07.07.2020 10:49
для всіх
2823
    
  1 | 1  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Випромінювання

Випромінювання 8 клас

Мета онлайн уроку: дати уявлення під час очного або дистанційного навчання про випромінювання як один із видів теплопередачі, його особливості

Сонце на всіх однаково світить. Сонце гріє, сонце сяє – вся природа воскресає.
Українське прислів’я

Слайд 1

Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

Пройдіть повторно інтерактивний міні-тест з попереднього уроку «Конвекція», щоб остаточно засвоїти матеріал.

Тест "Конвекція"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Конвекція" під час дистанційного навчання.

Слайд 2


Дистанційне Навчання З Фізики цікавиться

Слайд 3

Вивчення нового матеріалу «Випромінювання»

Опрацьовуємо дистанційно параграф «Конвекція» §7 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий» або §7 «Види теплообміну» (п. 8-9) за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський».

Для візуалізації фізичних явищ можна скористатися анімаціями/симуляціями за вказаними посиланнями: випромінювання.

Розпочнемо з перегляду відео (на цей раз дивимося з 7 хв 45 с до кінця) по даній темі. Далі складаємо конспект, записуємо головне.

PlayVideo YouTube

Проскрольте таблицю вліво →

Види теплообміну (теплопередачі) (робота А=0)

Теплопровідність

Конвекція

Випромінювання


Випромінювання — це вид теплопередачі, в ході якого енергія передається за допомогою променів (електромагнітних хвиль).

Випромінювання — це універсальний вид теплопередачі, воно здійснюється між усіма тілами.

Енергія, яку випромінює і поглинає тіло, залежить від кольору його поверхні. Сильніше випромінюють і краще поглинають енергію тіла з темною поверхнею. Тіла світлих і сріблястих кольорів, навпаки, гірше і випромінюють, і поглинають енергію.

Слайд 4

Закріплення набутих знань

Дайте письмово відповіді на фото-завдання.

1. Чому брудний сніг швидше тане за чистий?

Конвекція. Питання про сніг

2. Чому влітку не варто одягати чорний одяг?

Конвекція. Питання про чорний одяг

3. Які ґрунти краще прогріваються на сонці: чорноземні чи дерново-підзолисті?

Конвекція. Питання про грунти

4. Для чого в Катарі дороги фарбують в голубий колір?

Конвекція. Питання про голубі дороги

5. Як працює парник?

Конвекція. Питання про парник

Слайд 5

Пройдіть також інтерактивний міні-тест онлайн уроку «Випромінювання», побудований на основі контрольних запитань параграфа.

Тест "Випромінювання"

Контрольні запитання до онлайн уроку "Випромінювання" під час дистанційного навчання.

Слайд 6

Наостанок перевірте, чи правильно та повністю, ви відповіли на питання:

Як енергія від Сонця потрапляє на Землю?

Слайд 7

Домашнє завдання

Вправи до онлайн уроку «Випромінювання», які вкаже ваш учитель фізики.

Наприклад, Вправа 7, завдання 1-5 за підручником «Фізика 8 клас, В. Г. Бар’яхтар, С. О. Довгий».

Наприклад, Завдання 7, вправа 8, 9 за підручником «Фізика 8 клас, П. Ф. Пістун, В. В. Добровольський».



2020 р.


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!