27.01.2021 22:24
для всіх
4145
    
  3 | 3  
 © Дистанційне Навчання З Фізики

Дослідження тіл Сонячної системи. Гіпотези і теорії формування Сонячної системи

Дослідження тіл Сонячної системи. Гіпотези і теорії формування Сонячної системи 11 клас

Мета онлайн уроку: ознайомити учнів під час очного або дистанційного навчання із етапами дослідження Сонячної системи за допомогою космічних апаратів, теоріями та гіпотезами її формування

Поїхали!
Ю. Гагарін

Слайд 1

Активізація пізнавальної діяльності учнів. Актуалізація опорних знань. Перевірка знань

При дистанційному навчанні відповідаємо письмово.

Фронтальне опитування

1. Що таке метеороїд, метеор, метеорит, болід та астроблеми?

2. Куди напрямлений відносно Сонця хвіст комети?

3. Де знаходиться пояс Койпера?

Слайд 2

Вивчення нового матеріалу «Дослідження тіл Сонячної системи за допомогою космічних апаратів. Гіпотези і теорії формування Сонячної системи»

Опрацьовуємо очно або дистанційно параграф «Дослідження тіл Сонячної системи за допомогою космічних апаратів. Гіпотези і теорії формування Сонячної системи», §3.4 на ст. 61-66 за підручником «Астрономія 11 клас, М. П. Пришляк». Пишемо конспект.

Слайд 3

Космонавтика

Космонавтика — це комплексна науковотехнічна галузь, що займається дослідженням та використанням космічного простору за допомогою автоматичних і пілотованих космічних апаратів.

Слайд 4

Перший штучний супутник Землі ПС-1

Початок космічної ери розпочався з запуску першого штучного супутника Землі ПС-1 (Простий Супутник – 1). Це відбулось 4 жовтня 1957 р. в Радянському Союзі за допомогою ракети-носія «Супутник» під керівництвом українського вченого Сергія Корольова.

Сергій Павлович Корольов (12.01.1907–14.01.1966)

Сергій Павлович Корольов

Слайд 5

Другим кроком в підкоренні космосу став пілотований політ корабля «Восток» 12 квітня 1961 р. Першою людиною, яка відправилась в космос – став Юрій Гагарін. Ця дата «12 квітня» стала офіційним «Міжнародним днем польоту людини в космос» (в Україні – «День працівників ракетно-космічної галузі України»).

Юрій Олексійович Гагарін (1934–1968)

Юрій Олексійович Гагарін

Слайд 6

Наступною історичною подією стало підкорення Місяця. 21 липня 1969 р. в 2 годині 56 хвилин 20 секунд за Грінвічем американський космонавт Ніл Армстронг ступив на супутник Землі. Через 15 хвилин до нього приєднався Базз Олдрін.

Ніл Армстронг,  Базз Олдрін,  Майкл Коллінз

PlayVideo YouTube

Слайд 7

Леонід Костянтинович Каденюк (28.01.1951–31.01.2018) – перший космонавт незалежної України.

Леонід Костянтинович Каденюк

Увага! В підручнику «Астрономія 11 клас, М. П. Пришляк» помилка в імені Леоніда Каденюка.

Слайд 8

МКС (Міжнародна космічна станція)

Дата запуску МКС – 20 листопада 1998 р. Маса станції – 450 т. Висота орбіти – 415 км. Період обертання – 15, 77 обертів за добу.

МКС (Міжнародна космічна станція)

МКС (Міжнародна космічна станція) 2

Тепер вкотре поспостерігаємо в онлайні за нашою планетою Земля через веб-камери з МКС.

PlayVideo YouTube

PlayVideo YouTube

Слайд 9

Україна – космічна держава!

Переглянемо пізнавальне відео про минуле та майбутнє космонавтики нашої країни.

PlayVideo YouTube

Слайд 10

Як утворилась наша Сонячна система?

PlayVideo YouTube

За бажанням, можна переглянути ще одне відео про величину Всесвіту та його історію.

PlayVideo YouTube

Слайд 11

Закріплення набутих знань

Пройдемо інтерактивний тест онлайн уроку «Дослідження тіл Сонячної системи за допомогою космічних апаратів. Гіпотези і теорії формування Сонячної системи», побудований на основі контрольних запитань параграфа та додаткових завдань, для остаточного закріплення поданого матеріалу.

Тест "Дослідження тіл Сонячної системи за допомогою космічних апаратів. Гіпотези і теорії формування Сонячної системи"

Контрольні запитання до онлайн уроку з астрономії "Дослідження тіл Сонячної системи за допомогою космічних апаратів. Гіпотези і теорії формування Сонячної системи" для очного та дистанційного навчання.

Слайд 12

Домашнє завдання

Завдання до онлайн уроку «Дослідження тіл Сонячної системи за допомогою космічних апаратів. Гіпотези і теорії формування Сонячної системи», які вкаже ваш учитель астрономії.

Наприклад, Завдання 5 на ст. 66 підручника «Астрономія 11 клас, М. П. Пришляк».


Запрошуємо школярів та вчителів приєднатися до спільноти Facebook "Дистанційне навчання: Фізика":

Перейти на сторінку в ФБ


Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!