі міста Мелітополь.

6 травня 2015 року в місті Мелітополь на фасаді будівлі спеціалізованої школи №23 (вулиця Фрунзе, 262), де навчався гвардії майор Д‘яков, йому встановлено меморіальну дошку. 12 червня 2015 року в місті Мелітополь на території військової частини А3840 було відкрито меморіал екіпажу літака Іл-76 МД, серед яких ім‘я гвардії майора Д‘якова.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (20.06.2014; посмертно).



.



Смт Шевченкове, 07. 05. 2019 рік

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 02.11.2019 18:19  Костенюк => © 

Дякую Вам, пані Надіє, за Ваше громадянське світосприйняття. Ви дивна. Мені не раз було соромно, що я такий цілеспрямований. Але серед нас інфантильних, слава Богу, є Ви...

 02.11.2019 00:00  Борис Костинський => © 

Вічна пам`ять українському воїну!