29.08.2011 21:43
-
465
    
  3 | 3  
 © Тетяна Чорновіл

Відерце для зоряного пилку

Відерце для зоряного пилку

з рубрики / циклу «ПРОЗА. КАЗКИ»

Ще зранку насунули хмари і цілий день пускався дощ. Тому в дитсадку не вдалося навіть вийти на прогулянку. Під вечір, правда, виглянуло сонечко, і мама дозволила Оксанці погуляти у дворі перед вечерею. Звичайно ж і менша Мар‘янка ув‘язалася, прихопивши своє улюблене червоне відеречко та совок. У пісочниці мала зразу ж заходилася робити відерцем тортики з вологого піску, а Оксанка знехотя перестрибувала через скакалку і поглядала на двері сусіднього під‘їзду. Подружка не виходила, а самій грати в класики було нудно. 

Раптом з пісочниці почулося схлипування, і Оксанка з досадою глянула туди, де гралася сестричка: 

– Завжди ця мала реве, не дасть погуляти. 

Та плакала не Мар‘янка! Неподалік від піщаних тортиків сидів великий рудий кіт і витирав очі майже вогняними лапками. Та сльози все одно капали з дивовижно-блакитних котячих очей і одна за одною зникали у вологому піску. Мар‘янка перестала орудувати совком і здивовано витріщилася на пухнастого плаксу.  

– Як тебе звати? Де ти тут узявся? – мовила Оксанка і погладила приблуду по голові. 

– Мурчик… Я заблудився у хмарах… – схлипнув кіт, блимнувши блакитними очицями кудись убік. 

Оксанка здивовано замовкла, а Мар‘янка прослідкувала за котячим поглядом і раптом голосно крикнула: 

– Хоцу он те відерце! 

– То моє! – зойкнув Мурчик, – Воно для зоряного пилку! 

Тепер Мар‘янка заходилася ревіти, а кіт притис лапою гарненьке синє відеречко з жовтими зірочками до рудого живота і перелякано мовчав. 

– Оксанко, веди вже Мар‘янку вечеряти! – гукнула мама з вікна, – Я й мармеладу купила. 

Мармелад був улюбленими Мар‘янчиними ласощами, тому вона враз замовкла. 

– Мурчику, ходімо до нас у гості, – невпевнено запропонувала Оксанка, а сестричка тихенько додала: 

– Мама визене… 

– Не вижене! – вперто кинула Оксанка, підхопила рудого разом з відерцем на руки і побігла до під‘їзду. 

Виявилося, що запрошений на вечерю гість боїться їздити у ліфті. Прийшлося підніматися до квартири пішки. Тоді дівчатка про все й дізналися. 

– Я живу на Планеті Вогняних Котів, – схлипував пухнастий, – і кожного ранку літаю між зірок з відерцем у пошуках зоряного пилку. Адже іншої їжі ми не знаємо. А сьогодні я заблукав, залетів дуже далеко. Пилку ж у ваших хмарах знайти не можна! Дуже хочеться їсти! 

– Оксанко! Знов котяру принесла? Ми ж уже з тобою домовлялися! – роздратовано почала мама, тільки-но відчинивши двері. Але цей рудий гість їй чимось сподобався. 

– Добре, нехай трохи побуде, але на ніч він у нас не залишиться. 

– Мені й самому треба додому, – тихенько муркнув Мурчик і принишк на Оксанчиних руках. 

Та мама того не почула. Треба сказати, що прибулець вів себе в гостях досить нечемно. Він не хотів їсти ні сосиски, ні манної каші. А коли мама вийшла з кухні раптом запитав: 

– Можна трішки... он тих ласощів? 

Коли рудий ковтнув один за одним три солодкі шматочки мармеладу, Мар‘янка хотіла було знову заплакати. Але передумала. Вона поклала майже весь мармелад у своє червоне відерце і подала котові… 

– Чудово! – муркнув Мурчик, – Ці ласощі так схожі на наш зоряний пилок! А червоне відерце теж гарне. 

Раптом гість став збиратися додому. Спочатку дівчатка не хотіли його відпускати, але ж стемніло, на небі з‘явилися зірки і прибулець уже добре бачив шлях до своєї рідної планети.  

– До побачення! Було приємно з вами познайомитися! – ввічливо попрощався він, обережно взявся зубами за ручку червоного відерця з мармеладом, і раптом ширнув з балкона просто в зоряне небо.  

Ще довго можна було побачити його вогняного хвоста між зірок. Тільки мама не бачила нічого. Вона сказала, що коти не вміють літати і не їдять мармеладу. Мабуть, це правда. Хоч замість червоного Мар‘янка має дивовижне синє відерце з жовтими зірочками і не може мамі пояснити, де воно взялося.  

Можете не вірити й ви. Але якщо одного разу зустрінете заплаканого рудого приблуду з вогняними лапами й хвостом, який уміє говорити і має відерце для зоряного пилку, то знайте, що то летючий прибулець з Планети Вогняних Котів. Пригостіть його мармеладом. І попросіть залітати частіше. 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 02.09.2011 21:45  Сашко Новік => © 

будем чекати)))

 02.09.2011 21:37  © ... => Сашко Новік 

Це вже завтра мабуть з"явиться.

 02.09.2011 21:32  Сашко Новік => © 

Я вже все передивився. 31 до 12 ночі в Гребінках монтував дитячий майданчик до дня знань.


Те що сьогодні придумав те й приніс. зараз друкую якраз. Якщо опублікують все буде 4 вірша

 02.09.2011 21:25  © ... => Сашко Новік 

Саша, дякую за всі коментарі і оцінки!!! Ти сьогодні щедрий на похвалу! Ото не треба пропадати надовго, а то тепер перечитати всі нові публікації ой як важко! :))) А ти щось приніс, чи просто так на вогник?

 02.09.2011 21:08  Сашко Новік 

дуже сподобалось

 31.08.2011 17:16  Оля Стасюк 

Тільки не давайте йому магазинного згущеного молока:)))


Не долетить до планети;))))))))

 31.08.2011 15:57  Антоніна Чернишенко => © 

Не віддам)))))

 31.08.2011 09:02  © ... => Антоніна Чернишенко 

Я знаю, Тоню, що ви любите котиків, але цього не запрошуйте! Він поїсть увесь ваш мармелад! :))))

 31.08.2011 01:59  Антоніна Чернишенко 

Чудова казочка, а кошичок взагалі супер

 30.08.2011 13:40  Оля Стасюк => © 

Дуже гарна дитяча казочка. Захотілося політати, як в дитинстві уві сні...

 30.08.2011 09:52  © ... => Тарас Іванів 

Скоріше всього! Але перевірте при нагоді. Відеречко можна взяти будь-яке! Видеріться на деревину, відро в зуби і спробуйте полетіти! (Тільки бажано, щоб нікого поблизу не було, а то можуть неправильно зрозуміти! :))))) Удачі Вам на Планеті Вогняних Котів!

 29.08.2011 22:02  Тарас Іванів 

Я теж люблю мармелад...То може я вогняний кіт? Куди я дів своє відеречко?)))