23.08.2009 00:00
-
804
    
  2 | 5  
 © Юрік Тураш

Подумки..

Подумки..

Вірш про серпень

"..кожний предмет - відбиток нашого минулого або початок майбутнього..."

Зібрав улюблені остатки, 

Своїх старих, нових, майбутніх мрій. 

Зібрав вірші та всі нотатки, 

І знов відчув в душі цей гнів. 

Згадалися усі діяння, 

Весь серпень ніби в темноті. 

Страхи, а може й покарання, 

Ожили миттю у мені. 

Мить, яку і не забудеш, 

Секунда, та вічність у душі. 

Ненависть і любов у людях, 

Зробили дірку у мені. 

І, справді, так багато сталось, 

Змінився й весь навколо світ. 

А мислення, думки, неначе старість, 

Хлопче, дорослішаєш ти.. 


А так хотілось повернутись, 

У ті дитячі ще роки. 

Знайти, змінити, щось здобути, 

Повиправляти й помилки. 

Та от «секунда» промайнула, 

І як удар по голові. 

І знову братися до діла, 

Збирати клаптики свої.. 

Тут і любов, а ось надія, 

А тут страждання, боротьба. 

Збираю речі, там і мрії – 

(тепер)простенькі треки в плейлисті. 

І там ж дитинство, 

І надії, і очі – сонця промінці.  

(так..дитячі очі, саме вони найщиріші, бо ще так мало знають, вони не вибагливі, вони легко пробачають…а потім розбиваються до «дна») 


І ось ще тиждень, 

Як секунда, 

А далі інше вже життя

Але завжди все так і буде, 

Життя – це протиріччя, любов і дружба, боротьба… 



22.08.09

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 24.08.2009 20:56  Ярослав Молінський 

Тиждень не поміняє..Хоча, якщо ти дуже постараєшся... Бажаю нехай цей серпень буде не останнім дитячим;)

 24.08.2009 11:26  Оксана Білова 

Ось і ключові слова - "тиждень тому сам був позитивним)але зара не той час))". Іноді правда перед нашими очима, а ми її не помічаємо. ))) Людина не може бути суто позитивною чи негативною - це все в нас є кожної хвилини, головне, на що ми звертаємо Увагу!
Я читаю різні вірші, і не завжди вірш, у якому змальовані негативні почуття поганий! Просто мені здалося, що в твоєму вірші не стільки змальовані реалії життя, як Біль і Розчарування. І просто захотілося допомогти. )))
Настане час і твоя думка про життя знову зміниться і тоді, можливо, ти зрозумієш мої слова.

 24.08.2009 01:25   

короч в кожного своя думка про життя, сорі:)

 24.08.2009 01:24   

в мене позитивні думки поки що закінчились..
я хочу викрити погані сторони життя...
а щодо фрази про дітей...Оксано, я не написав це з якоюсь метою. Я просто писав, поставив ще одну крапку, а і прочитав написане речення..От полізли думки...дитячі очі найгарніші, але їх так легко образити, хоча вони ще такі наївні, тому й так само легко прощають...якже хочеться повернути ті очі, ті які всього не розуміли і лише раділи життю, кожному подиху вітру..
щодо картинки, то вона уособлює основу вірша - чоловік, а навколо нього всі предмети, важливі й не важливі, в кожному відбиток його душі, голова болить, і він думає, згадує, чи просто марить....про все пов’язане з тими речами...любов чи радість, горе чи сміх..але розуміє, що він змушений це покинути, бо все це на світ...він ніколи не питає чого хочемо ми..
ну і останнє... розумію, що вірш тобі не по душі, бо ти любиш більш позитивні, можливо ти просто сама закриваєш очі на реальність цього світу...тиждень тому сам був позитивним)але зара не той час))

 23.08.2009 19:40  Оксана Білова 

На мою думку, до слів "так..дитячі очі, саме вони найщиріші" не підходить цей малюнок. Саме вони виразили основну думку. Просто хочеться шукати у всьому позитивне, і акцентувати на ньому увагу. Тоді і в Життя буде притягуватися лише хороше!!! ))))

 23.08.2009 13:33   

та я зрозумів))

 23.08.2009 11:35  Микола Щасливий 

Та я мав на увазі, що мало хто прикрашає твори малюнками. А так цікавіше читачам читати та бачити щось додатково.

 23.08.2009 11:24  © ... 

дякую))
малюнок же не мій, я його давно вже викопав в просторах інету і він мене зацікавив))ну а для вірша я його трох обробив на свій лад)
Якщо придивитись, то можна побачити, що чоловік сидить на кучі предметів, які оточують його життя, кожен предмет такий рідний, частинка минулого..

 23.08.2009 04:21  Микола Щасливий 

О, це мені дуже сподобалось.
А ще радує, що вперше за останні кілька місяців графіку маємо, тобто малюнок:) Автори, добавляємо малюнки, фото, котрі уособлюють душевний стан вірша. Адже в нас давно є можливість на літпорталі добавляти графіку.
...Навесні було більше малюнків, зараз одиниці.