12.12.2011 02:18
-
472
    
  6 | 6  
 © Тарас Іванів († 2012)

Швендяє Світилом зайчик, 

Загубив нору свою – в черговий раз. 

Там – година, тут – мільйони років… 

Там – пригода, тут – Судді наказ. 

Лиш прочинить хвіртку всепізнання, 

Лиш знайде ріднесеньку діру, 

Звідти, лихо, в сторону здійметься 

Щось прозоре – нас з’їдаюче орду… 

Чи насичене? – розпадуться орбіти, 

Ілюзорні прошарки плащів 

Захисних – туманами безсмертя 

Упадуть до Мойсеєвих кущів… 

- у пломені в мить настане тиша, 

Рідкий звір чи птаха фиркнеться в життя. 

Ніч опуститься на Землю найбіліша… 

Світ розділить із Всевишнім Небуття! 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 12.07.2012 20:55  Оля Стасюк 

 12.12.2011 19:49  Оля Стасюк 

Перша фраза "с ног сшибательна"))))))))(це я спеціально, я знаю, як воно пишеться)

 12.12.2011 18:14  Тетяна Белімова 

Створений автором "Космічний оркестр" (називаю так за аналогією до збірки П.Тичини) вийшов полісемантичним. Поезія прочитується на декількох рівнях: на теологічному, апокаліптичному, зрештою, космічному. Твір має філософський підтекст, який потребує додаткових ключів до його розуміння. Останній тривірш, як на мене, кульмінаційний апокаліптичний момент - біла Ніч... Небуття... І така трагічна тема викликає у автора лише спокійну відстороненість: він костатує без надриву, без жаху, без здригань, як істинний чоловік.

 12.12.2011 14:17  Тетяна Чорновіл => © 

Вічна боротьба між добром і злом! Хоч і в космічному масштабі!
А щодо коментарів: похвала чи критика? Я скоріше схилюсь в бік похвали. Бо критика з-під пера початківця може перерости в критиканство! Адже творчість наша така різна, буває, щось ніби не подобається в іншого автора, але де впевненість, а може я чогось просто не розумію!
Тому, коли подобається - хвалю, коли ні - промовчу! (принаймні намагаюсь). Згодна тільки, що професійних рецензій нам не вистачає...

 12.12.2011 11:55  Сашко Новік 

Сподобалось, особливо космічна частина

 12.12.2011 11:14  Каранда Галина => © 

так я й намагаюся реально описувати! хіба я коли без причини хвалила? згадайте, як до Ваших рим придиралася!))))) просто з часом навчилася сприймати вірш не як вірш, а як людську долю в ньому. реально описувати вміють філологи. а ми просто висловлюємо своє враження. щодо назви Порталу)) тут небагато тих, хто тільки пробує. вони чомусь не затримуються. у більшості те перо давно відшліфоване.

 12.12.2011 11:07  © ... 

Мушу йти. Па!

 12.12.2011 11:06  © ... 

Ловлю себе останнім часом, що пора переходити не на похвали, а на реальний опис творів. Цим доб`ємось вдосконалення!!! Хоча -потрібно пам`ятати назву порталу!!!)))

 12.12.2011 11:05  Каранда Галина => © 

я взагалі занадто цим переймаюся. останнім часом багато людей десь зникли: Чат, Толік, Андрій, Серегіна, Янушевич... все на Вас і Тані тримається, та ще на Олі.

 12.12.2011 11:01  Каранда Галина => © 

мені теж. коли мене якийсь автор зацікавлював, перечитувала його по можливості повністю, з коментарями!)))) просто нас четверо тут щодня, ми сюди спілкуватися ходимо, а не щоб хтось вірш похвалив.

 12.12.2011 10:55  © ... 

Так, але мені цікава творчість усього колективу)))))))))))

 12.12.2011 10:54  Каранда Галина => © 

Ви теж часто на питання не відповідаєте!)))))))))))

 12.12.2011 08:23  Каранда Галина => © 

цікаво... а от остання фраза взагалі дуже непроста й оригінальна. якась нова філософія від Вас. Про Небуття Всевишнього після Кінця ще ніде не зустрічала.