16.12.2011 15:49
-
1053
    
  6 | 6  
 © Тетяна Чорновіл

НОВОРІЧНА НІЧ

НОВОРІЧНА НІЧ

з рубрики / циклу «НОВОРІЧНО-РІЗДВЯНЕ»

Новий рік! Веселе свято з Шампанським, салатом олівє, цукерками, мандаринками! Яка дитина не чекає на подарунки Діда Мороза? Чи є такі?!!

Місяць виглянув з-за хмари 

В новорічну ніч ласкаву, 

Скрізь розкидав срібні чари 

До веселих свят на славу. 


Дід Мороз упрів добряче, 

Щось розносив під ялинку… 

Тільки в це кубло собаче 

Не заглянув на хвилинку. 


Звісно, будка, а не хата, 

В темнім куті майоріла. 

В холод мама волохата 

Людське тут дитятко гріла. 


Хліба мерзлого скоринку 

Вогким носом підіпхнула, 

Про цукерку й мандаринку 

Навіть думка не майнула. 


Нічка зорями яснилась, 

Сни снувала між думками, 

А дитяті мама снилась 

Упереміш з дрижаками. 


У собачих теплих чарах 

Рилось в устілку благеньку, 

Місяць вгледіло у хмарах 

І завило потихеньку… 


___________

Щоб довідатись про дітей мауглі, не обов‘язково звертатися до казок Кіплінга. Ось тільки декілька фактів з життя України та сусідньої Росії. Скільки років пережила кожна дитина без новорічних подарунків? Чи чекатиме вона їх надалі?

Оксану Малую, що жила в собачій будці, у 1992 році привезли в Одеський інтернат для дітей з дефектами розвитку. У медичній картці значилося, що це дівчинка восьми років. Вона ходила на чотирьох, легко встрибували на ліжко і на стіл, нікого до себе не підпускала, скалила зуби й гарчала. Словами користувалася неохоче, але чужу мову розуміла.

У липні 2004 року в Змеїногорском районі Алтайського краю (Сибір) був виявлений семирічний хлопчик, якого виростила собака. У своїй поведінці хлопчик копіював звички тварин: пересувався на чотирьох, кусався, а подану йому їжу спочатку обнюхував.

У 2004 року в ЗМІ вийшло декілька матеріалів про Наташу Нефеденкову. 14-річну дівчину знайшли в тісній клітці. У загоні для худоби Наташа могла тільки стояти або лежати. Вона не вміла говорити, тільки мукала. Батьки пояснили: вони помістили Наташу в клітку, щоб не заважала під ногами.

У лютому 2009 року інспектори у справах неповнолітніх в одному з будинків в Ленінському районі Уфи виявили трирічну Мадіну, яка їла і спала разом з собаками.

……….

Казочки онлайн

Тетяна Чорновіл цікавиться

  • Тетяна ЧорновілМожете залишити хоча б два слова чи лайк?
  • Задонатити
  • Добровільну фінансову допомогу на розвиток проекту у вигляді довільної суми коштів, яка Вас не обтяжує, можна швидко надіслати за вказаним під кнопкою "Задонатити" посиланням

Рекомендуємо також:



Пошук по сайту

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 15.01.2014 21:48  Антоніна Грицаюк 

Страшна реальність! Таких батьків напевно чекає страшна Божа кара і людський суд!!! Зворушливий вірш!

 16.12.2011 20:10  © ... => Оля Стасюк 

{#}

 16.12.2011 20:07  Оля Стасюк 

Люди, які так думають, видаються мені цікавими))

 16.12.2011 20:06  © ... => Оля Стасюк 

:))) Я рада, Олю, що вірш додав тобі святкового настрою! Та все ж таки... люди, які зовсім не п"ють, видаються мені підозрілими... :)))

 16.12.2011 19:47  Оля Стасюк 

Чудово!!!!!!!!
Новий рік! Веселе свято з Шампанським, салатом олівє, цукерками, мандаринками! Яка дитина не чекає на подарунки Діда Мороза? Чи є такі?!!
Я! Я від Снігуроньки чекаю! І спиртного не п"ю))

 16.12.2011 18:00  © ... => Каранда Галина 

Дякую за теплий відгук! Справді перейнялася долями цих дітей, коли поринула з головою в таку болючу інформацію... Насправді випадків дітей-мауглі набагато більше, та хіба про всіх напишеш...

 16.12.2011 17:49  Каранда Галина => © 

...нічого собі Новорічні віршики...я спочатку й зноски не бачила...прочитала, зрозуміла, не повірила собі, знову перечитала...таки ж наче правильно зрозуміла...аж тоді оте пояснення побачила... вклоняюся...вмієте тему вибрати...і головне - такими простими словами...без закликів і пафосу...

 16.12.2011 17:45  © ... => Тарас Іванів 

Дякую.... Буває, промовчати важко...

 16.12.2011 17:41  Тарас Іванів 

А можна ж просто промовчати... Ви - неймовірні, Ви - молодець...)