19.11.2019 22:49
для всіх
296
    
  - | -  
 © Поліанна М

Поспішайте робити добро

Поспішайте робити добро

Без добра світ був би порожній і безглуздий. Адже кожному хочеться зустрітися з такими людьми, які будуть по-доброму до нього ставитися. Сенс життя всі ми бачимо в тому, щоб принести якомога більше користі суспільству. Та й таку якість, як доброта, люди цінують дуже високо. Тому кожен повинен усвідомлювати те, що обов’язково треба намагатися робити добро.

Добро дуже часто зустрічається в природі. Сонце ніжно гріє, птиці весело щебечуть, річка пустотливо хлюпається, кошенята швидко ловлять свої хвостики. Все це відтінки щирої доброти. Все в природі налаштоване на те, щоб не чекати якогось особливого моменту, а робити добро всім і завжди. Ось і людям потрібно поспішати до добра, і робити його для кожного і всюди. Не потрібно чекати особливого урочистого випадку. Треба поспішати, не зволікати.

Складно собі уявити людину, яка б стала довго зважуватися і міркувати, потрібно чи не варто чинити по-доброму. Тому що ця якість йде із серця, воно підвладна імпульсу. Нею неможливо керувати розумом. Якщо немає в серці доброти, то мозок не в змозі змоделювати ситуацію, коли можна, і коли правильно приходити з турботою і увагою.

Доброті потрібно і можна навчитися. Тільки той, хто нею володіє, зустріне хороших людей в житті. Тільки у того, хто з дитинства поспішав робити правильно, з добротою, буде чиста совість і багато друзів. Стільки хорошого можна мати завдяки відкритості і щирості серця, а з цим не зрівняється ніщо. І тільки добра людина зможе перетворити світ на краще. Тоді тільки вона в змозі буде нести відповідальність за всі свої справи.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!