16.07.2009 00:00
для всіх
3669
    
  3 | 4  
 © Микола Щасливий

Другий літературний конкурс Літпорталу «Проба пера» – «Місяць року». Конкурс І «Вірш про липень»

з рубрики / циклу «Конкурс - Місяць року»

Увага, шановні дописувачі та читачі. Сьогодні розпочинається комплексний літературний конкурс «Місяць року». Кожного місяця ми будемо проводити новий конкурс віршів. Кожного місяця усі бажаючі зможуть опублікувати вірші, присвячені поточному місяцю. Розпочинаємо ми липнем і від сьогодні до 31 липня вступає в дію конкурс «Вірш про липень».


До конкурсу приймається будь-яка кількість віршів. Усі твори мають бути на українській мові і належати автору публікації. Вірш має мати не менше восьми стрічок. Крім того вірш, котрий приймає участь, не може до цього бути опублікованим в інших джерелах. Твори друкують самі автори (в нас вже давно присутня реєстрація самостійна). При розміщенні публікації, в полі «Підзаголовок», додаємо помітку «Вірш про липень», котра буде значити, що вірш змагається в конкурсі. І саме головне, вірш має бути про липень місяць! Тобто ви маєте оспівувати саме липень і ніякий інший. Як це зробити? Спробуйте самі здогадатися…


Переможців будуть визначати самі відвідувачі методом голосування. Кожен твір має голос, тому просимо усім давати оцінки творам, причому реальні . При однакових голосах, адміністрація буде давати голос кращому твору самостійно.


Цей конкурс буде мати лиш одне єдине місце – перше. Призовий фонд на даний момент становить 50 грн. (В наступному місяці буде 100 грн!). Як і в попередньому конкурсі, приз автору буде видаватися у вигляді коду поповнення рахунку вказаного автором мобільного оператора. (Після підбиття підсумків конкурсу з переможцем зв’яжуться і питання із оператором узгодиться.) Результати кожного конкурсу будуть висвітлені на літпорталі до 10 числа наступного місяця.


Хочеться додати, що це не єдиний конкурс і будуть проводитися паралельно і нові, по інших тематиках і не менш цікаві. Але на даний момент, ми вирішили для зацікавлення відкрити цей. Надіємось, багатьом сподобається ідея. Конкурс «Місяць року» не має обмеження по тематиці, тому лиш фантазія ваша може стримати злет душі і широту рядків. Це може бути вірш про літнє кохання, про чудову природу липня, а можете оспівувати теплий дощ. Ми знаємо, що поет не може писати на замовлення, але може творити виплекавши в собі думки про липневий мед, чарівну дівчину чи хлопця в колоссі жита, або ж розпечений асфальт і тінь від газетного кіоску. Липнева погода може надихнути творчу особистість створити щось особливе і неповторне. Це не буде твір на замовлення, ми не вказуємо докладність теми, ми лиш спрямовуємо потік думок. Тому вперед, ходіть, спостерігайте, любіть навколишнє і когось поряд. Тоді ваш вірш обов’язково стане гарною складовою добірки нашого липневого конкурсу віршів. А також не забувайте голосувати за твори своїх колег.



P. S.

При будь-яких питаннях пов’язаних з реєстрацією та конкурсом, просимо писати на адресу: avtoram@probapera.org


Запрошуємо також бажаючих збільшити призовий фонд.



16.07.2009 р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 09.11.2010 20:00   

Яскраве,гарне сонечко

сяє вже давно.

Із самого ранечка

нам дає тепло)

Загляни на сонечко-

посміхнись тоді!

Загадай бажання

Яскравих гарних мрій!)

 02.08.2009 05:02  © ... 

З написаного в цій публікації зрозуміло, що конкурс "Місяць року" буде тривати цілий рік. Тобто вже вчора розпочався підконкурс "Вірш про серпень". Просто це ще не опубліковано, але майте це на увазі.
Найближчі дні я скажу про новий місяць, але ви вже можете думати про вірші до цього конкурсу, пробувати творити. (Публікувати теж вже можна.)
Переможців попереднього змагання в липневому віршуванні оголошу після 5 серпня, бо до цього дня можна ще голосувати.

 30.07.2009 14:19  © ... 

Оголошення: Голосувати можна до 5 числа включно!

 23.07.2009 12:09  Ярослав Молінський 

Оця реалія в обсягах сторінки чиста правда.. Хоча бува шедеври пишуть і на невеликих кількостях сторінок . На мою думку головне якраз оте, що вкладене в твір, а не слова. Та й читається таке з великим захопленням.
Особисто мені, якщо чесно, читати російське важкувато. Перш за все, через мову - важко сприймаю. Ні, це не через дискримінацію, чи націоналізм, це через саму прямолінійність і простоту побудови мови.. Читаю і наче документальний фільм переглядаю "Як розвивається метелик".
Щодо української літератури, я думаю розвиток є, хоча і не прогресивний. Це вина не політики, не бізнесу, а самих же читачів. Таке враження, що російськомовних жителів на рівень більше, ніж україномовних.. Ну і плюс двомовні, яким все одно якою читати...
шкода, звісно шкода...

