06.02.2012 21:38
-
175
    
  1 | 1  
 © Толік Панасюк

Надія

Надія

То не вурдалаки, скрючені, потвори 

З під снігу пнуться догори. 

То сад заснув в своїй надмірній тузі 

За теплим променем весни. 


Прокинеться, не довго вже чекати, 

І те, що зараз в сутінках лякає 

Цвістиме – очей не відвести 

В суцвітті кожному життя плекає. 


Отак і ти, зневажена й забута 

Не завжди будеш жахом для Європи. 

Ще трохи й стрітення, весні дорога. 

Твій час – у пишний цвіт своє гілля одіти. 



Дрогобич, 2012

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 08.02.2012 22:24  Тетяна Белімова => © 

Я ж про те саме говорила, може іншими словами. Підкреслювала, що з Вами згодна.

 08.02.2012 02:44  © ... => Тетяна Белімова 

Вишиванку одягають на свято, а тут я у спецодязі, буденність, у якій людина наче цятка, що майже торкнулася неба. Я дуже далекий від культури, та мені здається, що пристойне життя, це не Європа, а правила одні для всіх, і іх ретельне виконання . Людина пробувши декілька років у США, чи Європі повернувшись, їде мозгами стикаючись з дійсністтю, не пам`ятаючи як жила до цього в Україні. Нехтуючи правилами, плануванням, думкою експертів, побудувати можна лише шалаш, та ніяк не добротний будинок, а культура, це напевне те, чим наповнений той будинок. Вибачте, якщо запхався не в свою царину.

 07.02.2012 11:45  Сашко Новік 

Сподобалось

 07.02.2012 02:50  Тетяна Белімова => Каранда Галина 

{#}

Звісно, дивилась, я вам більше скажу, я й ізауру дивилась. Але ж це приклад, на чому нас виховують, при чому роблять це навмисне. Добраніч Вам. Мій вірш застряг в міжчассі. Спати...

 07.02.2012 02:47  Каранда Галина => Тетяна Белімова 

)))) а про маріанну згадала, бо диковинка тоді була!))))) і розуміли, що дурня, і сміялися з сюжету і з себе, але дивилися!) Ви хіба ні?:)
ми навіть в школі гумористичну пародію на неї ставили!(я сценарій писала, і грала когось там, вже не пам"ятаю!)))))

 07.02.2012 02:41  Тетяна Белімова 

Галю! А все з цього починається! Кинута шкура банану під ноги перехожим, пробіжки через дорогу на червоне світло, а далі - більше. Дозволю собі ще дещо, і НІЧОГО мені за це не буде. Ха-ха. Бо міліція "з народом", який з нею ділиться. Поки самі не виховаємо нове покоління, нічого не буде. Бо ковбаса - це надбудова, а культура - це базис. От Ви про Маріанну згадали, а мені гірко так стало. Думаю, невже Галі "Граф Монте-Крісто" не згадується, як мені, а лише якась вівця мексиканська. Вибачте, не прийміть на свій рахунок.

 07.02.2012 02:33  Каранда Галина => Тетяна Белімова 

)) Сашко дивувався моїм мініатюрам про продавців. перепитував, чи справді у нас говорять "Ану, дай мені...". я тепер в цих випадках завжди його згадую:) пробувала рахувати, скільки разів за день до мене так звернуться... збиваюся! це вже норма: АНУ ДАЙ замість прохання нікого не дивує. Я не думаю, що входження до Європи цьому якось зарадить!)))

 07.02.2012 02:26  Тетяна Белімова => Каранда Галина 

Галю! Пристойне життя - це і є Європа, хоч круть, хоч верть. Ми не третій сорт для них. Ми сорт "без культури". От як це називається. За всю свою довгу педагогічну практику майже всім, хто заходив на кафедру казала, а ви привітайтесь для початку. Бо всі з порогу кричали, а де така-то, або такий-то. Хто і чому їх не навчив вітатися, казати "будь ласка", "дякую"?!

 07.02.2012 02:19  Каранда Галина => © 

вчора вони наказали підвищити пенсійний вік, тепер вимагають підняття ціни на газ для населення... там теж правлять гроші... і добра нам явно ніхто не бажає... шукаємо нове ярмо? чому ми так хочемо бути під кимось?

 07.02.2012 02:16  Каранда Галина => © 

а я чомусь не розумію, чому ми так молимося на ту Європу... чому б не збудувати тут пристойне життя на своїх традиціях, не оглядаючись на сусідів... для них ми завжди будемо третій сорт, то що, - кланятися? йдучи своєю дорогою, швидше повагу заслужимо,ніж заглядаючи всім у очі...

 07.02.2012 02:11  Тетяна Белімова => © 

Маю на увазі, що весь народ заслужив, а не окремі його представники-заробітчани. Ви чого своє гарне фото у вишиванці змінили на цей фасад?

 07.02.2012 02:03  © ... => Тетяна Белімова 

Хіба можна заслужитит прислуговуючи? Надіюся на диво, але надіюся.

 07.02.2012 01:53  Тетяна Белімова 

Так, Стрітення не за горами. Тільки чи з Європою? Так хочеться вірити! Хіба ж ми не заслужили?

 07.02.2012 01:38  © ... 

Дякую.

 07.02.2012 00:19  Одягнута в чорне 

дуже гарний образ саду на початку

 06.02.2012 22:01  Каранда Галина => © 

хм.... цікаво!
ми - жах для Європи...
я, як новини подивлюся, то мені наче там теж зараз жах.... і куди пнемося?!
але ідея відродження сподобалася.

 06.02.2012 21:59  Сашко Новік 

гарно