17.06.2020 09:34
для всіх
287
    
  1 | 1  
 © Поліанна М

Щоб повірити в добро, потрібно спочатку його зробити

Щоб повірити в добро, потрібно спочатку його зробити

Зроби комусь добро і він обов`язково відплатить тим же. Мені здається, що цю стару приказку чули всі. Ще з самого дитинства всі батьки намагаються привчити дитину робити тільки хороші речі. Розповідають, що Дід Мороз приходить тільки до слухняних діток, що хороші оцінки ставлять тільки тим, хто намагається вчитися, і все в такому дусі, за що вони, звичайно, отримують подарунки. І хоча діти виростають і перестають вірити в казки, але добрі вчинки намагаються здійснювати. Поступитися місцем старшим, перевести бабусю через дорогу, допомогти однокласнику зробити домашнє завдання тощо. Природно, бабуся у відповідь посміхнеться і подякує, людині буде приємно сидіти в зручному стільці, а прийде час, коли тобі обов`язково будуть поступатися, і твій однокласник віддячить тобі дружбою та допоможе в найважчу хвилину. Ось такий круговорот подій завжди відбувається в світі.

Добро завжди повертається до тих, хто його робить. Можливо, не завжди від тієї людини, якій ви зробили приємно, але все ж. Чомусь не всі люди в сучасному світі цінують хороші вчинки і готові робити їх у відповідь. Деякі просто користуються слабкостями інших, в свою користь, нічого не даючи взамін. Але з часом все повернеться. Тому що добро завжди повертається добром, а зло – злом. Може не тоді, коли ви на це сподіваєтеся, але через деякий час обов`язково. Просто потрібно вірити в це і всупереч усім негараздам ​​і перешкодам робити хороші вчинки.

Запам`ятайте, добро ніколи не прийде до того, хто його не робить. Якщо просто сидіти і чекати добра, то його не буде. Потрібно самому зробити щось хороше, тоді і на душі стає легко, тепло, приємно і на вашому життєвому шляху обов`язково трапиться щось хороше, те, чого ви щиросердно прагнете, але вже навіть не сподіваєтеся. Добро трапляється спонтанно і тоді, коли його не чекаєш. І чим більше гарних справ ви робите, тим краще буде вам в житті. Добро любить хороших людей.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!