 23.07.2009 03:36  © ... 

Власне, такі реалії і призвели до відкриття Літпорталу "Проба Пера".

 23.07.2009 03:35  © ... 

Так, зараховуються усі перегляди, навіть якщо одна людина прочитає (обновить сторіноку) сто разів, зарахується сто переглядів.
... зараз, чомусь, люди мало займаються творчістю і кожен конкурс має мало охочих. Навіть відомі українські конкурси митців кожного року поступаються в своїх рамках. Якщо два роки назад, припустимо, конкурс приймав від 100 сторінок, за два роки ця цифра падає до 50-80 сторінок. Я сам це спостерігав, слідкуючи за літературним життям України. Але з моїх спостережень, таке ставлення лише до української літератури. Російськомовні твори мають більше прихильників, навіть у нас в країні.

 23.07.2009 01:44  Ярослав Молінський 

Стараємось, рекламуємо... Портал хороший:) не забуваймо, що система реєструє перегляд однієї і тієї ж людини за два рази - два рази, топто можливо і не стільки вже й переглядало різних користувачів.. (це якщо я не помиляюся). Якщо прийде натхнення - обовязково напишу:)

 23.07.2009 00:21  © ... 

З часу відкриття конкурсу на сайт завітало близько 700 чоловік, прочитало про конкурс з них лише 60 людей (менше 10 відсотків зацікавив конкурс). А з них 2 людини вирішили взяти участь. От такі низькі показники бажання змагатися. Низька тенденція писати, пробувати, вірити. Можливо, з часом кількість охочих збільшиться. Будемо вірити в краще.
Щоб збільшити показники, треба щоб і читачі узялись за рекламу проекта. Розкажіть своїм знайомим, друзям. Якщо хтось веде свої блоги, сайти, опублікуйте в них про конкурс, хай і ваші відвідувачі дізнаються про ЛітПортал.
І якщо ми будемо разом все робити, тоді обов`язково буде і більше читачів, і авторів, і учасників в наших конкурсах.

 22.07.2009 22:02  Настя 

Щось не дуже багато творів приймає участь у конкурсі...Дивно...

 21.07.2009 22:54  Ілюзія 

Увага! Увага!Увага! НЕ лінуємось, а коментуєм твори авторів, їм дуже важлива кожна ваша думка, хороша чи погана, підказуємо шо не так, шо сподобалось, шо ні, над чим варто попрацювати, адже , не кожен твір досконалий є вдалі є не дуже, але ви ПИШІТЬ....не залишайтесь байдужими...Повірте всі ми творів будемо вам дуже вдячні....дякую за увагу...надіюсь ви прислухаєтесь до мого прохання:))))))

 19.07.2009 02:33  © ... 

За рахунок грамоти, то не забуваємо, що наш проект не є комерційний. Тому грамоту якщо ми і зробив, то це буде лиш папір. Але ми і це обдумаємо, ідея правильна.
А ось за книги, добре підмічено. І хто уважно читав інформацію про конкурс, той мав побачити, що це не єдиний конкурс. Це такі собі міні-конкурси щомісяця. А ось на книги, треба придумати щось серйозне і велике. Поки це не обумовили, адміністрація вирішила зробити такі 12 міні-конкурсів, щоб було бажаючим поки чим зайнятись.
Ми будемо старатися реалізувати нову ідею до кінця літа і там дійсно будуть призи пам`ятні книги.
Конкурси будуть точно нові і одночасно навіть декілька, але це трошки згодом.

 18.07.2009 20:41  Ярослав Молінський 

Настя як завжди права:) а ще хотілося б, щоб були якісь грамоти, ну або щось типу грамот, що б підтверджувало одержану премію :)

 18.07.2009 20:26  Настя 

Мені теж подобається нова ідея, але хотілося нагадати, що минулого разу обіцяли, що призами стануть книжки, або публікація віршів...Бо гроші - це звісно добре, але треба ж щось залишити й на згадку...=)

 16.07.2009 13:59  © ... 

Добре, що ідея подобається, значить задумка доречна.

 16.07.2009 13:43  Ярослав Молінський 

Мені ідея подобається) Зв`язати місяці з творчістю - це досить оригінально)) подобається "тінь від газетного кіоску", і не твір на заказ.. Ну що ж, бажаю успхів і натхнення авторам. Можливо воно прийде і до мене...колись...