27.01.2012 11:14
-
223
    
  3 | 3  
 © Толік Панасюк

У небо дивлюся, як сильно зменшився світ.

Сьогодні брат попрощався з Україною. Щеодна сім`я подалась на ПМЖ за океан. Ще одна пустка, де колись було затишне гніздечко. Змішані почуття.

З розпростертими крилами птах перелітній 

В небі, високо, в хмари одівся… 


Запам’ятати б твій погляд послідній. 

Прощаючись, мало часу, не надивився. 

В останнє тебе забирає той птах із гнізда. 

Хіба що і я одірвуся, як та, ненароком нависла сльоза. 

Ніхто від добра не шукає добра. 

Нехай збережуть твого птаха святі небеса. 


А я почвалаю собі у свій затишний світ 

Вірити в те, що колись, повернешся на згарище мрій. 

Та ти не слухай мене і повертатись не смій. 

Нікому ти тут, давно, уже непотрібний. 


І я непотрібний, та чомусь учепившись за кістяки 

Боюся себе загубити у синьому небі. 


Що було не так – пробач і прости. 

Між нами лиш хвилі і течії в океані. 

Та ще нездоланний ментальності лід. 


У небо дивлюся, як сильно зменшився світ. 

Тебе вже не видно, та ще не скінчився політ, 

За тобою розчарування, зневіра, байдужість летить. 

Не долетить. Упадуть – снігами, росою, ранковим туманом. 

Збиратиму ту гіркоту по краплині… 


А, коли наповниться кухлик – питиму залпом, 

За славу, за доблесть, за честь України… 



Дрогобич., 2012 01 26

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 30.01.2012 01:05  Каранда Галина => © 

)))) дякую!) та й Ваш же не відстає, виходить, і йому було!) а Перельмана йому знайдіть, захоплююча штука!

 30.01.2012 01:03  © ... => Каранда Галина 

Вашому пацану було в кого вдатися.

 28.01.2012 04:37  Каранда Галина => © 

згадала задачу Енштейна)))) ми теж минулого року з малим рішали, коли йому 9 було.теж рішив!))).зараз мучить мене Перельманом. вже проштудіював "занимательние задачи и опити по физике" і "жива математика". а недавно притіг з бібліотеки "цікавуалгебру", там вони ще нічого не вчили, заставляє пояснювати. спрощую, як можу. сьогодні на колі синуси-косинуси показувала. а шкільні уроки вчити нудно, не хочеться...
до речі, Перельмана дуже рекомендую. формує в дитини реальний інтерес.

 28.01.2012 04:12  Каранда Галина => © 

синок - молодець!:)
у нас не так масово на Захід їдуть. багато чоловіків у Києві на заробітках, та й то, вважай, пропала вже сім"я...

 28.01.2012 03:55  © ... 

Дивився свої весільні світлини, загальний знимка, більша половина уже виїхала, краща, успішніша, лишаються такі як я, ідіоти і невдахи.
Щкода дітей, сину 9 років, а він логічну задачу Енштейна за годину рішив, а світить йому світле майбутнє біля лопати, навіть якщо стягнемось на пристойну освіту.Та й кому будую - в кого теща в америці, в кого жінка в італії, в кого бабця в португалії. Заробітчани годують наші сім`ї. Дай боже їм здоров`я і довгих років життя.

 27.01.2012 17:33  Каранда Галина => © 

дійсно... змішані почуття... Надійка Ваша виросте, теж поїде... а Ви тоді вже за нею. немає Україна чим втримати дітей своїх.
Колись в той Новий світ їхали злидарі, розбійники й авантюристи. зараз же туди з України відтікає найкраще... парадокс...

 27.01.2012 11:30  Тарас Іванів 

Тут вже кухлями горівка не допомагає... Життєва скруха!(