08.11.2011 19:54
-
911
    
  2 | 2  
 © Тетяна Чорновіл

Новорічна листівка

Новорічна листівка

На конкурс про кенгуру

Якось погожої осінньої днини зібралися мешканці лісу на галявині і стали сумувати за теплом, якого з кожним днем ставало все менше. 

– Скоро зима! – каркнула з дуба Ворона. 

– Холодно та голодно! – заревів Ведмідь. 

– Бо треба літом запаси робити, – зауважила метка Білка. 

– Уже й Новий Рік не за горами! –додав Заєць– Давайте цього року ялинку нарядимо! 

– Знаю я, як з вами Новий Рік зустрічати! – скривилася Лисиця, – Ведмідь спати завалиться, Білка всі горіхи з ялинки до себе в дупло перетягне, а Заєць під ялинкою заховається і не захоче зі мною танцювати! 

Тільки купка маленьких крапчастих Сонечок не брали участі в розмовах, бо були страшенно зайняті. Вони шукали теплу схованку, де можна було б пережити холодну зиму. 

– Який Новий Рік без новорічної листівки? – безнадійно каркнула Ворона. 

Звірі знову засумували, адже листівку до свята їм ніколи ніхто не надсилав. 

Хочете вірте, хочете ні, та саме в цей момент і завітала до лісу тітонька Кенгуру! Вона прибула здалеку: летіла літаком, пливла на кораблі, їхала поїздом та ще й довго-довго стрибала. Нарешті зупинилася серед галявини, сперлася на хвіст, зняла з голови хустину та й ну нею обмахуватися: 

– Х-х-у-х! Стомилася! 

Наші звірята з усіх боків обступили дивовижну гостю, щоб привітатися. Навіть Ворона чемно каркнула до тітоньки з дуба. Тільки купка маленьких крапчастих Сонечок не поздоровкалися, бо були аж занадто боягузливими. Вони зашаруділи опалим листям і не вийшли разом з усіма на галявину. А дарма!.. 

Тітонька Кенгуру діловито розстебнула замок-блискавку на своїй дорожній сумці і дістала багато заморських дарунків. Таких ласощів наші звірята раніше й не бачили. Банани, апельсини, пальмові горіхи... Гостя розповідала, що вона прибула з чудесної Австралії, де ніколи-преніколи не буває зимових холодів. 

– У наших пустелях завжди спекотно, але при бажанні можна охолодитися на березі теплого океану, помандрувати світлим евкаліптовим лісом аж у бананові сади чи густі пальмові хащі. Австралія – найкраще місце на Землі! – додала на прощання тітонька Кенгуру і стала збиратися додому. А звірята ще довго проводжали її до найближчої залізничної станції. 

Дорога назад здалася тітоньці Кенгуру ще довшою, ніж у гості, бо вона скучила за своєю домівкою. Виїхала восени, а назад добилася аж зимою. І ось нарешті стоїть вона на березі рідного океану а звідусіль збігаються до неї друзі. 

– Зачекайте, дістану гостинці! – тітонька Кенгуру знову діловито розстебнула “блискавку” на сумці: 

– Баночку меду приніс Ведмідь, горішки від Білки, капустина від Зайця, пиріжки від Лисиці, букет запашних дзвоників від Ворони... А це що? Не пам‘ятаю, хто передав... 

Тітонька дістала щось загорнуте в багряний дубовий листок. 

– Це смачні кольорові льодяники МОН – ПАН – СЬЄ ! – вимовила по складах аж занадто мудра Черепаха і ковтнула слину. 

– Давайте їх розчепимо на евкаліптовому дереві, адже скоро Новий Рік! – запропонував аж занадто вигадливий Коала. 

– Ні, на дереві льодяники розтануть. Може краще загорнути в пісок?... – засумнівався аж занадто бережливий Страус Ему. 

– Найкраще їх з‘їсти! – викрикнув аж занадто голодний зубастий Кролик. 

Він уже хотів схопити льодяники з руки тітоньки Кенгуру, та раптом... монпансьє заворушилося... Червоні крапчасті жучки зовсім не хотіли, щоб їх хтось з‘їв. Так-так, це були наші Сонечка. Вони розправили кольорові крильця і знялися високо в небо. Виявляється, Сонечка підслухали, сидячи в листі, розповідь тітоньки Кенгуру про далекий край без холодів і пробралися до дорожньої сумки... 

