18.11.2011 00:22
-
1537
    
  4 | 5  
 © Микола Чат

Монолог української Смерті

Частина І – «комунальна»

(нарис жартома)

Ех-хе-хех, кістки ломить. Мабуть на погоду. Знову Творець у своїм захмар’ї гніває, а мені страждати. Примхуватий дідуган!!! Бога - геть!!! Ой, що це я? Хоча б не почув, що я тут скімлю про нього. Бо не бачити пусто-порожнім очницям премії! А то ще й зарплатню уріже. А вона ж у мене й так невеличка, в одну кишеню балахону на денце влазить. Ледве на ліки та на оплату комунальних вистачає. 

Комунальні ж, не приведи Гос…, чортяку у печінку… О! Їм же й сплачую! У Райську контору за сонячне світло та дощову воду, до Адового офісу – за опалення. Тарифи космічні! А якість послуг, не то щоб шкутильгала, клигає задрипаним злиднем на скалічених ратицях. Приміром світло: з кожним тисячоліттям стає усе тьмяніше й радіоактивніше, почастішали випадки перебоїв у постачанні через затемнення, зменшилася кількість ясних днів… А ціна зросла! Парадокс!?!? Пішла скаржитися до Самого, янгольський секретаріат послав… до Біса, мовляв Йому не до дрібниць зараз - екологія, перенаселення і все таке. 

Добре думаю, спущусь на рандеву до Куцого, бо й там справу маю. Поскаржусь йому на рогатих паровичників, що вже кілька років поспіль опалення навіть влітку не вимикають. Задуха, парня! А в мене тиск і астма..! Грошей силу витратила! Правда було в мене кілька попутних «душевних» шабашок.., ну там нещасний випадок у ванні з… прости Господи, хлопчиками-коханцями (тху,тьху,тху не дай… такої біди на мій кістлявий таз) та асфіксія у директора ринку від шматка баранячого шашлику. Так увесь же той бариш віддала нахабному німому таксисту-поромнику за 666-ти секундну поїздку на обшарпанім іномарочнім човні, пом’ятім з усіх боків, мов газета «Правда» перед альтернативним використанням! І що? Ні-чо-гі-сінь-ко!!! Спихнули все на Ранкову (наголос на А)! Мовляв «звідти накази шлють, а нам виконуй і не бекай, наш казан з краю і ратиці наші нічого не брали». Яка брехня!!! 

І тут я не стрималась, як шарахнула кіссям об казан, аж грішники з несподіванки бульбашками його в джакузі переобладнали. Кажу «Нічого не брали?! А хто квоти на викиди парникових газів американцям, потайки від Творця загнав? Не ваших то кіптявих писків справа?! Ні? Мені американська колега все донесла! А хто зайве тепло японцям та філіпінцям через вулкани збуває? Знов не ви? Так у мене й там подруги-агенти маються. Я не згадую вже за танкер смоли зі ста котлів, що Харон Стіксом, під виглядом дизеля на Херсонські заправки збагрив. Доречи, за такі навари міг би собі і нового човна з салону придбати. Скнара! Дійшло вже ваше хвостороге братство до того, що навіть смоляний осад реалізували як бітум СМУ-13, що автостради до «Євра» ладить. А ті, раденькі у пів ціни і хапонули. Ото катастроф буде! А в мене й так викликів по другий хребець… Що заощаджу, все на заточку коси йде! А кісся, щомісяця купую! Мало того, що якість «не того»… китайська, так ще й ціна «піднебесна»!». 

Коротше, добряче вербально надавала їм по підхвістю. А толку нуль. Відфутболили мене з першим виверженням за хмари і все. Лише не змащені щелепні шарніри понатирала та гроші в адовім полум’ї спалила. Ось і сиджу тепер на Ранковій з прив’язаним до коси плакатиком «Куцого геть! Чортам – тюрми! Смерті – гідну пенсію»! Не почують – горе, а почують – в тричі більше: доведеться назавжди кишені зашити. Та мушу відстояти гроші, що партія "Янголів-вигнанців" приплатила... 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 18.11.2011 20:32  Каранда Галина 

оцінила)

 18.11.2011 11:51  Тарас Іванів 

Ще один чудовий твір до сучасної книги буття !

 18.11.2011 01:38  Тетяна Белімова 

ОК, але вже завтра. Добраніч всім.

 18.11.2011 01:20  Тетяна Белімова 

Клас! Оце так сказанули!!! Вже знову смішно!

 18.11.2011 01:05  Тетяна Белімова => © 

А мені, як скромному викладачу літератури, приємно, що в Україні бувають такі вчителі ... трудового навчання.  В сучасній літературі існує тенденція до уникання або ігнорування розділових знаків.

 18.11.2011 01:04  © ... 

Тетяно розраховуйте на кільканадцять. Тема обширна. Написав сьогодні за годину. Закінчив за хвилину до нашої зустрічі. Думаю буде і про поля і... сам ще незнаю про що.


Дякую за коментар!


 18.11.2011 01:01  © ... => Тетяна Белімова 

Дякую. Мені, як вчителю трудового навчання дуже приємно, що Ви оцінили мої досягнення в області філології! От тільки не звертайте уваги на розділові знаки... Але я навчуся!... напевно.


 18.11.2011 00:49  Тетяна Чорновіл => © 

:))))) Аж зайшла ще раз!! Розвеселили! Я думала, нарис про колгоспні лани! На скільки ж частин розраховувати?!!
І коли продовження? Дуже весело, хоч... до болю знайомо! :)))))))))) 

 18.11.2011 00:47  Тетяна Белімова 

Смішно! Зроблено з тонкою іронією і відмінним знанням мови! Підтекст в міру злободенний. От щоб подібні листи не тільки в турецький султанат надходили, а й в українсько-запекельний