14.03.2012 00:00
-
405
    
  4 | 4  
 © Микола Чат

Проліски

Проліски

з рубрики / циклу «ПРОЗА»

Не встигло сонечко приголубити простиглу зимовою журбою землю, як з-під осінньо-обпалого покрову березового гаю, явилося диво. Воно, спочатку обережно розгорнуло салатовим вістрям воскових пальчиків, брунатно-пріле лоно віджилого листя, а потім, в єдинім натхненнім пориві, виплеснуло на остовпілі пригірки блакитний зорепад тендітних голівок. Озираючись бурштиновими пестиками здивованих очей на погуки, ще піддубілого, але вже з ледь вловимими весінніми натяками грайливого вітерцю, вони духмяним шепотом чудувалися власній самотності. 

- А де ж ус-с-с-і?! Де комаш-ш-ш-ки?! Де журавлі у піднебес-с-с-і?! – у такт повітряних хвиль шаруділи малахітові персті, обережно підтримуючи лазурову безнадію пелюсткового волосся. 

Гай зачаровано мовчав, боячись найменшим необачним порухом звислих гілок, розвіяти шовковисто-аквамаринове привиддя. 

- Пр-р-р-оліски! Пр-р-р-осто ви пер-р-р-ші!!! – розітнув лунке повітря скрипотно-голосий крук. 

Від несподіванки білошкірі, у рясних смолистих родимках тіла принишклих беріз, поривно гойднулись у бік крикуна і невдоволено загули… 

Зашарілі від такого одкровення першоцвіти знітились і потихесеньку опустили додолу ясно-сині голівки, потаївши у них смуток янтарно-тичинкових вій. 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 14.03.2012 10:05  Тетяна Чорновіл => © 

Ваш блакитно-квітчастий зорепад просто чарівний!

 14.03.2012 08:12  Деркач Олександр => © 

Дивовижна, чудова картина - березовий гай, віджиле листя, аквамарин пролісків і круки, які все бачать і все знають...Красиво!!!

 14.03.2012 00:25  Тетяна Белімова 

Як гарно! Диво нерукотворне! Колись бачила ці тендітні квіточки!