07.11.2011 11:04
-
374
    
  2 | 2  
 © Каранда Галина

Шлях Чумацький увібравши в міх...

Шлях Чумацький увібравши в міх...

з рубрики / циклу «Хто крайній по щастя?»

Шлях Чумацький увібравши в міх 


З нас сміється і дивується здалЕка 


Перевернутий в нічному небі Ківш: 


Як, убогі в жалостях своїх, 


Прагнем відкупитися від пекла, 


Подаючи милостині гріш… 


Тільки пишучи цей вірш, раптом зрозуміла, що ГРІШ і ГРІШНИЙ одного кореня. Важко побачити очевидне… 



6.11.11

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 17.09.2012 19:02  Деркач Олександр => © 

Все класно, особливо про гріш і грішний це суперпідмітили, я подаю тим у кого явні візуальні вади, навіть якщо вони працюють на дядю, їм теж щось перепаде, і даю тим хто співає і грає хоч як небудь на муз.інструментах - людина ж старається і видає хоч якийсь продукт...

 24.08.2012 17:33  © ... => Тетяна Чорновіл 

вчора в нас в павільйоні ходив "нищий". молодий замурзаний циган, що ну дуууууууууууже дурним голосом співав щось тужливе й жалісне російською... Хтось із м"ясників досить голосно запитав: "а це той самий слоник, що ото німий ходив?"...............
йдучи з роботи, бачила цього ж слоника, але вже вмитого й приодітого, з барсеткою й мобільним... робота в них така...

 25.11.2011 19:19  © ... => Тетяна Чорновіл 

тут, на Порталі, ми з вами не самі такі!))))))

 25.11.2011 19:10  Тетяна Чорновіл => © 

Я приєднуюсь!!!!!!!!!!! В знак протесту проти тих "нищих" ((((((

 25.11.2011 19:07  © ... 

про себе!

 25.11.2011 18:00  Тетяна Чорновіл => © 

Вистачає таких...Чого там вони ідіоти! ((((( Чи це Ви про нас?

 25.11.2011 17:01  © ... 

на продовження теми..

З"явилися в нас якісь нові "нищі"(сказати "старець"- язик не повертається). молодий, ногу тягне, більмо на оці. не говорить, тільки мичить і тикає людям під ніс жалібну табличку. так от . розповіли знайомі. заходить сьогодні в магазин "улов" на  крупніші гроші міняти. І КАЖЕ : "От суки! вчора 500 було, а сьогодні тільки 300!"

а ми тут про черги по щастя, про бар"єри... ідіоти...

вибачте за грубі слова. ще під враженням!

 07.11.2011 21:10  © ... 

Дякую вам!

 07.11.2011 19:23  Оля Стасюк 

Гарно. Люблю зорі.

 07.11.2011 17:44  Тарас Іванів 

Думати і передати це пером, а ще й римовано.., а ще й зашифровано...! Така поезія найцікавіша!

 07.11.2011 12:34  Тетяна Чорновіл => © 

До мене в кіоск заходили іноді п"яниці, просили 50коп (звісно, можна й більше). Хазяїн попередив, щоб не давала, бо не відчепляться потім! :))) Вони кожного дня там ошивалися!

 07.11.2011 12:31  © ... => Тетяна Чорновіл 

так, там своя "мафія", на потік поставлена. Я теж часто "прощаю", а от подаю рідко. недавно один приходить, і каже: " я так їсти хочу" ! дала мовчки кільце ліверки... від себе ж відкупилася! за свої ж гроші.

 07.11.2011 12:25  Тетяна Чорновіл => © 

Ми колись клумби садили недалеко від церкви. То надивились на тих "нужденних". У тих там ціла республіка з своїм паралельним світом! Краще дати тому, кому це справді потрібно! У мене в кіоску одна старенька бабця кожного дня купляла стограмовий пакетик котячого корму! Дуже бідна з вигляду! Завжди якихось копійок у неї не вистачало до 1.50. Я їй завжди "прощала", потім докладаючи свої.

 07.11.2011 12:16  © ... => Тетяна Чорновіл 

та є такі... У нас один сідає на брезентину, піджимає під себе ногу, - і юзом по всьому базарі... хто не знає, - то так його шкода... а іноді приходить у кожанці по м"ясо, вибритий такий, гарний. просто ми , подаючи, свою совість заспокоюємо. та ще й знаємо, що у нас "від суми і від тюрми не зарікайся"....

 07.11.2011 12:10  Тетяна Чорновіл => © 

Вірш спонукає до роздумів! Буває, що й гроша немає, щоб подати ту милостиню... Та ще й незрозуміло, чи потрібна милостиня тому, кому збираєшся її щедро "відвалити" ((((