17.02.2012 00:10
-
226
    
  4 | 4  
 © Тетяна Белімова

Чому із мене ворога зробив?

Чому із мене ворога зробив

Так перемоги прагнув незбагненно… 

Йшов до мети, вкладав багато сил, 

Щоб досягти того, що нездійсненне. 


Ти проти ніжності піхоту виставляв. 

І кожне слово заперечить мусив. 

Завжди й в усьому проти правил грав. 

І свій трофей безжалісно домучив. 


Я не з’явлюсь без поклику твого. 

Не відокремлюсь від осердя тіні. 

Під дулом пістолета не віддам 

Все, чим обдарувать тебе хотіла. 

 

У цих змаганнях гордощів і болю 

Мене здолав! Пишайся же собою! 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 20.02.2012 00:38  Каранда Галина => © 

{#}{#}кожен розмовляє тією мовою, яку краще розуміє!:)))))

 19.02.2012 23:36  © ... => Каранда Галина 

Галю! Ви надто захопились термінологією точних наук! Все таки у нас тут літпортал...

 19.02.2012 23:34  © ... => Сашко Новік 

Ну, так, під дулом - ні, а без нього - може бути...

 18.02.2012 20:01  Сашко Новік 

гарно. під дулом не віддам. сподобалось

 18.02.2012 01:45  Каранда Галина => © 

ІНЕРЦІЯ – ІНЕРТНІСТЬ Інерція, -ї, ор. -єю. 1. Властивість тіла зберігати стан спокою або прямолінійний рівномірний рух:               закон інерції, рух за інерцією (по інерції). - спокій - надійність - послідовність - грунтовність - вірність - стабільність

Инертность — свойство тела в большей или меньшей степени препятствовать изменению своей скорости относительно инерциальной системы отсчёта при воздействии на него внешних сил.            - хіба погано мати внутрішній захист від зовнішніх впливів?

якби не було інертності, вектори наших життєвих орієнтирів змінювалися б буквально від кожного подиху зовнішніх подразнювачів. Вам подобаються люди, в яких 7 п"ятниць на тиждень і від яких ніколи не знаєш, коли й на що психоне і як на що зреагує? мені - ні. я ціную послідовність у думках і вчинках.

 17.02.2012 23:00  © ... => Каранда Галина 

Які цікаво? Може, ми по-різному розуміємо?

 17.02.2012 22:44  Каранда Галина => © 

))) Ви ж мене не знаєте!) це не самокритика. інертність як явище не тільки шкідливе, плюси в ньому теж є.

 17.02.2012 22:41  © ... 

Ви - інертна? Не думала, що у Вас самокритика таких меж сягає!

 17.02.2012 22:35  Каранда Галина => © 

)))) хоч узнаю, хто я така!) я називала це інертним консерватизмом!)

 17.02.2012 22:33  © ... => Каранда Галина 

Сучасний, сучасний, не сумнівайтесь. Просто напрями й стилі є різні у сучасному літературному процесі. Ви - автор-традиціоналіст, який використовує усталені образно-тропічні засоби.

 17.02.2012 22:26  Каранда Галина => © 

ну, значить я не сучасний автор(((((((((((

 17.02.2012 22:22  © ... => Каранда Галина 

У принципі, з усім погоджуюсь, але, єдине, у постмодернізмі, та й у сучасній літературі загалом, біографічний метод може зовсім нічого не дати. Сучасні автори грають з читачем, навмисне створюючи авторську маску, або образ автора, які немають нічого спільного із справжньою особистістю автора. Письменник ніби розігрує читача, хоче збити його з пантелику, епатувати, заплутати. Така ось літературна профанація.

 17.02.2012 22:17  © ... => Тетяна Чорновіл 

Та все ті кляті гордощі! Здається, ноги віднімуться, якщо зробиш той крок. Так і стоїш, заціпившись і заціпенівши.

 17.02.2012 12:37  Тетяна Чорновіл => © 

Ііноді варто, пересиливши образу, "під дулом" зробити крок самій! А може й ні! (В залежності, якого завершення конфлікту прагнеш)

 17.02.2012 07:02  Каранда Галина => © 

ну слава Богу, відлягло! :))))
то так і пишіть в епіграфі: за тим то й тим то!))))))) люди ж хвилюються!)
а що до дат... читаючи будь-яку книгу, я завжди зазираю на кінець - а коли ж воно було написано...особливо актуальна дата для фантастики та соціальних світоглядних творів. але й у поезії вона важлива. знаючи біографію автора і історичні умови й обставини, в яких писався твір, набагато легше сприйняти його правильно. можливо, Ви станете класиком...) то ж ставте дати, і Ваші біографи мені потім за це спасибі скажуть!))))))
(сама дивуюся своєму нахальству, та аж і пре нав"язати Вам свою думку з цього приводу, вибачте!:)))))))))))

 17.02.2012 02:23  © ... => Каранда Галина 

Це "Гордість і упередження" Джейн Остін. Легко входжу в образи, коли читаю і згадую перечитане. Це сьогоднішній твір. У передчутті весни завжди хочеться зіграти або приміряти якусь роль. Вибачте, буду виправлятись.

 17.02.2012 00:14  Каранда Галина => © 

Бель! Ви ж знаєте, ЯК я читаю і пишу вірші!) прохання велике, особисто для мене ставте дату написання і зазначайте: ЦЕ ЛІРИЧНИЙ ГЕРОЙ!!!) бо в мене дах з"їде, я ж переживатиму!)