21.10.2011 12:22
-
1992
    
  6 | 6  
 © Тетяна Чорновіл

Чому сердиться індик

Чому сердиться індик

з рубрики / циклу «ПРОЗА. КАЗКИ»

Завітав якось Індик до магазину і купив великий клубок пухової пряжі кольору сережки, що звисала з його дзьоба. Захотілося, бачте, моднику теплого червоного светра. 

– Пух, пух, пух... – похвалив нитки Їжак, що саме поспішав кудись повз індичу оселю. 

– А ви, пане Їжаче, мабуть, майстер з плетіння, – шанобливо зиркнув Індик на купу спиць на сусідовій спині, – Чи не погодилися б сплести мені светра? Я з вами яблуками розрахуюсь. 

Словом, домовились. Їжак наколов на спиці червоного пухкого клубка та й повернув до своєї нірки, щоб швидше взятися до роботи.  

І все було б добре, якби не галасливий табун Гусей, що саме обтріпувалися та перебирали лапами, щойно вибравшись із ставка. 

– Недобре такої холодної пори замочити ноги, – подумав добрий майстер з плетіння, – У Індика й так багато теплого одягу, тож не збідніє, якщо я візьму у нього трохи пряжі. 

Він сів просто на березі і став швидко плести панчішки. Одну пару, другу, третю... А ось для останньої Гусоньки! Спам‘ятався, коли ниток не стало. 

– Ого! Ого! Ого-го-го! – дивувалися Гуси, приміряючи теплі панчішки. 

Та не звикли легковажні птиці шанувати свою вдяганку і чужу працю. Пішли пастися та й погубили панчішки у траві. 

– Чому ж ви босі?! – завмер Їжак, побачивши довгошиїх. 

– Га? Га? Га-га-га? – прикинулися глухими Гуси. 

Аж тут на стежці з‘явився Індик, і Їжак мусив швидко сховатися до своєї нірки. 

– Майстре! А де ж мій светрик? Чуєте, пане? – довго кричав Індик біля нори. Але звідти ніхто не озивався. 

З тих пір Їжак ніколи не виходить з дому вдень. Коли ж стемніє, то вибирається обережно і никає до ранку серед трав.  

– Пух, пух, пух... – бубонить собі під ніс. Усе шукає загублені панчішки, щоб переплести їх на модного светра. 

А Індик дуже розсердився. Сердиться ще й досі. Якщо не вірите, то вийдіть надвір і покажіть йому щось червоне. Він відразу згадає свою пухнасту пряжу і побачите, як надметься! 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 21.10.2011 21:13  Каранда Галина => © 

а я тут глибше копнула...


ми часто приділяємо забагато уваги невартим людям, обділяючи при цьому тих, хто нас потребує...


гарна казка! Багаторівнева!

 21.10.2011 17:34  © ... => Оля Стасюк 

Дякую! :)))

 21.10.2011 17:31  Оля Стасюк 

Дуже красивий твір. По-дитячому щирий.

 21.10.2011 15:05  © ... => Тарас Іванів 

Дякую! Рада, що Вас трохи розважила! :))

 21.10.2011 14:34  Тарас Іванів 

Тепло, і по дитячому ніжно)))