29.03.2019 15:32
для всіх
122
    
  2 | 3  
 © Шепітко Олександр

Обручка

з рубрики / циклу «Сімейні оповіденьки»

- Ой, поглянь! - її палець вказував на вузеньку каблучку з невеликим діамантом. - Давай оцю візьмемо - вона дуже пасуватиме до весільної сукні.

- Гарна, - він удав, що розглядає перстень, хоча насправді дивився на цінник. - Дорого, проте. Може подивишся ще? Ось, наприклад. Нестандартна - дивись, який візерунок по колу. І ціна пристойна.

- Так, дійсно непогана, але мені дуже сподобалася ось ця, - вона знову вказала на каблучку з діамантом.

- Може подивишся інші варіанти? Нам ще весільний рушник придбати треба, листівки, те, се. Й до того ж, здається, суми такої у мене зараз немає, - він витягнув з кишені гроші. - Ось, поглянь.

Грошей, справді, вистачало тільки на каблучку з візерунком і на автобус.

- Шкода. У мене ніколи не було каблучки з діамантом, - в очах її повільно згасали ледве помітні проблиски надії...

В автобусі вона притулилася до нього, розглядала візерунок на придбаній каблучці й щось мугикала собі під носа.

- Добре, що ми взяли її. Тепер і на прокат авто, і на все інше вистачить, - він витягнув з іншої кишені складені вдвічі купюри.

- У тебе були гроші й ти їх мені пошкодував? - щире здивування й розчарування читалося в її погляді.

- Не розпочинай! Я ж думав про нас, - він розумів, що це відмовка, але іншої відповіді у нього не було.

Вона відсторонилася, відвернулася до вікна і за весь час, поки вони їхали, не промовила ані слова. Сльози текли по її щоках.

Він гладив їй руку, теж мовчав, подумки розмірковуючи, який текст краще виглядатиме на запрошеннях

.

До весілля залишалося два тижні... 



м. Дніпро, 14 червня 2018 року

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 29.03.2019 22:17  Світлана Рачинська => © 

Супер. До душі )

 29.03.2019 17:49  Лора Вчерашнюк => © 

Нда, 2 недели - большой срок.... Спасибо, понравилось))