Австралійські звірята трохи подивувалися та й стали пригощатися гостинцями, що лишилися. А купки кольорових Сонечок у нашому лісі більше ніхто не бачив. Правда, каркала якось Ворона, що зимою до лісу надійшла Новорічна листівка. На ній – тітонька Кенгуру, Черепаха, Коала, Страус і Кролик, такий схожий на нашого Зайця. А якраз посередині листівки – купка крапчастих Сонечок вилежуються на банановому листку, ніби на спекотному австралійському пляжі. Усі до одного у темних окулярах... А внизу написано “ З НОВИМ АВСТРАЛІЙСЬКИМ РОКОМ”. Тільки Ведмідь міцно спав і не бачив того поштового вітання. 

А ви не отримували такої листівки? Дивно... Мабуть тітонька Кенгуру забула записати вашу адресу. 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 09.11.2011 18:30  Оля Стасюк 

Красиво!

 08.11.2011 22:49  Каранда Галина => Суворий 

а як в тему вийшло!

 08.11.2011 22:47  Суворий => Каранда Галина 

Я випадково... Українська Правда. Життя

 08.11.2011 22:44  Каранда Галина => Суворий 

а що Ви гуглили, що на таку картинку натрапили?

 08.11.2011 22:41  Суворий => Каранда Галина 

Думаю так...

 08.11.2011 22:40  Каранда Галина => Суворий 

він що, під наркозом?

 08.11.2011 22:38  Суворий 



Не знаю. Але якби по дорозі зіскочила б з лапи чи двох ті завязки то бу би номер...

 08.11.2011 22:35  Каранда Галина => Суворий 

а він не закачався?))

 08.11.2011 22:32  Каранда Галина => Тарас Іванів 

то я вже рецепти з кенгурятини повидаляла! було ще смачніше й веселіше! та стидно стало...

 08.11.2011 22:30  Суворий => Каранда Галина 

Пишуть, що бегемота так перевозили подалі від браконьєрів. 1500 км провисів.... Гагарін прямо...

 08.11.2011 22:28  Каранда Галина => Суворий 

якби свині крила, вона б і небо зрила!)))))))


а що говорить товариство захисту тварин?)))

 08.11.2011 22:27  Тарас Іванів 

І смачно, і весело. Файно!

 08.11.2011 22:21  Суворий 

 08.11.2011 21:34  Каранда Галина => © 

 08.11.2011 21:29  Каранда Галина => © 

я сошла с ума...какая досада!...)

 08.11.2011 21:27  Каранда Галина => © 

відсутність крил ще не свідчить про нездатність літати...

 08.11.2011 21:25  © ... => Каранда Галина 

А чого ж вона не літає? :)))

 08.11.2011 21:23  Каранда Галина => © 

 08.11.2011 21:15  © ... => Каранда Галина 

:))))))))))) Ще лишилось поставити в духовку - і можна 35 хвилин ляси точити! Я якось яблучний пекла! Поставила в духовку - і на Портал! На вугля згорів! :)))))

 08.11.2011 20:57  © ... => Каранда Галина 

То Ви вже приготували? 

 08.11.2011 20:42  Каранда Галина => © 

не даєте пирога, буде рагу із кенгуру!)

 08.11.2011 20:39  Каранда Галина => © 

та ні! я скромно!)))

 08.11.2011 20:39  © ... 

 08.11.2011 20:37  © ... => Каранда Галина 

Вас тільки допусти до бажань!!! Букета цвєтіків-сєміцвєтіків не вистачить!!! :))))

 08.11.2011 20:37  Каранда Галина => © 

та і я відлучаюся... а пиріг хоч ммс перешліть))))))

 08.11.2011 20:36  Каранда Галина => © 

а можна, я інше бажання загадаю!))))))

 08.11.2011 20:34  © ... => Каранда Галина 

Я час від часу відлучаюся на кухню - готую пиріг з грибами! :)))

 08.11.2011 20:33  Каранда Галина => © 

немає сьогодні "кворуму"! такі всі мовчазні...

 08.11.2011 20:33  © ... => Каранда Галина 

Завдяки тітоньці Кенгуру наші звірята отримали листівку аж із самої Австралії!
Як будете дуже вірити і надіятися, то й до Вас прискаче кенгуру і прибере сумкою опале листя!  

 08.11.2011 20:30  Каранда Галина => © 

та я ж не проти!)))))))))))

 08.11.2011 20:29  © ... => Каранда Галина 

На те вона й казка!!! Автор захотів одколоти такий фінт! :))))))))))))))

 08.11.2011 20:28  Каранда Галина => © 

гарна казка. тільки незрозуміло, чого кенгуру в наш ліс принесло)))))))))