01.01.2012 00:31
-
5792
    
  9 | 10  
 © Тетяна Чорновіл

Казка про сніговика

Казка про сніговика

з рубрики / циклу «ПРОЗА. КАЗКИ»

У переддень Різдва зима нарешті зглянулась і засипала землю пухнастим сніжком! Дітлахи у дворі бавилася сніжками, каталася на санчатах! Хтось навіть зліпив сніговика! Такого веселого з носом-морквиною! Стояв він під кленом і усміхався до всіх, хто проходив повз нього! 

Та сніговик тільки зовні здавався веселим! Якби хто придивився уважніше, то помітив би, що усміх намальованого фломастером рота – не такий і радісний! Скоса позирав він з-під клена, як вовтузяться дітлахи, і холодні сумні думки одна за одною проносились у його сніговій голові! 

– І чому я не такий, як оці діти? Не можу бігати, веселитися, як вони? Це мабуть через те, що маю серце з снігу… – похнюпив сніговик морквяного носа,  

– Моє серце занадто холодне для розваг! 

Настав вечір. Діти порозходились по домівках. А сніговик засумував ще більше! Тепер він уважно розглядав зірки, що невідомо звідки взялися на тлі чорного неба! 

– Ти ба! Як вогняні! – дивувався, – От би мені таке вогняне серце! Хоч би на одну ніч, щоб я, такий самотній, трішки розважився! 

Усі, звичайно, знають, що у Різдвяну Ніч стаються всякі дива і здійснюються найпотаємніші бажання! Сніговик раптом помітив, що одна зірочка відділилася від своїх полум‘яних подруг і стала стрімко падати! 

– Ой! – зненацька вигукнув сніговик, бо в його грудях стало несподівано гаряче. 

Незвичне почуття радості розлилось сніговим тілом! Сніговик раптом зрушив з місця… Пробіг поміж дерев… Пройшовся на руках по затоптаних кучугурах… Скотився стрімголов з дитячої гірки!... 

– От би ще на санчатах покататися! – мріяв він, поціляючи сніжком у стовбур клена,  

– Дочекаюся ранку і попрошу когось мене покатати!!! Так і скажу: «Покатайте, будь-ла… 

Думка у сніговій голові обірвалася на півслові. Сніговиту раптом стало нестерпно жарко!!! Просто пекуче! 

– Що це за калюжа під но…. – востаннє подумав він і став помалу сунутитися до землі. 

Гаряче полум‘яне серце розтопило холодне тіло сніговика. Діти, що вибігли наступного ранку у двір, на місці зліпленого чоловічка побачили тільки купу підталого снігу. 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 12.01.2012 19:12  Софія Скопіє 

Ой, як же мені його шкода:( Хоча він же перед смертю...навтішався.

 03.01.2012 22:36  Каранда Галина => © 

))))))) обережніше треба з бажаннями! ))))))

 02.01.2012 20:11  Сашко Новік => © 

так купа здорова була. ну до середини квітня так точно

 02.01.2012 17:43  © ... => Сашко Новік 

До травня? :)))))))) Трохи загнув, мабуть...

 02.01.2012 15:18  Сашко Новік => © 

доля в сніговика така-розтати. а мені не смішно, я тільки посміхаюсь. згадав, як ми в дитинстві виліпили сніговика метра 3 висотою. так він аж до травня розтавав

 02.01.2012 13:59  Оля Стасюк => © 

Не переживайте... Долар скаче, то він і трохи переживає інфляцію) Теж людина) А в обмінниках все зараз за паспортом, поки оформить... паспорт...

 02.01.2012 13:57  © ... => Оля Стасюк 

Він у нас трохи вибився з грошей! :)))) Нічого! Все нормально!

 02.01.2012 13:55  Оля Стасюк => © 

Сумно... Невже він в Черкасах такий безсердечний?((

 02.01.2012 13:54  © ... => Оля Стасюк 

Дулю з маком! :))))))))))))))))))) А ще , як додаток до подарунка - трохи гарного настрою і море дружніх привітань!!!! Так що я дуже потішена!!! Навіть дуля гарною здалася на фоні приємного настрою!

 02.01.2012 13:46  Оля Стасюк => © 

Пані Тетяно, а що Вам Дід Мороз приніс?

 02.01.2012 13:46  Оля Стасюк => © 

Пані Тетяно, а що Вам Дід Мороз приніс?

 02.01.2012 13:46  Оля Стасюк => © 

{#}

 02.01.2012 13:43  © ... => Сашко Новік 

Сніговик розтав, а тобі, Саша, смішно чомусь! :)))))

 02.01.2012 13:05  Сашко Новік 

=)))

 01.01.2012 19:02  Оля Стасюк => © 

В мене дві молодших сестри) Мені сукню подарували(скоро в ній буду грати Софію з "Горе от ума"), сестрам - не пам"ятаю. Сама малим гру придумала, а батькам королівську бегонію зростила...

 01.01.2012 15:42  © ... => Оля Стасюк 

А в нас не розтавав, бо не було чому розтавати! Ішов дощ! :)))
Олю! Признавайся, що Дід Мороз тобі і твоїй сестричці приніс під ялинку! :))))

 01.01.2012 15:30  Оля Стасюк 

Сумно... А в нас прямо в новорічну ніч сніг випав! Завалило! Але вже наполовину розтав....