23.12.2019 22:00
для всіх
11392
    
  48 | 51  
 © Поліанна М

Інтернет-дирижаблі

Інтернет-дирижаблі

Величезні простори Землі, навіть в Сполучених Штатах Америки, позбавлені підключення до Інтернету. Корпорація Google дуже переживає через цю проблему, а тому планує запустити новий носій бездротового доступу до всесвітньої мережі – дирижаблі (чи навіть краще сказати повітряні кулі-аеростати). Даний проєкт отримав назву Google Loon.

Багато сучасних технологій, наприклад, інтернет-телебачення, відеозв’язок, можуть функціонувати тільки при постійному доступі до Інтернету, як і інші різноманітні онлайн сервіси. Але в деяких регіонах і навіть в цілих країнах регулярний вихід у всесвітню мережу все ще є величезною проблемою для місцевих жителів і гостей.

І корпорація Google, світовий лідер цифрового світу, планує всіляко боротися з описаною вище проблемою. А одним із способів подібної боротьби вона бачить в запуску дирижаблів, що надають бездротовий доступ до Інтернету.

В першу чергу, цю інновацію корпорація Google планує запустити в деяких країнах Африки і Південно-Східної Азії – регіонах, де доступ до Всесвітньої Мережі зараз має найменший відсоток громадян. Дані дирижаблі будуть висіти не тільки над містами, а й над сільською місцевістю, створюючи вузли, від яких Інтернет буде поширюватися вже за традиційними оптоволоконними каналами.

Google планує почати діалог з владою цих країн, від яких вимагається дозвіл на використання певних радіочастот, зарезервованих зараз за радіо, телебаченням і військовими відомствами. Також до співпраці планується залучити місцеві телекомунікаційні компанії, щоб ті виступили провайдерами послуг.

Таким чином Google планує в віддаленому майбутньому забезпечити доступ до Інтернету більш ніж мільярда людей. Але це лише перспективи і за кілька років компанія не дуже наблизилась до фіналу. Є, звичайно, тестові спроби втілення інтернет-дирижаблів, які уже працюють (в Перу, в Пуерто-Ріко), але не більше. Все із-за ряду недоліків, які витіснили цей вид транспорту ще сотню років тому. Головний з них: аеростатами важко керувати, їх легко зносить вітер. Тому майбутнє проєкту Google Loon поки не відомо.

Варто зазначити, що компанія Ілона Маска SpaceX в 2019 році почала втілювати інший варіант покриття усього світу бездротовим інтернетом Wi-Fi, за допомогою величезної кількості супутників, які врешті обгорнуть своєю сіткою всю планету. І цей план вже без недоліків, які постійно гальмували втілення в життя інтернет-дирижаблів Google.

PlayVideo YouTube


Запрошуємо школярів підписатися на канал youtube "Готові Домашні Завдання (ГДЗ): Фізика":

Перейти до ГДЗ на YouTube


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 29.05.2023 22:34  Богдан => © 

 29.05.2023 22:34  Богдан => © 

Дуже дякую

 29.03.2023 18:26  Vitaliy_Gantelman => © 

Круто шо ви робите таке.

 16.03.2023 18:31  Вероніка => © 

Дякую дуже допомогла(міг)♡♡♡♡♡

 26.05.2020 21:55  Анатолій В`язовченко => © 

Дуже класний реферат