18.07.2011 00:00
-
455
    
  - | 1  
 © Сергиенко Алексей

Супердiвчина

Передмова

Я б і далі все чекав цю "господиню мідної гори", щоб проростаючи в ній своїм тілом, кам`яніти з нею і в ній же удвох по пояс, по груди, за верхівку, злякавшись подальшого розвитку подій, злякавшись свого наснаги і наполегливості, невитриманості, нестриманості, злякавшись свого бажання, яке може тільки дробити і розділяти свої мрії від невтіленого бажання, як щось реально може статися, від того, що з теорії ймовірності просто фантастика, і тобі отримати як великий приз немає ніякої можливості.  

Але як би з природним чуттям ти відчуваєш, що де-де-де, що і станеться. 

Та вірно. Коли вперше почув пісню Reamonn - Supergirl - то відразу зрозумів, що ця пісня саме про неї, і став її асоціювати саме з цією піснею. Коли з`явилася інша- коли стали обертатися іншу пісню Reamonn - Tonight. Того ж самого співака- і я подумав - це знак! Перст долі! Що доля підносить мені улюблених жінок під початок ротацій таких потрясних пісень і тим, і до того ж одного і того ж співака. І як дивно пісні передавали це настрій - лірична смуток (Supergirl) з одного, і з іншого така ж більше жвава лірика (Tonight). Про те, що в’янув з однієї, оживало, збуджувало і горіло синім полум`ям з іншого - "вбивала поглядом", " так красиво". І ця пісня була садном, садном яка почала саднить і свербіти. І мій голос був відтепер і назавжди свіжий, бадьорий, збуджений і веселий. І я розумів у пісні (Tonight) лише окремі слова, вихоплював їх із загального контексту - там що про "очі", і про "нічого більше сказати", і про "щось чуже" і "цієї ночі". І я вигадував собі про неї як про загальний сенс цієї так і непрочитаної мною пісні. І вона така.. така гарна. Яка -загадка, яка то лялька - правильно поставлена творцем на правильні ноти тіла- що всі подаровано їй природою - у всій нашій паскудної екології - що за це тіло було не страшно і не шкода вмирати. Навіть чоловіком. (Незважаючи на те, що жінок, судячи з перепису, в надлишку). Це так до речі, довелося, невсерьез, nevermind.  

Життя - завжди пошук альтернативи - чи ти змінюєш підбори на туфлях - чи ти змінюєш шини з шипованої на літню і ми творці, жалюгідні обліковці і одночасно статисти і заручники зробленого нами вибору, який підпорядковує наші сліди, потрібного нам напрямку, вже засувною клямки і вже підпаленого кінчика сигарети, прирікаючи на подальший розвиток сюжету.  

Я тоді просто готовий був ридати від цієї самотньоi і проникливoi лірики, від такого тонкого почуття до цієї "дівчинці" - такий же загадки, яка звалилася з якоїсь казки, ніби якийсь вирваної сторінкою з тієї казки, яку ще не перевели на твій рідну мову. І ти намагаєшся не дати їй повернутися назад, щоб вона була з тобою, не розуміючи тебе, і не в силу своєї неможливості тебе розуміти - що вона з казки, а ти з країни наркоманів, жебраків і п`яниць, і невідомо чим ще сам будеш заробляти собі на життя. І тобі страшно за те, що вона вийде з твоєї кімнати, де також всі фатальна помилка і побачить ще більш хрiнову російську дійсність - дороги, які від спеки провалюється криво покладений асфальт, де люди соромляться бути ввічливими, кажуть приємного апетиту, коли вже поївши, встають з-за столу, а не перед трапезою, де не бажаючи думати і говорити правду, що насправді відчувають, відключають телефон, легкодухо, намагаючись врятувати себе від заздалегідь непідготовлених слів, і від суворого та`яного кострубатого зовнішнього світу, який сідає "голеною киска" тобі на особа, де небезпечно пити воду з крану, у країні, в якій як раніше православним неможливо було знайти захисту і заступництво в церкві - тому що монголо- татари спалювали самі храми - так ти не можеш знайти захист в судах- тому що ти - просто умовна одиниця, і ти хочеш її приректи на таке ж мляве існування, марання собою тих площин і дзеркал, які спіймають твоє відображення. Твоє відображення в чужих вчинках - незважені, але вимовлені остаточно тобою слова, не приведені у виконання твої загрози, не стримані тобою обіцянки, твої цілепокладання і твоя приреченість на якийсь віртуальний результат... 

І їй не потрібно бути ясніше, щоб зрозуміти хто ти в цьому житті - самородок або доморощений геній, не визнаний ніким не потрібний нікому з своїми думками - алмазами, своїм дивовижним баченням життя, своїми палаючими очима, своїм - хлопчачими скуйовджене чубом, твоїми теплими дотиками, як грою в підкидного дурня, твоїм белькотанням, що все у вас складеться.  

І ця перша - Supergirl, і ти розумієш, що це саме твоя перша супер-дівчинка і ти вже подумки бачиш татуху Supergirl у неї десь над пупка або на передпліччі - то вона повинна себе позначити саме цим знаком - як що - то вже притаманне саме їй, і з цим "накатаними шевроном" вона обов`язково породить тобі дитину - маленького, але з таким же готовим шевроном S на маленької ручки, і вже готового йти на військову службу за контрактом, за всіх вiдкосивиших.  

Вона розбурхала твоє життя, наказала тобі провітрити твій дім, відкрити всі вікна «нараспашку», і дозволити пробитися в твої кімнати сонячного світла і свіжого повітря, щоб з їх наповнював не тільки боязкий гніт твого дихання а пульс прийдешніх змін і пристрасті ваших майбутніх відносин. 

І ти вже скорений її тілесної і душевної красою. Мислиш категоріях одних компліментів... 

І ти в западинах своїх душевних розломів, підданий принизливою порка і тортурам вибрати з них двох одну, і ти розумієш що єдиний вихід - це не кожна з них окремо, а вони -дві в одній, шампунь-кондиціонер, що недосяжно і неможливо, як намагатися засунути в на кілька розмірів більший плащ щоб вони були як зрослі близнюки з різним кольором волосся, але що- то мають у зовнішній схожості - і що ти прощаєш державного гербу такого не існує в реальному тваринний і пташиний світ двоголового орла- весь твій світ не пробачить тобі двох настільки різних і діаметрально протилежних жінок, які уміщає твоє маленьке серце "шолоховськой" "червоточиною".  

І як Сыроешкин, "подцепивший" свого сисястого "електроніка" і як "Маленький принц", "замутивший" собі довгоногого "баранчика", ти тепер у відповіді не за себе, а за трьох -і намагаєшся знайти вихід з цієї теми "з найменшими втратами.. 



г. Волгоград, 13.06.2011г.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 03.04.2013 16:07  Каранда Галина => © 

 25.02.2012 16:54  Сашко Новік 

взагалі цікаво, але помилки. це що , через перекладач пропущено?