17.11.2011 19:21
-
416
    
  5 | 5  
 © Ірина Затинейко-Михалевич

Доза...

...а чи є насправді безвихідь?

Я вирішила. Думка прийшла спонтанно – я вколю Тобі незначну дозу заквітлого яблунями травня. І не якого-небудь травня, а саме, кілька днів із саду яблуневого батька, що пахне вже першими медами, і розстеляється цвітом життя скрізь. Скрізь, де сягають Твої очі. Ти вмиваєшся спросоння чистою божою росою і делікатно на босоніж крокуєш у глиб ще не скошених татом трав…Ти відчуваєш, як повняться груди новим потоком життєвої енергії – торкаєшся кремезного горіха, обіймаєшся з ним, лягаєш долілиць і вбираєш всі аромати землі… І Ти пробачаєш себе, усіх довкола, просячи прощення навзаєм.  

Так-так, саме зараз, посеред листопадевого соплявого мороку, коли ранки перечовгуються плавно в вечори, коли навіть ранкова кава позіхає парним молоком передсонним, а години плентаються з сумом в ніч. Проведу таку собі вакцинацію депресії. Ти лише не лякайся – поки не виробляться імунітетом антитіла до неї, побічних ефектів буде небагато. Перелічую: стан млосності, невагомої розсіяності, втрата відчуття часу, одурманення, як у перші миті закоханості, і обов’язково, майової. Це буде якраз той момент у Твоєму житті, коли Ти захочеш, аби ці каверзні побічні ефекти були нескінченними. Ти не зважай, що науковці твердять, наче люди б давно вимерли, якби стан закоханості був нескінченними, а хімічні процеси любові виїли б нас ізсередини. Все це – наукові балачки. Сьогодні фармацевтика на хорошому рахунку, якщо вже подейкують, що війни у майбутньому якщо і будуть світового масштабу, то якраз саме фармацевтичними… 

Закохане одурманення – одна із найчудніших, ниючо-болючих хвороб, в стані якої притуплюються усі решту. Ти тільки живи! Залишився останній етап хіміотерапії… 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 19.11.2012 12:41  © ... 

дякую, дівчата)))) дуже приємно...хоч твори - ще минулорічні...непродуктивна я останнім часом(((

 17.11.2012 17:21  Наталя Данилюк => © 

Як проникливо...А останні слова просто вибили з цієї травнево-квіткової терапії і глибоко вразили...Браво!Аж сльози на очі навертаються...

 17.11.2012 10:01  Деркач Олександр => © 

Зворушливий текст...

 18.11.2011 11:23  © ... 

щиро дякую)

 17.11.2011 23:38  Тетяна Белімова 

Гарно неймовірно! Пам`ятаєте, "цвітові яблуні присвячую"... Успіхів! Тримайтесь!

 17.11.2011 20:08  © ... => Тетяна Чорновіл 

так...інколи проста присутність, навіть мисленнєва, на відстані - опора в такі миті...

 17.11.2011 20:06  Тетяна Чорновіл => © 

Буває й помічаєш, та не можеш допомогти на жаль. У скількох же випадках у житті я була безсила... Навіть не тільки з ріднею. Бачиш, як людині болить (не обов"язково фізично), але не можеш нічим зарадити. Дуже тяжко!

 17.11.2011 20:02  © ... => Тетяна Чорновіл 

так...ми так усе довкола навчились сприймати належним, очевидним...весну, осінь, повітря...що не помічаємо, як комусь болить...дуже болить(((

 17.11.2011 19:31  Тетяна Чорновіл 

Гарно!!! :)) Заболіло дуже...