11.03.2021 18:07
для всіх
2638
    
  1 | 1  
 © Дано:

Вправа № 33

9 клас

Розв’язки задач з Вправи № 33 з підручника фізика 9 клас (В. Г. Бар’яхтар, Ф. Я. Божинова, С. О. Довгий, О. О. Кірюхіна). Подані відео-підказки до завдань (1, 4, 5, 6, 8) допоможуть перевірити правильність виконання домашнього завдання.

Щоб отримати повний доступ до відповідей ГДЗ без обмежень спочатку підпишіться на youtube-канал "Дано:"

Підписатися на Дано

Пам’ятай, розв’язки з ГДЗ (Готові Домашні Завдання) треба використовувати лише як підказки.

Вправа № 33 до §33 «Закон всесвітнього тяжіння. Сила тяжіння. Прискорення вільного падіння»

1. Визначте масу тіла, якщо на поверхні Місяця на нього діє сила тяжіння 7, 52 Н. Яка сила тяжіння діятиме на це тіло на поверхні Землі? Прискорення вільного падіння на Місяці — 1, 6 м/с2.

PlayVideo YouTube

4. Вимірявши гравітаційну сталу, Г. Кавендіш зміг визначити масу Землі, після чого з гордістю сказав: «Я зважив Землю». Визначте масу Землі, знаючи її радіус (RЗ≈6400 км), прискорення вільного падіння на її поверхні та гравітаційну сталу.

PlayVideo YouTube

5. Визначте прискорення вільного падіння на висоті, яка дорівнює трьом радіусам Землі.


PlayVideo YouTube

6. Визначте гравітаційне прискорення на поверхні планети, маса якої вдвічі більша від маси Землі, а радіус вдвічі більший за радіус Землі.


PlayVideo YouTube

8. Рівняння руху тіла: x=−5t+5t2. Якими є початкова швидкість і прискорення руху тіла? Через який інтервал часу тіло змінить напрямок свого руху?

PlayVideo YouTube

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!